Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Valentin Membru

Data inscrierii: 11 Iul 2006 Mesaje: 85
|
Trimis: 05 Aug 2007 17:06 Download mesaj |
Titlul subiectului: Luneta |
|
|
|
Intentionez sa-mi construiesc o luneta si am citit ca in interiorul tubului se monteaza o diafragma care are rolul de a estompa reflexiile.Intrebarile mele sunt :
1. Este de ajuns o singura diafragma sau trebuiesc doua ? ( banuiesc ca depinde de lungimea tubului nu ? sau mai intervin si alti factori ?
2 Se gasesc in comert aceste diafragme sau trebuie confectionate ? _________________ Traim sub acelasi cer dar nu avem aceleasi orizonturi |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
Trimis: 05 Aug 2007 17:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Din cate stiu, trebuie confectionate. Uite cam cum sta treaba cu dimensionarea si plasarea: http://www.berfield.com/baffles.html _________________ www.astrographist.com - Astrofotografie de Alex Conu |
|
Sus |
|
 |
Valentin Membru

|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 06 Aug 2007 09:47 Download mesaj |
|
|
|
Exista (cel putin ) doua feluri de diafragme. Prima este diafragma care se pune in fata sau imediat in spatele obiectivului si care are rolul de a inlatura portiunea de la marginea acestuia. Obiectivele perfecte sunt dificil (imposibil) de fabricat. Ca atare toate obiectivele prezinta aberatii inspre margine. Aceste aberatii duc la scaderea contrastului. Este motivul pentru care acea portiune trebuie diafragmata chiar cu pretul scaderii luminozitatii.
Al doilea tip sunt diafragmele pentru inlaturarea luminii parazite. Lumina parazita poate proveni de la reflexii pe suprafata interioara a tubului. Pentru asta se vopseste tubul in negru mat, dar din pacate nici o vopsea mata nu e perfect mata . Calculul diametrelor diafragmelor se face tinand cont de conul drumului luminii. |
|
Sus |
|
 |
Valentin Membru

|
Trimis: 11 Aug 2007 20:12 Download mesaj |
|
|
|
Cum se calculeaza distanta dintre obiectiv si ocular ? Dupa aceasta distanta se calculeaza implicit si lungimea tubului nu ? _________________ Traim sub acelasi cer dar nu avem aceleasi orizonturi |
|
Sus |
|
 |
raduM Membru

Data inscrierii: 13 Noi 2006 Mesaje: 1159
Motto: File not found. Nobody leaves the room! Localitate: Romania
|
Trimis: 11 Aug 2007 20:53 Download mesaj |
|
|
|
suma distanțelor focale. _________________ הבה נגילה |
|
Sus |
|
 |
Valentin Membru

|
Trimis: 22 Aug 2007 22:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: Cautator |
|
|
|
Avand in vedere vantul care imi sufla prin buzunare momentan aveti idee cum as putea sa contruiesc un cautator ? Am vazut pe net ca multi folosesc lentile de la binocluri dar din pacate am cautat un binoclu stricat si nu am gasit. Am vazut ca sunt la moda red dot finderele dar din pacate nici acestea nu sunt asa ieftine. _________________ Traim sub acelasi cer dar nu avem aceleasi orizonturi |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5910
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Aug 2007 12:53 Download mesaj |
|
|
|
Pentru o luneta cu focala moderata (ma refer la focala obiectivului), functia cautatorului poate fi suplinita de un ocular cu focala mare (care sa-ti asigure un 8x-12x) si nu ai nevoie nici de reticul.
Dupa ce ai gasit obiectul de interes si l-ai centrat, poti trece la analiza imaginii cu ocularele potrivite. |
|
Sus |
|
 |
Valentin Membru

|
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 25 Aug 2007 20:56 Download mesaj |
|
|
|
Eu folosesc mai des un Red dot finder ca un cautator. Mie imi place la Red dot ca, stiind unde sant obiectele, le pot tinta si le gasesc. Cautatorul este un instrrument care il cheama cum il cheama "cautand". Cand eu am un cautator pe instrument, chiar ca (virglua) caut pana nebunesc, de unde cu un red dot finder, gasesc. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
Valentin Membru

|
Trimis: 06 Sep 2007 21:26 Download mesaj |
|
|
|
M-am uitat la Jupiter si il vad ca un punct mare si galben. In plus la orice obiect ma uit in fata lui apar foarte multe dungi negre (parca sunt crengi ) Stiti care e cauza ? _________________ Traim sub acelasi cer dar nu avem aceleasi orizonturi |
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 06 Sep 2007 22:11 Download mesaj |
|
|
|
Crengi? Partea optică e curată? |
|
Sus |
|
 |
Valentin Membru

|
Trimis: 07 Sep 2007 00:11 Download mesaj |
|
|
|
S-a depus putin praf pe ea dar am curatat-o, acum astept sa rasara luna sa vad daca tot asa se vede _________________ Traim sub acelasi cer dar nu avem aceleasi orizonturi |
|
Sus |
|
 |
Valentin Membru

|
Trimis: 19 Sep 2007 12:48 Download mesaj |
|
|
|
M-am uitat la Luna si tot asa se vede. In interiorul tubului inca nu am pus diafragme doar o folie neagra. Plus ca inca nu am o montura pe care sa stea, cand m-am uitat am pus-o pe ceva fix. Sa fie asta cauza imaginii care se formeaza ? _________________ Traim sub acelasi cer dar nu avem aceleasi orizonturi |
|
Sus |
|
 |
Valentin Membru

|
Trimis: 24 Sep 2007 00:48 Download mesaj |
|
|
|
Am pus o diafragma in tub si se vad foarte putine dungi negre acum. Problema este ca m-am uitat la luna si nu vad nimic decat un disc galben. La altceva nu m-am uitat deoarece inca nu am cautator. _________________ Traim sub acelasi cer dar nu avem aceleasi orizonturi |
|
Sus |
|
 |
|