| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 238324 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2904 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: xeonchv |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Incepator Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2012 Mesaje: 142
|
Trimis: 28 Iun 2012 20:59 Download mesaj |
| Titlul subiectului: salut |
|
|
|
Buna la toata lumea,
ma simt nou in comunitatea asta insa sper ca dupa ce voi dobandi ceva experienta si poate dupa ce voi cunoste cativa din membrii sa ma simt mai in largul meu.
oricum am inceput cu stangul, am despachetat telescopul cu montura si trepiedul si nu prea imi place cat de clar se vede
ca sa nu fac contrareclama in mod sigur sunt si eu de vina pot sa pun ca e un
telescop catadioptric 127mm, focala 1250. montura ecuatoriala, manual
As avea nevoie de ajutor.
Mersi |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9821
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Iun 2012 21:32 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit!
În primul rând, înarmează-te cu răbdare! Studiază cât de mult poți înainte de a trage concluzii eronate. Este posibil că ai greșit ceva la asamblarea lui, posibil să fie decolimat sau nu ai avut suficientă răbdare să-l lași să se aclimatizeze. Turbulența aerului este principalul motiv pentru care nu se vede clar, fie aerul din interiorul tubului fie cerul. Sper că nu ai observat prin termopan. Termopanul dăunează grav astronomiei!  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
iuli72an Membru

Data inscrierii: 14 Apr 2012 Mesaje: 311
Motto: When anything else fails, HamRadio! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Iun 2012 23:48 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Bine ai venit printre noi. Sa inteleg ca ai Omni XLT 127?
Sa il stapanesti si sa il folosesti sanatos.
In primul rand trebuie sa stim:
- daca ai facut observatii in natura sau astronomice? Daca au fost astronomice, trebuie sa ne spui daca ai incercat initial sa faci observatii pe timp de noapte, initial la un obiect ceresc luminos, cum ar fi Luna, Saturn, etc folosind luneta cautatoare/RedDot din dotare (evident montat si aliniat corect pe tubul optic).
- daca ai facut observatii/teste in natura, depinde de cat de aproape/departe a fost obiectul luat in colimator.
- conteaza daca ai reusit sa rotesti butonul de focalizare pana la focalizare optima/perfecta.
- depinde daca ai folosit sau nu oglinda/prisma optica cand ai privit prin ocularul montat pe telescop. Este posibil ca doar cu oglinda/prisma zenitala sa ai probleme si nu cu tot tubul optic.
- depinde daca ai facut observatiile astronomice pe timp de noapte, in oras sau din zone mai putin luminoase
- depinde daca testele/observatiile s-au facut din casa sau de afara.
- daca folosesti ochelari, ar fi bine sa ii dai jos, atunci cand te uiti prin ocular.
- depinde daca ai folosit o lentila Barlow (2x, 3x, 5x etc.), montata intre oglinda/zenitala si ocular. Este posibil ca lentila Barlow sa fie ori de calitate foarte proasta, ori un impediment optic in cazul in care combinatia Barlow/Ocular depaseste grosismentul maxim util (in cazul tau posibil 300x).
- depinde daca ai folosit un filtru montat pe oglinda zenitala sau ocular
- conteaza si ce oculare ai utilizat. Daca ocularul tau este de exemplu 3,6mm iar grosismentul tau maxim util este 300x atunci ai o problema. Trebuie sa folosesti initial un ocular cat mai mare, de exemplu de 25mm sau 32mm.
- si nu in ultimul rand, depinde ce anume vrei sa vezi clar (planete, stele, roiuri de stele, galaxii, nebuloase, etc.)
Cer senin. _________________ Skywatcher Mak 127/1500 EQ3-2 (Black Diamond), Skywatcher 150/750 (Black Diamond) GoTo SynScan, Binoclu 10x25, Oculare: 6,10,12,25,26,32mm, filtru lunar (verde - noname), filtru solar Baader, DSLR Nikon D60 (cu remote control) si adaptor T2, WebCam uEye. |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

|
Trimis: 29 Iun 2012 08:36 Download mesaj |
|
|
|
aaa, și schimbă-ți nick-ull! N-o să rămâi multă vreme începător!  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
|
| Sus |
|
 |
Khristiansen Membru

Data inscrierii: 14 Mar 2012 Mesaje: 79
|
|
| Sus |
|
 |
Incepator Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2012 Mesaje: 142
|
Trimis: 30 Iun 2012 00:57 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc de sfaturi , nu numai ca au fost utile dar si incurajatore.
am lasat balconul, m-am suit pe un deal, l-am pus pe nord si 46º, l-am lasat la aclimatizat 30 min dupa
care pe steaua polara am defocalizat pana am vazut cercurile concentrice, l-am recolimat asta mi-a mai luat 30 min, la sfarsit cand il focalizam aveam steaua un punct!
M-am uitat spre luna si merge
Fratilor n-am vazut imagine mai clara in viata mea. M-am mai jucat eu cu un DSLR si obiectiv de 300 dar n-am avut asa detalii .
Acuma trebe sa citesc ca sa gasesc planetele.
Ca sa nu fiu off topic am sa continui la observatii astronomice sau la subiecte protrivite.
Multumesc inca odata
P.S.
Da este un CELESTRON OMNI XLT 127 SCT ocular de 25mm ( deocamdata) si face toti banii. |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

|
Trimis: 30 Iun 2012 09:52 Download mesaj |
|
|
|
Bravo! Ești pe drumul cel bun! Să-l folosești sănătos și să ne uimești cu descrieri de observații! Lasă astrofoto pentru mai târziu, când nu mai ai ce vedea!  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|