Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Laci-B Membru

Data inscrierii: 07 Aug 2020 Mesaje: 25
|
Trimis: 20 Sep 2024 21:53 Download mesaj |
Titlul subiectului: Intrebare privind binoclul Svbony SA 205 10x42 |
|
|
|
Buna.Am citit recent ceva recenzii,in engleza,referitoare la noul binoclu Svbony SA 205 10x42,dotat,conform producatorului,cu flat field.Majoritatea recenziilor bune,insa si doua foarte critice.A incercat cineva acest binocular? O recomandare ? Multumesc.
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3102
|
|
Sus |
|
 |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 281
|
Trimis: 21 Sep 2024 13:54 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Tudor, modelul testat de tine e SV202 care costă pe jumătate cât SA205. P-ăla nu l-am avut în mână dar pare un soi de Celestron Regal ED cu oculare mai ieftine.
@Laci-B: La banii ăia nu există alt binoclu cu câmp plat, cel mai apropiat ca preț e Celestron Regal ED care nu e nici el lipsit de bube. Dacă pui mai mulți bani la bătaie, APM aruncă pe piață noua generație de chinezării cu câmp plat cu caracteristici similare cu NL Pure.
|
|
Sus |
|
 |
Laci-B Membru

|
Trimis: 21 Sep 2024 14:22 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc de raspunsuri.Intr-adevar,vorbeam de SA 205,nu de SV202.Oricum,detin un Svbony SV205 10x42 si mi se pare un binoclu extrem de bun la banul platit,dupa mine probabil cel mai bun raport pret calitate din cate am vazut.Da,exista binocluri mai bune,dar la ce pret?...De aceea nu m-ar mira ca modelul mai scump,SA 205 chiar sa fie un picut mai bun.Oricum,foarte interesant tabelul comparativ facut de d-l Tudor,ma ajuta sa-mi fac o idee despre ce inseamna o comparatie mai pertinenta intre binocluri.In ceea ce priveste brandul Sky Rover (pare acelasi cu ATM),intr-adevar,se pare ca acestia i-au "rupt" pe Swarovski cu seria amintita mai sus,la numai 500 Euro.Problema pentru mine personal e una singura:portabilitatea acelor binocluri,Au cam 900 de grame,iar eu le car la gat sau in rucsac.Mai am un binoclu mai greut,si cat e el de bun,cam sta pe acasa de la o vreme.
|
|
Sus |
|
 |
mmarin Membru

|
Trimis: 21 Sep 2024 14:34 Download mesaj |
|
|
|
S-ar putea ca nici SA205 să nu fie mult mai ușor, Celestron Regal ED e cu aproape 100g mai greu decât în specificații iar Svbony pare să vină din același atelier.
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 513
|
Trimis: 21 Sep 2024 20:23 Download mesaj |
|
|
|
Laci, nu avea prea mari asteptari...din ce am vazut scris de posesori campul e plat in ideea ca nu are aberatii geometrice dar nu in sensul ca ar fi clar. In plus ce am mai vazut eu la binocluri ieftine, care chiar au campul clar, e faptul ca au o rezolutie net inferioara celor care nu se lauda cu camp plat, inclusiv pe centru, si ma refer la binocluri de 300 eur. E adevarat ca fara comparatie directa te poate pacali, mai ales daca nu ti-au trecut binocluri mai bune prin mana, fiind tentat sa zici ca e wow, dar in realitate nu este asa. La modelul de care zici tu, in review-uri zice ca zona de clar ar fi maxim 75% din camp, asa am citit si cred ca este asa. Deci neaparat sa poti face retur in caz ca e sub asteptari.
Revin...
Acum am observat "Oricum,detin un Svbony SV205 10x42 si mi se pare un binoclu extrem de bun la banul platit,dupa mine probabil cel mai bun raport pret calitate din cate am vazut." Adica ai modelul despre care intrebi? Sau ai scris gresit? Ma gandesc ca nu intrebi pareri despre un binoclu pe care il ai in mana....
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1711
|
Trimis: 22 Sep 2024 20:59 Download mesaj |
|
|
|
mmarin a scris: | ... APM aruncă pe piață noua generație de chinezării cu câmp plat cu caracteristici similare cu NL Pure. |
Putem vedea cateva exemple din aceasta noua generatie?
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 513
|
Trimis: 23 Sep 2024 08:32 Download mesaj |
|
|
|
APM Ultra-ED-Apo 8x42 are niste specificatii..."periculoase", mentionez doar doua, camp de 9,1 grade si camp ultra plat...clar din centru pana in margine, cel putin asa se lauda. Corp magneziu etc....restu le gasesti pe net, un camp 9 grade clar tot...suna atractiv, dar pana nu vezi doar iti imaginezi eventual cum ar fi, eu nu prea imi imaginez .
https://www.apm-telescopes.net/en/apm-ultra-ed-apo-8x42-fernglas
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 23 Sep 2024 09:24 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc Cristian! Daca am vazut eu bine e doar un singur exemplar din aceasta Ultra-serie, deci pana la a deveni o generatie sau serie adevarata mai au de lucru. Si cred ca e primul Ultra- binoclu al lui APM pe care nu scrie APM cu toate celelalte variante, APM Telescopes, APM Germany...
Si ca de obicei prezentatea noului produs e o ghicitoare , odata avem o imagine a unui binoclu cu componente metalice la focus si la dioptrii iar in imaginea urmatoare e un binoclu cu rotite din plastic, asa ca, ce o fi oare in cutie? La fel ca noua generatie ce a inlocuit-o pe cea cu inel albastru, in fotografii era ceva in pachet a ajuns altceva.
Dar sa speram ca Ultra e cu adevarat un binoclu deosebit, spre deliciul pasionatilor.
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5878
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
Laci-B Membru

|
Trimis: 23 Sep 2024 10:02 Download mesaj |
|
|
|
Rectific ceea ce am scris mai sus referitor la modelul Svbony care il detin,ca raspuns pentru d-l Cristian.Am scris gresit intr-adevar,deci eu am modelul SV202 10x42.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 23 Sep 2024 10:10 Download mesaj |
|
|
|
zoth a scris: | ....au si depuneri metalizate... |
Probabil ca asta o fi Bau-baul ce o sa darame vanzarile Swarovski, depunerile sunt din argint, iar APM foloseste doar din ala viu.
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3102
|
Trimis: 23 Sep 2024 10:40 Download mesaj |
|
|
|
Deja exista pe piata binoclul Skyrover care e identic pe exterior cu binoclul de pe pagina APM, cel cu forme usor curbe. In mod surprinzator, acest Skyrover pare ca se comporta destul de bine in comparatie cu mult mai scumpul NL Pure. Cine le-a comparat trege concluzia ca este chiar mai bun decat NL Pure la unele capitole (de exemplu la glare generat de reflexiile parazite din apropierea pupilelor de iesire, dar se stie ca acest glare este calcaiul lui Ahile al binoclurilor Swarovski). Sigur, pe centru NL Pure e mai bun, fara aberatii cromatice si claritate mai buna, dar pe margini situatia iar se schimba, daca este sa dam crezare acestei comparatii.
https://www.birdforum.net/threads/brief-co...re.458393/
Eu nu sunt de acord cu poze prin binocluri, asa ca realitatea vizuala la oculare poate fi usor/mult diferita de ce vedem in aceasta comparatie foto. Dar totusi, ca idee generala, acest Skyrover pare ca a facut o impresie foarte buna celui care le-a avut in mana pe amandoua si a privit direct prin ele.
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
mmarin Membru

|
Trimis: 23 Sep 2024 10:59 Download mesaj |
|
|
|
zoth a scris: | Ce o fi in burta acelui binoclu numai Dumnezeu stie .. |
De fapt, se cam știe: obiective sunt triplet cu două lentile pozitive, una menisc și una biconvexă, urmează un dublet lipit pentru focus, blocul de prisme, corectorul dublet apoi ocularul cu 5 sticle. Am văzut și mai rău la preț de preț.
|
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2916
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 23 Sep 2024 12:08 Download mesaj |
|
|
|
zoth a scris: | Ce o fi in burta acelui binoclu numai Dumnezeu stie ... |
Fac pariu că nu știe , iar dacă știe , nu înțelege .
zoth a scris: | Ca sa nu mai zicem ca ansamblul de prisme e pozitionat prost intre lentilele obiectivului si cea de focus... |
Cele două prisme Schmidt nu sunt chiar așa de prost puse . Se văd aiurea din cauza perspectivei . Doar că vor da la ieșire o imagine răsturnată !!
_________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
|