Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 21 Iul 2012 18:48 Download mesaj |
Titlul subiectului: Collinder 399 (roiul lui Brocchi) in Vulpecula |
|
|
|
Din noaptea trecuta, loc. Dragsina, aproape de Timisoara.
Timp total de expunere: 13 minute si 30 secunde, ISO 3200, Nikon D300, telescop newtonian de 110 mm diametru f/4, corector de coma Baader MPCC, montura EQ5 cu autoghidaj.
Este vizibil cu ochiul liber din locuri cu poluare luminoasa redusa.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
406.95 kb |
Vizualizat: |
de 3150 ori |

|
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 21 Iul 2012 20:30 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ii mai zice "umerasul de haine". Ia suceste poza sa vezi cum arata. Nu am inventat eu denumirea, chiar exista, am uitat cum ii spune in engleza.
|
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4203
|
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 1111
|
Trimis: 21 Iul 2012 23:25 Download mesaj |
|
|
|
Faina lucrarea !
Cred ca mai sunt niste stalpi prin sat a caror lumina ai prins-o in partea inferioara. Oricum ai un ISO 3200 perfect utilizabil !
La Mosnita anul trecut am avut aceeasi problema cu lumina de la stalpi dar am rezolvat-o cu un UHC-S de 1.25" montat putin fortat in interior in obiectiv (Pentax M SMC 50mm F/1.7).
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 22 Iul 2012 03:56 Download mesaj |
|
|
|
jimao22 a scris: | Ii mai zice "umerasul de haine". Ia suceste poza sa vezi cum arata. Nu am inventat eu denumirea, chiar exista, am uitat cum ii spune in engleza. |
Stiam de asta, desigur, dar nu a mai incaput in titlul topicului.
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 22 Iul 2012 03:59 Download mesaj |
|
|
|
starbuck a scris: | Faina lucrarea !
Cred ca mai sunt niste stalpi prin sat a caror lumina ai prins-o in partea inferioara. Oricum ai un ISO 3200 perfect utilizabil !
La Mosnita anul trecut am avut aceeasi problema cu lumina de la stalpi dar am rezolvat-o cu un UHC-S de 1.25" montat putin fortat in interior in obiectiv (Pentax M SMC 50mm F/1.7). |
In principiu s-ar putea rezolva prin procesare. Dar nu am vrut sa ma complic prea tare avand in vedere ca nu am prea mari pretentii de la aceasta imagine - planul initial era sa trag macar 1 ora de expuneri dar pentru ca am inceput tarziu si am avut ceva probleme cu ghidajul nu am mai apucat.
|
Sus |
|
 |
|