Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Lazanu Membru

Data inscrierii: 27 Oct 2008 Mesaje: 182
Motto: "In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves." - C. SAGAN
|
Trimis: 04 Mar 2009 23:26 Download mesaj |
Titlul subiectului: Fotografii Venus si Luna |
|
|
|
Salutare tuturor! Cu o seara in urma am reusit sa prind un cer bunicel si am tras vreo cateva cadre la planeta Venus si la Luna. In urma prelucrarii cu PS, au rezultat cele doua fotografii de mai jos. Mai multe detalii gasiti pe fiecare fotografie in parte.
Clear skies!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
339.87 kb |
Vizualizat: |
de 6449 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
84.73 kb |
Vizualizat: |
de 6449 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
Trimis: 05 Mar 2009 15:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Frumoase fotografiile! Felicitări!
|
|
Sus |
|
 |
Ionut Dohotariu Membru

Data inscrierii: 11 Noi 2008 Mesaje: 310
Motto: Ad augusta per angusta Localitate: Iasi
|
Trimis: 05 Mar 2009 21:19 Download mesaj |
|
|
|
Luna ca luna!! Dar Venus e superb tine-o tot asa!!!
|
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 05 Mar 2009 22:15 Download mesaj |
|
|
|
Pe mine mereu m-a dezamagit Venus... o semiluna fara detalii...
_________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009 Mesaje: 682
Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 05 Mar 2009 22:36 Download mesaj |
|
|
|
Mai mult de atata nu poti vedea ,trebuie niste scule mai mari ,fantezia apare la inceput cand il vezi ca o semiluna in rest cam atat
Venusul cred ca este planeta de inceput al tuturor astronomilor amatori .
|
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 05 Mar 2009 22:44 Download mesaj |
|
|
|
Si la mine a fost, dar i-am facut intai lunii poza:D
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 05 Mar 2009 22:49 Download mesaj |
|
|
|
Da am omis luna ,depinde cand incepe fiecare daca ai finalizat tel sau luneta si nu este luna pe cer mergi pe venus
Cam pe la ce diametru crezi ca se pot vedea detali pe venus?
|
|
Sus |
|
 |
Catalin M. T. Membru

Data inscrierii: 07 Feb 2009 Mesaje: 374
Motto: Admovere Oculis Distantia Sidera Nostris Localitate: Turda, Romania
|
Trimis: 05 Mar 2009 23:21 Download mesaj |
|
|
|
Eu am reusit sa observ detalii pe Venus cu un Newton de 110mm la 125x, in special stalucirea limbului e evidenta si asa numitele "calote polare" (arii mai stralucitaore decat restul planetei) cand e un aer stabil si Venus tinde catre semiluna si fara filtru....o sa incerc zilele acestea sa atasez un desen
_________________ Refractor: TMB 6" f/15; SW 3.5" f/10, SW 2.7" f/13; Borg 50ED f/10
Catadioptric: Meade ETX90
Reflector: Tasco 4.5"f/4.5
Oculare: Baader: Hyp. 13/17/21;ES 20/68°; BCO 6/10/18; Fujiyama 7/25; SW:Pla. 4/9; VixenNPL 25;Binoclu:7x40 IOR; Nikon |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 06 Mar 2009 08:23 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Cam pe la ce diametru crezi ca se pot vedea detali pe venus? |
Habar nu am, dar probabil ca are importanta si tehnica de fotografiere. Majoritatea fotografiilor pe care ai sa le vezi, de la amatori, sunt supra expuse. Pentru ca venus arata aproape la fel supra-expus ca expus normal. Numai daca incepe sa 'arda' imaginea iti dai seama ca e prea supra expusa poza.
|
Sus |
|
 |
Vlad Lazanu Membru

Motto: "In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves." - C. SAGAN
|
Trimis: 06 Mar 2009 20:22 Download mesaj |
|
|
|
In primul rand, multumesc pentru aprecieri. E adevarat, Venus nu e atat de spectaculos daca il fotografiem printr-un telescop de dimensiuni mici. Mai mult decat faza planetei nu avem ce vedea sau fotografia. Personal, am fost curios ce pot obtine de la un acromat de 80mm, si sunt destul de multumit.
@ Catalin M. T.:
Sunt curios ce detalii ai observat cu telescopul de 110mm la 125x; sincer, sunt putin sceptic ca ai fi vazut ceva mai mult decat o eventuala semiluna. Si inca ceva: la care "calote polare" te referi?
|
|
Sus |
|
 |
Catalin M. T. Membru

Data inscrierii: 07 Feb 2009 Mesaje: 374
Motto: Admovere Oculis Distantia Sidera Nostris Localitate: Turda, Romania
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Lazanu Membru

|
Trimis: 07 Mar 2009 00:45 Download mesaj |
|
|
|
E adevarat faptul ca, de cand am aceasta pasiune, nu prea am acordat mare atentie observarii planetei Venus, asa ca nu te pot contrazice. Ma gandesc ca atmosfera planetei e destul de omogena, si, avand un albedo mare, acei nori ceva mai inchisi la culoare, sau chiar zonele polare mai deschise de care spui sunt ceva mai greu observabile; poate ar ajuta eventual, un filtru, ceva... Chiar m-ai facut curios, iar la urmatoarea sedinta de observatii, daca o sa am parte de un seeing bun, o sa incerc totusi sa folosesc un grosisment mai mare, sa vad daca ma ajuta cumva ochiul neformat... Cat despre schite, imi place cum ti-au iesit.
Mult succes in continuare si cer senin!
|
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 07 Mar 2009 01:13 Download mesaj |
|
|
|
Astept cu nerabdare sa isi faca aparitia persoanele care detin instrumente mai mari ,,peste 300 mm sa ne spuna daca se vad detali pe venus
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 07 Mar 2009 22:28 Download mesaj |
|
|
|
Off-topic despre astrul meu preferat,(mic moment poetic):
Este Venus un astru monoton,plictisitor?
Hesperos,''purtatorul inserarii'' este planeta Venus pe cerul de seara.Phosphoros,''purtatorul luminii'' este planeta Venus pe cerul diminetii,numit si Lucifer in latina vulgara.Iar in ebraica Helel (Venus cel stralucitor),fiul lui Shahar (zorile),dupa Biblie,Isaia 14:12 cf.Wikipedia.
Inca din timpurile antice,exista o legatura subliminala intre imaginea culturala a planetei Venus si zeita Venus,intre Venus ca astru si cultul din disparutele temple ale zeitei de pe insula ionica Cythera,cult inchinat celui mai important sentiment omenesc.
Cu alte cuvinte Venus este de aceeasi importanta in constientul si subconstientul nostru precum iubirea este importanta pentru fiecare dintre noi,sau nu.Cand raspundem la aceasta intrebare ,suntem singuri si ne reflectam in oglinda sufletului nostru.
Va invit sa cititi mai jos,in franceza si/sau engleza, poemul ''Un Voyage a Cythere'' de Charles Baudelaire,atentie la ultimele doua versuri.
Revenind la astronomie,apsidele planetei Venus sunt denumite pericytherion si apocytherion,subliniind, inca odata,legatura amintita mai sus.Importanta pentru unii.
Mircea
http://fleursdumal.org/poem/187
http://www.conservapedia.com/Apsis#cite_note-3
http://en.wikipedia.org/wiki/Hesperus#.22H...sphorus.22
|
|
Sus |
|
 |
|