| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Daniel Simion Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012 Mesaje: 490
|
Trimis: 25 Mar 2014 00:20 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Binoclu IOR 7x40 |
|
|
|
Am vazut si aici pe forum si pe okazii o persoana care vine binocluri IOR 7x40 noi si ma bate gandul sa-mi cumpar si eu unul.Eu am deja un TS 10x50 dar ma tenteaza IOR-ul pentru ca am citit lucruri foarte bune despre el.
Ce nu stiu este cum se va comporta la observatii astro si nu numai fata de al meu si daca merita sa cheltui banii pe el sau sa aleg un alt instrument, de exemplu o luneta sau un binoclu mai mare cu apertura de 70-80 mm.
Sau as putea sa-l vand pe al meu si sa raman doar cu IOR-ul... nu stiu... help please  |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 536
|
Trimis: 25 Mar 2014 00:42 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
cu 7x40 nu o sa vezi mai multe decat cu 10x50, sigur e bun dar e mai util afara in natura , pentru astro de preferat sa colectezi cat mai multa lumina
Ultima modificare efectuata de catre needweed la 25 Mar 2014 16:57, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 25 Mar 2014 01:25 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Binoclu IOR 7x40 |
|
|
|
| Daniel Simion a scris: |
Sau as putea sa-l vand pe al meu si sa raman doar cu IOR-ul... nu stiu... help please  |
Ia-ti binoclul, invita cumparatorul cu al lui intr-o seara in parc si fa o comparatie, presupunand ca e si el din bucuresti. |
|
| Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1579
|
Trimis: 25 Mar 2014 10:19 Download mesaj |
|
|
|
| Din nefericire calitatea sticlei nu poate depasi limitele obiectivului. Binenteles dicutam de binocluri relativ calitative. Asta atat in zona terestra dar mai ales in zona astro. Acum cateva zile am comparat un Deltrintem Zeiss 8x30 (sticla Zeiss Bak4) cu un Revue 8x40 (sticla Zeiss Bk7). Cel din urma vede mai multe stele intr-un mod foarte evident. IOR este un binoclu bun fara doar si poate dar cel putin pentru astro va fi depasit de TS 10x50. |
|
| Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

|
Trimis: 25 Mar 2014 10:32 Download mesaj |
|
|
|
Ma gandeam ca atata timp cat apertura reala de intrare la TS-ul 10x50 este de 43mm si pupila de iesire este de 5 mm rezulta un binoclu 8,6x43 si nu ar fi diferente poate nici minore intre cele doua, asta in cazul in care IOR-ul este chiar 7x40 si obiectivele nu au vignetare.
Dar nu ma pricep foarte bine la datele tehnice, las pe altii mai priceputi sa-si dea cu parerea. |
|
| Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2013 Mesaje: 563
|
Trimis: 25 Mar 2014 12:43 Download mesaj |
|
|
|
| Da,pentru binoclul IOR valorile sunt cele reale(nu sufera de vignietare).Din punct de vedere mecanic e considerabil mai bine facut.Insa trebuie sa tii cont ca ocularele desi sunt mai bune(model optic Erfle)si vor avea probabil o mai buna corectie pe marginea campului vizual,au in componenta lor o sticla flint care da o usoara coloratie galbuie a imaginii.Trebuie sa vezi cu ochii tai diferentele si sa decizi daca iti place. |
|
| Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

|
Trimis: 25 Mar 2014 23:39 Download mesaj |
|
|
|
| Stiti cumva un binoclu de maxim 500 de lei 10x50 cu o constructie decenta si care sa ofere in mod realist aceste valori? |
|
| Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1081
|
Trimis: 26 Mar 2014 09:41 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca Nikon-urile Action Extreme, respectiv Pentax-urile, printre cele mai ieftine. Mai jos ai un tabel, cu valorile 'de reclama' in paralel cu cele masurate:
http://www.cloudynights.com/ubbarchive/sho...ll/fpart/1
In Romania insa preturile sar un pic de limita de 500 RON. Poate un e-bay, un amazon ceva ...
------------ edited ---------------
Dupa forma tuburilor port-obiectiv, care nu se gatuieste imediat langa prisme, Bresser-ul asta pare ok:
http://astromagazin.ro/binocluri/103-binoc...0x50.html#
Pe cat poti insa, incearca intai binoclul. Tavi84 a mentionat pe forum p-aici o metoda foarte buna sa verifici apertura reala a binoclurilor. _________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
| Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

|
Trimis: 26 Mar 2014 10:11 Download mesaj |
|
|
|
| Bresser-ul acela il vasusem mai demult dar am inteles ca acel coating verde nu este prea reusit. Oricum ma voi uita in acea lista sa vad ce variante sunt, multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2013 Mesaje: 563
|
Trimis: 26 Mar 2014 11:15 Download mesaj |
|
|
|
| Avea cineva de pe aici acel Lacerta Explorer 10X50,care e 400 de lei la Telescop-Expert,si parea foarte multumit de el.Din descriere pare rezonabil. |
|
| Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

|
Trimis: 26 Mar 2014 12:43 Download mesaj |
|
|
|
| Tot modelul acela ma tenteaza si pe mine |
|
| Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 536
|
Trimis: 26 Mar 2014 19:07 Download mesaj |
|
|
|
| dar nu inteleg care e problema cu TS-ul tau? |
|
| Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

|
Trimis: 26 Mar 2014 21:21 Download mesaj |
|
|
|
| Nu are nicio problema este un binoclu cu o optica destul de buna dar vreau ceva putin mai luminos si cu o constructie mai buna (mai solid). |
|
| Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1579
|
Trimis: 26 Mar 2014 23:03 Download mesaj |
|
|
|
| Pai chiar daca dai bani multi pe un alt binoclu 10x50, partea de luminozitate nu prea creste decat atat de putin incat este comparabila cu TS ul actual. Poate vrei deschidere a obiectivului mai mare decat 50mm? |
|
| Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

|
Trimis: 26 Mar 2014 23:38 Download mesaj |
|
|
|
| Vreau un 10x50 cu o constructie robusta si optica buna(cel putin la fel de buna ca la TS) si poate pe viitor sa mai adaug un 15x70 sau un 20x80. |
|
| Sus |
|
 |
|