Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
starbuck Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 1111
|
Trimis: 04 Aug 2012 01:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Asta ar fi partea frumoasa a lucrurilor. In urma ciocnirilor permanente dintre fragmentele inelelor, unele mai mari dintre ele care ar rezista frecarii cu atmosfera s-ar putea indrepta chiar spre numarul vostru cadastral.
Luna ofera in permanenta aceste urme si daca imaginea lor statica pare incurajatoare cred ca stiti deja clipul acesta de pe APOD (ultima parte): http://apod.nasa.gov/apod/ap120320.html
Stiu ca e umor mai inchis la culoare dar cu toate astea piata neagra de meteoriti ar inflori.  |
|
Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 04 Aug 2012 11:01 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
Sus |
|
 |
zodiak Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2012 Mesaje: 112
Motto: evrika Localitate: Maramures
|
Trimis: 04 Aug 2012 11:32 Download mesaj |
|
|
|
UFO a scris: | Dragos N a spus
Citat: | Chiar imi imaginez cum ar fi licarul stelelor care se ''plimba'' printre fragmentele de gheata si praf al unor astfel de inele. |
Ar exista (s-ar naște) probabil o nouă ramură a astronomiei, observarea și monitorizarea inelului.
Nu este de neglijat nici ce a spus starbuck, viața ar fi un pic mai complicată. |
Viata ar fi al naibii de complicata, practic aproape continu ar cadea pe Pamant din inel asteroizi de marimea celui care i-a lovit pe dinosauri, ceea ce inseamna ca oamenii vor trai sub pamant intr-o retea de bunchere si nu vor mai fi de ordinul miliardelor ci a catorva mii pe toata planeta, ar fi o lume apocaliptica pe vecie.  _________________ evrika |
|
Sus |
|
 |
mflorian Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011 Mesaje: 473
|
Trimis: 04 Aug 2012 12:13 Download mesaj |
|
|
|
zodiak a scris: | Viata ar fi al naibii de complicata... | Da, mai ales viața bazată pe oxigen, care ar fi puțin cam imposibilă. _________________ Celestron C8 SGT XLT Advanced GOTO
Nikon D7000 |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2916
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 04 Aug 2012 13:31 Download mesaj |
|
|
|
zodiak a scris: |
Viata ar fi al naibii de complicata, practic aproape continu ar cadea pe Pamant din inel asteroizi de marimea celui care i-a lovit pe dinosauri, ceea ce inseamna ca oamenii vor trai sub pamant intr-o retea de bunchere si nu vor mai fi de ordinul miliardelor ci a catorva mii pe toata planeta, ar fi o lume apocaliptica pe vecie.  |
Pe dinoszauri nu i-a lovit nici un asteroid.
A cazut unul unde nu trebuia , le-a stricat aerul si apa si i-a imbolnavit de colon iritabil si diaree exploziva.
Apoi au crapat.
Nu am auzit sa fi existat sau sa existe vreun corp mai mare de 15-20 de metri in inelul lui Saturn.
De ce ar putea exista intr-un eventual inel al Terrei ?
Sa ma corecteze careva daca bat campii, va rog.
catalin. |
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

|
Trimis: 04 Aug 2012 15:28 Download mesaj |
|
|
|
E greu de estimat. In inelele lui Saturn predomina gheata. Se stie ca materia de natura telurica predomina la distante mai apropiate de Soare pentru simplul motiv ca gheata s-ar topi la asemenea distante mici. De asta cometele isi arata coada numai incepand cu Marte cand gheata in topire emana vapori. Iar dimensiunile la care se prezinta aceasta materie telurica ar putea fi mult mai mari. E suficient sa mentionam dimensiunea medie de cateva sute de metri a unui asteroid din centura dintre Marte si Jupiter ca sa incepi sa te ingrijorezi. Nu stiu, in ciuda farmecului aparent prezentat de inele parca e totusi o grija destul de mare in plus. |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2916
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 04 Aug 2012 21:25 Download mesaj |
|
|
|
starbuck a scris: | E greu de estimat. In inelele lui Saturn predomina gheata. Se stie ca materia de natura telurica predomina la distante mai apropiate de Soare pentru simplul motiv ca gheata s-ar topi la asemenea distante mici. De asta cometele isi arata coada numai incepand cu Marte cand gheata in topire emana vapori. Iar dimensiunile la care se prezinta aceasta materie telurica ar putea fi mult mai mari. E suficient sa mentionam dimensiunea medie de cateva sute de metri a unui asteroid din centura dintre Marte si Jupiter ca sa incepi sa te ingrijorezi. Nu stiu, in ciuda farmecului aparent prezentat de inele parca e totusi o grija destul de mare in plus. |
Aici trebuie sa-ti dau dreptate.
Daca mai luam in calcul si eventuale perturbatii ale Lunii , nu mai e deloc o imagine idilica.
catalin. |
|
Sus |
|
 |
UFO Membru exclus

Data inscrierii: 11 Ian 2012 Mesaje: 1049
|
Trimis: 05 Aug 2012 08:58 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. |
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

|
Trimis: 06 Aug 2012 07:03 Download mesaj |
|
|
|
Se pare ca avem deja inele dar artificiale chiar daca nu sunt vizibile. Uite ce ravagii produc resturile de la lansari pe orbita terestra. In jur de 16000 de fragmente mai mari de 10cm ! Toata reteaua de sateliti are de suferit. Inelele alea frumoase oricat de bine ar arata ar produce pagube si mai mari:
http://46blyz.com/cleanspace-one/ |
|
Sus |
|
 |
zodiak Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2012 Mesaje: 112
Motto: evrika Localitate: Maramures
|
Trimis: 06 Aug 2012 18:40 Download mesaj |
|
|
|
UFO a scris: | Eu cred totuși că inelul ar fi stabil. |
Inelul ar fi stabil dar tocmai de aceea poate fi mai rau, practic periodic ar exista interactiuni intre meteoritii si asteroizii din inel, unii fiind lansati spre Pamant si asta ar dura vesnic, pe cand daca inelul ar fi distrus cumva, dupa Apocalipsa zorii unei mari calme s-ar intrezari. _________________ evrika |
|
Sus |
|
 |
|