Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234082 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 28 Iun 2012 18:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: NGC 185 |
|
|
|
Aceasta este o galaxie complet neinteresanta facuta sambata noaptea..
Am avut o serie de probleme care mi-au mancat jumatate de noapte, asa ca am inceput de-abia pe la 2 dimineata. Deja eram satul de bricolaje si alte treburi asa ca m-am uitat in CdC, am ales un NGC care nu trecea de meridian pana dimineata, si i-am dat bice, iar eu m-am bagat in masina la somn. Cand m-am trezit pe la 5.30 dimineata, asta este ceea ce a iesit. probabil cea mai plicticistoare galaxie de pe cer, dar a fost interesant ca sa incerc alt procesat la stele.
Cerul era exceptional de bun, tocmai de aceea culorile au iesit asa de bine.
Din pacate nici ghidajul nici colimarea nu au fost bune (parte din aventura..am uitat o piesa din OAG acasa, asa ca a trebuit sa improvizez cumva sa urc un refractor 80mm f7 calare pe tubul principal ca sa ghidez cu el. L-am suit pana la urma dar nu a mers ghidajul asa fin)
20x5min Luminanta in bin1, si RGB 5x5min/canal.
De undeva de pe aici:
http://goo.gl/maps/MKfI
Descriere: |
|
Marime fisier: |
631.21 kb |
Vizualizat: |
de 1518 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 28 Iun 2012 19:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Da, sunt foarte frumoase culorile in stele ....
Ai fost tot pe acelasi loc cu Rogelio?
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 28 Iun 2012 20:03 Download mesaj |
|
|
|
Da, acelasi. Era si el acolo, si altii in total vreo 5 persoane si un televizor portabil (ca sa vedem meciul Spaniei ) penaltiul din ultimul minut m-a prins cu telescopul pe jumatate montat
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 28 Iun 2012 20:31 Download mesaj |
|
|
|
Bravo .... esti intr-un cerc select! Sa il saluti pe Rogelio din partea mea si sa ii spui ca datorita lui m-am apucat de astrofoto !
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 28 Iun 2012 21:33 Download mesaj |
|
|
|
foarte frumoase culorile, ce metoda ai folosit, ai zis ca e noua, nu?
_________________ http://sabinfota.ro |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 28 Iun 2012 22:13 Download mesaj |
|
|
|
achy1978 a scris: | Bravo .... esti intr-un cerc select! Sa il saluti pe Rogelio din partea mea si sa ii spui ca datorita lui m-am apucat de astrofoto ! |
Ei asi, ce cerc..
Ii vad din cand in cand, cand apuc sa merg acolo, desi nu merg pe cat de des as putea dearece este cam departe. ne cunoastem cat se pot cunoaste niste persoane care se vad doar la iesiri ocazionale. Eu merg in primul rand cu cei de la mine de la club, dar cand facem iesiri asa mai deaprte avem ocazia sa ne intalnim si sa discutam cu persoane si de pe la alte cluburi iar uneori din toata tara. E adevarat insa, ca locul asta este descoperit (si popularizat , probabil fara voia lui ) de Rogelio.
Sabin, nu am facut nimic deosebit la procesare, doar la achizitie - am renuntat la bin2 pentru culori si le-am facut in bin1. Ce-i drept e mai mult de munca, in bin2 as fi facut vreo 5 de 150 de secunde dar asa am facut 5 de 300s si ar fi trebuit sa fac cel putin vreo 8-9, asa ca iti mananca mai mult timp - timp pe care altfel l-as fi dedicat luminantei
Pe de alta parte insa, fiind acelasi timp ca si canalul L, din compozitia RGB am extras un canal de luminanta pe care l-am adunat cu MAX in PixelMath (Pixinsight) luminantei pure, asa ca am profitat de culori ca sa adaug semnal acesteia. Nu sunt chiar multumit , dar deocamdata nu am stiut mai bine. Data viitoare vreu sa incerc ori o adunare simpla in PixelMath, ori chiar sa adaug luminata extrasa la stacuit cu celelalte expuneri de L, cred ca functia MAX nu profita cel mai bine de contributia semnalului extras din RGB. Nu stiu daca este chiar clar ce vreau sa zic
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|