Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
moon_registax21.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233849
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Intrebare privind binoclul Svbony SA 205 10x42

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Laci-B
Membru
Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2020

MesajTrimis: 20 Sep 2024 21:53 Download mesaj
Titlul subiectului: Intrebare privind binoclul Svbony SA 205 10x42
Raspunde cu citat (quote)

Buna.Am citit recent ceva recenzii,in engleza,referitoare la noul binoclu Svbony SA 205 10x42,dotat,conform producatorului,cu flat field.Majoritatea recenziilor bune,insa si doua foarte critice.A incercat cineva acest binocular? O recomandare ? Multumesc.
Sus
tudor
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015

MesajTrimis: 21 Sep 2024 12:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=207678#207678
Aici l-am comparat cu alte binocluri mai scum

Și mai jos e un tabel cu punctajul
https://www.astronomy.ro/forum/files/tabel_punctaj_132.jpg

Sus
mmarin
Membru
Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014

MesajTrimis: 21 Sep 2024 13:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Tudor, modelul testat de tine e SV202 care costă pe jumătate cât SA205. P-ăla nu l-am avut în mână dar pare un soi de Celestron Regal ED cu oculare mai ieftine.
@Laci-B: La banii ăia nu există alt binoclu cu câmp plat, cel mai apropiat ca preț e Celestron Regal ED care nu e nici el lipsit de bube. Dacă pui mai mulți bani la bătaie, APM aruncă pe piață noua generație de chinezării cu câmp plat cu caracteristici similare cu NL Pure.
Sus
Laci-B
Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Sep 2024 14:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc de raspunsuri.Intr-adevar,vorbeam de SA 205,nu de SV202.Oricum,detin un Svbony SV205 10x42 si mi se pare un binoclu extrem de bun la banul platit,dupa mine probabil cel mai bun raport pret calitate din cate am vazut.Da,exista binocluri mai bune,dar la ce pret?...De aceea nu m-ar mira ca modelul mai scump,SA 205 chiar sa fie un picut mai bun.Oricum,foarte interesant tabelul comparativ facut de d-l Tudor,ma ajuta sa-mi fac o idee despre ce inseamna o comparatie mai pertinenta intre binocluri.In ceea ce priveste brandul Sky Rover (pare acelasi cu ATM),intr-adevar,se pare ca acestia i-au "rupt" pe Swarovski cu seria amintita mai sus,la numai 500 Euro.Problema pentru mine personal e una singura:portabilitatea acelor binocluri,Au cam 900 de grame,iar eu le car la gat sau in rucsac.Mai am un binoclu mai greut,si cat e el de bun,cam sta pe acasa de la o vreme.
Sus
mmarin
Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Sep 2024 14:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

S-ar putea ca nici SA205 să nu fie mult mai ușor, Celestron Regal ED e cu aproape 100g mai greu decât în specificații iar Svbony pare să vină din același atelier.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 21 Sep 2024 20:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

Laci, nu avea prea mari asteptari...din ce am vazut scris de posesori campul e plat in ideea ca nu are aberatii geometrice dar nu in sensul ca ar fi clar. In plus ce am mai vazut eu la binocluri ieftine, care chiar au campul clar, e faptul ca au o rezolutie net inferioara celor care nu se lauda cu camp plat, inclusiv pe centru, si ma refer la binocluri de 300 eur. E adevarat ca fara comparatie directa te poate pacali, mai ales daca nu ti-au trecut binocluri mai bune prin mana, fiind tentat sa zici ca e wow, dar in realitate nu este asa. La modelul de care zici tu, in review-uri zice ca zona de clar ar fi maxim 75% din camp, asa am citit si cred ca este asa. Deci neaparat sa poti face retur in caz ca e sub asteptari.
Revin...
Acum am observat "Oricum,detin un Svbony SV205 10x42 si mi se pare un binoclu extrem de bun la banul platit,dupa mine probabil cel mai bun raport pret calitate din cate am vazut." Adica ai modelul despre care intrebi? Sau ai scris gresit? Ma gandesc ca nu intrebi pareri despre un binoclu pe care il ai in mana....
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 22 Sep 2024 20:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

mmarin a scris:
... APM aruncă pe piață noua generație de chinezării cu câmp plat cu caracteristici similare cu NL Pure.

Putem vedea cateva exemple din aceasta noua generatie?
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 23 Sep 2024 08:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

APM Ultra-ED-Apo 8x42 are niste specificatii..."periculoase", mentionez doar doua, camp de 9,1 grade si camp ultra plat...clar din centru pana in margine, cel putin asa se lauda. Corp magneziu etc....restu le gasesti pe net, un camp 9 grade clar tot...suna atractiv, dar pana nu vezi doar iti imaginezi eventual cum ar fi, eu nu prea imi imaginez Smile.

https://www.apm-telescopes.net/en/apm-ultra-ed-apo-8x42-fernglas
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Sep 2024 09:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc Cristian! Daca am vazut eu bine e doar un singur exemplar din aceasta Ultra-serie, deci pana la a deveni o generatie sau serie adevarata mai au de lucru. Si cred ca e primul Ultra- binoclu al lui APM pe care nu scrie APM cu toate celelalte variante, APM Telescopes, APM Germany...
Si ca de obicei prezentatea noului produs e o ghicitoare , odata avem o imagine a unui binoclu cu componente metalice la focus si la dioptrii iar in imaginea urmatoare e un binoclu cu rotite din plastic, asa ca, ce o fi oare in cutie? La fel ca noua generatie ce a inlocuit-o pe cea cu inel albastru, in fotografii era ceva in pachet a ajuns altceva.
Dar sa speram ca Ultra e cu adevarat un binoclu deosebit, spre deliciul pasionatilor.
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 23 Sep 2024 10:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ce o fi in burta acelui binoclu numai Dumnezeu stie .. Daca ne uitam in imaginea de marketing de mai jos constatam doua prisme Schmidt inseriate pe acelasi canal si care mai au si depuneri metalizate. Intamplarea face ca intr-un ansamblu Schmidt Pecan nu prisma Schmidt are nevoie de metalizare ci ... cealalta Smile Ca sa nu mai zicem ca ansamblul de prisme e pozitionat prost intre lentilele obiectivului si cea de focus. Asta numai asa la prima vedere, pe restul le-a vazut Cristi...

imagine marketing.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  35.9 kb
 Vizualizat:  de 2791 ori

imagine marketing.jpg

Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Sep 2024 10:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Rectific ceea ce am scris mai sus referitor la modelul Svbony care il detin,ca raspuns pentru d-l Cristian.Am scris gresit intr-adevar,deci eu am modelul SV202 10x42.
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Sep 2024 10:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

zoth a scris:
....au si depuneri metalizate...

Probabil ca asta o fi Bau-baul ce o sa darame vanzarile Swarovski, depunerile sunt din argint, iar APM foloseste doar din ala viu.
Sus
tudor
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015

MesajTrimis: 23 Sep 2024 10:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Deja exista pe piata binoclul Skyrover care e identic pe exterior cu binoclul de pe pagina APM, cel cu forme usor curbe. In mod surprinzator, acest Skyrover pare ca se comporta destul de bine in comparatie cu mult mai scumpul NL Pure. Cine le-a comparat trege concluzia ca este chiar mai bun decat NL Pure la unele capitole (de exemplu la glare generat de reflexiile parazite din apropierea pupilelor de iesire, dar se stie ca acest glare este calcaiul lui Ahile al binoclurilor Swarovski). Sigur, pe centru NL Pure e mai bun, fara aberatii cromatice si claritate mai buna, dar pe margini situatia iar se schimba, daca este sa dam crezare acestei comparatii.

https://www.birdforum.net/threads/brief-co...re.458393/

Eu nu sunt de acord cu poze prin binocluri, asa ca realitatea vizuala la oculare poate fi usor/mult diferita de ce vedem in aceasta comparatie foto. Dar totusi, ca idee generala, acest Skyrover pare ca a facut o impresie foarte buna celui care le-a avut in mana pe amandoua si a privit direct prin ele.

Sus
mmarin
Membru
Membru

MesajTrimis: 23 Sep 2024 10:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

zoth a scris:
Ce o fi in burta acelui binoclu numai Dumnezeu stie ..

De fapt, se cam știe: obiective sunt triplet cu două lentile pozitive, una menisc și una biconvexă, urmează un dublet lipit pentru focus, blocul de prisme, corectorul dublet apoi ocularul cu 5 sticle. Am văzut și mai rău la preț de preț.
Sus
catalin dumitru
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010

Motto: telescopul scuza mijloacele

MesajTrimis: 23 Sep 2024 12:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

zoth a scris:
Ce o fi in burta acelui binoclu numai Dumnezeu stie ...

Fac pariu că nu știe , iar dacă știe , nu înțelege .

zoth a scris:
Ca sa nu mai zicem ca ansamblul de prisme e pozitionat prost intre lentilele obiectivului si cea de focus...

Cele două prisme Schmidt nu sunt chiar așa de prost puse . Se văd aiurea din cauza perspectivei . Doar că vor da la ieșire o imagine răsturnată Laughing Mr. Green !!

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact