Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
m83_final.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233971
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Concurs ASA

Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 22 Mar 2013 23:09 Download mesaj
Titlul subiectului: Concurs ASA
Raspunde cu citat (quote)

Firma ASA organizeaza un concurs cu niste premii extra, cu ocazia implinirii a 7 ani.

http://www.interstellarum.de/fotowettbewerb-asa.asp

Ciudat, credeam ca e un pic mai veche aceasta firma. Si remarcabil cat de repede s-a impus pe piata. In pofida preturilor prohibitive.

Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 22 Mar 2013 23:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si traducerea textului, - via computer - in engleza:

Astrophotographer of the year 2013
The big Astro Photo Contest Astro Systeme Austria and interstellarum

First Price beginners: ML8300, 1st Experts Price: DDM 60, 2nd Price in two categories: A ASA corrector of choice (2 "or 3" for Newton or Schmidt-Cassegrain system)
The photography of our cosmic environment fascinates many readers of interstellarum. Therefore, the editorial calls in collaboration with Astro Systeme Austria from a photo contest in which you participate both beginners and experts. In September 2013 in two categories, three winners will be selected.

Prizes worth a total of more than 15000 Euro!

Attractive prizes to the winners, available exclusively to the ASA!

Recently submitted for beginners:

IC1805 Sven Rappers
Recently submitted for experts:

Pleiades Dominique Meyer
Category Beginners

First Price:. ML8300 The CCD camera from Finger Lakes Instruments in value of 3795 Euro For more information: www.astrosysteme.at / en / fli_kameras.html

Second Price: An ASA corrector of choice (2 "or 3" for Newton or Schmidt-Cassegrain system) worth 660 euros to 1260 euros: www.astrosysteme.at / en / korrektoren.html

Third Price: 12 hours of observation time on an ASA remote telescope in southern Spain, the value of 600 euros. For more information: www.astrosysteme.at

Category Expert

First Price:. DDM The mount 60 of ASA worth 7800 EUR For more information: www.astrosysteme.at/de/montierung_ddm60.html

Second Price: An ASA corrector of choice (2 "or 3" for Newton or Schmidt-Cassegrain system) worth 660 euros to 1260 euros. For more information: www.astrosysteme.at / en / korrektoren.html

Third Price: 12 hours of observation time on an ASA remote telescope in southern Spain, the value of 600 euros. For more information: www.astrosysteme.at

Participate

Upload your pictures now. Directly to the competition server www.interstellarum.de / photo contest-asa-formular.asp

Expiry

The set of images is possible until 30.6.2013. Thereafter, a jury will select the astrophotographer Bernhard Hubl, Johannes Schedler and Ranga Yogeshwar, along with Egon Döberl (ASA) and Ronald Stoyan (interstellarum) from each category of 10 images. Over the respective three winners per category then decide which readers via online voting.

Regulate

are eligible to compete all astronomical subjects.
 Each author must have all rights to the image set, especially for raw data and image processing.
 Items will be shipped exclusively by uploading via www.interstellarum.de / photo-contest asa.asp
 Per person, any number of images to be sent in. Each participant is allowed only for a price.
 A once been emitted image can not be withdrawn.
 The closing date is the 30.06.2013.
 The decision is final, as well as replacement of the prizes in cash or other benefits.

Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Mar 2013 16:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

Constat cu placere ca pe acest concurs unde sunt participanti foarte buni, - dar si unii mai slabi - sunt si romani.

Astfel pe sectia de avansati este inscris cu o fotografie foarte buna un participant numit Vlad Alexandru Niculescu

http://www.interstellarum.de/fotowettbewer...p=Experten

Iar pe sectia de incepatori, este un foarte bun concurent al carui nume ar putea fi romanesc, Vladimir Rau

http://www.interstellarum.de/fotowettbewer...p=Experten

Si chiar daca nivelul concursului pare a fi foarte ridicat, si la premii de asemenea valoare este normal, eu cred ca sunt si membrii de pe forum care au potential sa participe, si de ce nu, sa se si claseze.

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010

Motto: [descopera lumina]

MesajTrimis: 24 Mar 2013 17:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai este Vlad al nostru, nu il recunoasteti? Vlad
Sus
Vlad
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 24 Mar 2013 22:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am zis ca de stricat nu are cum sa strice..chiar daca stiu ca sansele sunt minime la orice premiu , nivelul este foarte ridicat si se va ridica si mai mult cu siguranta pana la sfarsitul perioadei de inscriere

Cat despre acest forum, sunt multe poze care pot sa stea alaturi de celalte si cateva (pe care le-am vazut eu) care au un inalt nivel si toate sansele la premiul cel mare.

Din memorie, una dintre ele este Rozeta facuta in colaborare de psemil si Emil Kolbert.
Sus
psemil
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010

MesajTrimis: 25 Mar 2013 00:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Felicitari Vlad, ca ai spart gheata si ai postat prima fotografie "romaneasca"din acest concurs o poza cu numai 50 de ore de expunere. Mai stiu ca tu nu esti strain cu acest tip de competitie, fiind anul trecut la Atik unul dintre castigatori.

Despre poza cu Rosette pe care am facut-o cu Emil Kolbert anul trecut nu cred ca intruneste conditile din regulament. In general la aceste concursuri sunt excluse colaborarile. Sunt flatat totusi, sa aflu ca cineva considera aceasta fotografie demna de un premiu, insa acolo sunt cativa baieti ce joaca in alta divizie decat noi.
La categoria avansati Rolf Geissinger http://www.stern-fan.de/Seiten/frameset.htm este marele favorit dupa parerea mea (cu cateva fotografii la apod), iar la la categoria incepatori, alt neamt Valentin Rau se afla la un nivel pe care nu cred ca cineva de pe forum il poate atinge acum. Sa vedem cine mai posteaza panal la final.

Si eu aveam in plan sa particip la acest concurs, desi consider ca sansele de a fi printre laureati sunt minime. Oricum din cauza cerului inorat ce nu-mi permite sa achizitionez noi imagini, am inceput sa reprocesez imagini mai grele de anul trecut, dintre cele facute in colaborare cu Emil Kolbert pentru a vedea ce pot scoate numai din cadrele mele...
Sus
Vlad
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mar 2013 00:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Emil, recunosc ca stau groaznic cu germana , dar campul "weitere Bildautoren" din formular nu implica ca sunt acceptate colaborarile?

Cat despre nivelul unora, da, asa este, sunt in alta divizie, de multe ori insa cu un echipament pe masura. Regulamentul concursului insa spune ca dupa ce juriul selectioneaza 10 poze dintre cele mai bune, castigatorii sunt alesi la vot. Iar pentru mine unul (si banuiesc ca nu sunt singurul), criteriul frumusetii este ceva mai exhaustiv (ma mai uit si la cat s-a muncit la ea, cu ce, dificultateta obiectului), asa ca nu m-ar suprinde deloc, daca marele laureat nu ar fi unul dintre favoriti.
Asa ca te incurajez inca o data sa vorbesti cu Emil si sa trimiteti poza cu nebuloasa Rosette Very Happy
Sus
psemil
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mar 2013 00:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Hmmm, nu am citit in formular ci doar regilsmentul concursului...

Oricum si aici este o problema... eu fac astrofoto de mai putin de 3 ani si ma incadrez la categoria incepatori iar Emil Kolbert face astrofoto de mai bine de 5 ani (cred) deci avansat.
Ce e de facut?
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 25 Mar 2013 02:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

psemil a scris:

Ce e de facut?
Media.
Sus
Vlad
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mar 2013 02:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy a scris:
psemil a scris:

Ce e de facut?
Media.

Very Happy Very Happy Very Happy
Genial!
Sus
Emil
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007

MesajTrimis: 25 Mar 2013 19:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca intri in concurs atunci in mod oficial renunt la drepturile de autor asupra tuturor fotografiilor facute in mod comun exceptand "haia" cu reFLUX-ul, si astfel poti sa te inscrii la categoria care crezi ca este corecta.
Sus
sabin fota
Membru de onoare
Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008

Motto: Nihil Sine Deo

MesajTrimis: 25 Mar 2013 19:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

dar imparti premiul cu Emil Kolbert Smile
Membru
Membru

MesajTrimis: 26 Mar 2013 00:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

Emil nu este cazul de asa ceva, am spus anterior ca am in plan participarea la acest concurs (la sectiunea incepatori) numai cu imagini proprii, sau procesari ale imaginilor comune in care sunt incluse numai cadrele pe care le-am achizitionat eu.

Desi cele mai reusite imagini pe care eu le-am facut pana acum sunt cele realizate impreuna (o parere impartasita larg aici pe forum), nu cred ca eu le pot posta in acest concurs, colaborarea cu un avansat, ar face imposibila participarea la categoria cu concurenta mai mica. Visul meu ar fi sa ajung intre cele 10 imagini selectate inainte de votul cititorilor ... insa si acesta ar putea fi mult prea mult (nu cred in minuni).

O competitie de acest gen te poate stimula sa evoluezi si de aceea eu doresc sa ma implic. Recomand tuturor astrofotografilor de pe acest forum sa trimita poze la concurs. A fost frumos in 2010 cand am avut o competitie pe forum.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 26 Mar 2013 03:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

As vrea sa intervin un pic.

Intradevar, nivelul de acolo este foarte ridicat. Dar asta nu inseamna sa dam inapoi, sa nu participam, evident cu ceva cat mai bun, chiar daca sansele de castig sunt minime.

Evident ca si eu, desi nu fac astrofoto as vrea sa pot participa si castiga un asemenea premiu. Dar nu e totul sa castigi. Poate ca la fel de important este sa te vada alti astrofotografi, sa se stie ca existi, si cine stie ce poate sa iasa de aici?

- In acest punct, propagandistul din mine a facut pauza, din lipsa de inspiratie, asa ca puteti sa continuati voi cu incurajarile Laughing

Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Iul 2013 11:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

UN ROMAN IN FINALA

Iata ca acest concurs se apropie de sfarsit, si rezultatele pentru noi, romanii, sunt foarte imbucuratoare.

S-au inscris cam vreo 1300 de participanti, inclusiv cativa de la noi din tara. Nu ii stiu pe toti, pentru ca fiind cateva mii de poze, si nu am reusit sa le vad pe toate, asa ca nu o sa-i nominalizez. Sper ca sa ne spuna ei, eventual sa ne si arate pozele cu care au participat. Oricum, ii felicit pe toti cei care au avut curajul sa se inscrie la acest concurs, care cred ca este cel mai mare de gen, organizat vreodata in lume. Si valoarea foarte mare a premiilor a avut un rol substantial.

Acum s-a trecut si de fata de preselectie, in care au fost alese cate 10 poze la fiecare din cele doua sectiuni. Incepatori si avansati. Pozele au fost selectate de un juriu.

Si printre pozele alese, .... SURPRIZA.... se afla si una din pozele facute de un membru al forumului nostru, si anume...

EMIL PERA, alias PSEMIL

Iata ca printre cei mai buni 20 de astrofotografi din lume se afla si un membru al forumului nostru. Si cred ca asta este un motiv de bucurie pentru noi toti. El s-a calificat in primii 10 de la categoria incepatori.

Acum se va alege castigatorul prin votul celor care doresc sa voteze. Puteti sa o faceti si voi, dand click in partea de sus-dreapta a paginii de intrare la adresa

http://www.interstellarum.de/fotowettbewer...Einsteiger

sub inscrisul ZUR ABSTIMMUNG, este un link ''www intersttelarum/foto>''

Dati click pe acel link, si ajungeti in pagina in care sunt expuse premiile care vor fi trimise prin tragere la sorti, din ce inteleg, trei atlase stelare participantilor la vot. Deci merita sa votati. In partea de jos a paginii este un link in fereastra albastra, pe care scrie

Zur Wahl:jetzt abstimmen

Asa intrati in pagina in care sunt expuse cele 10 fotografii alese la incepatori. Dati click pe ele ca sa vedeti detaliile, apoi dati click din nou pe ele, sa le vedeti la dimensiune maxima. Dupa ce ati ales, si ati votat o poza, la sectia asta fiind zic eu mai usor de ales pentru noi, romanii, in parte de jos a paginii este linkul catre pagina avansatilor. Dupa ce ati votat si aici, o sa ajungeti in pagina de inregistrare a votului, unde trebuie sa va scrieti adresa de mail in doua casute, pentru verificare, si apoi dati click pe inregistrarea votului, ultima casuta. Veti primi un un mail de la ei, si dupa ce confirmati dand click pe ce scrie acolo, in mail, se inregistreaza votul. Asta ca sa nu se voteze de mai multe ori.

In incheiere, tin sa-i felicit inca odata pe toti cei care au participat, si sa ii rog sa puna si aici pozele, chiar reduse, cu care s-au inscris, si bine inteles, sa il felicit in mod special pe psemil, care, intr-un fel, ne reprezinta pe si noi in finala acestei mari competitii.

Pun aici o poza cu pagina de intrare, in care e subliniat locul unde este linkul de intrare spre votare.

PS. Se poate vota pana la data de 17 august 2013.

asa_vot_144.png
 Descriere:
 Marime fisier:  161.47 kb
 Vizualizat:  de 5176 ori

asa_vot_144.png

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 9

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact