Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234082 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4212
|
Trimis: 22 Mai 2012 22:40 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
E ceva in neregula cu momentul observatiei. Configuratia satelitilor seamana cu ce-mi da StarCalc pentru 11.05.2012, in jur de ora 1 ora de vara...
Pentru 11 mai, ora 22:20, Dione si Tethys sint pe partea lui Titan, iar Rhea prin partea opusa.
Edit:
Am facut o simulare pentru zona in care era Saturn pe 11.05 intre orele 00:00 si 02:00 ora de vara si au trecut vreo 10 sateliti geosincroni. Viteza de deplasare era cam de 10-15 secunde pentru distanta dintre planeta si Titan.
Deci, sigur ai vazut un satelit geosincron (geostationar, pentru cei mai putini pretentiosi ), dar care anume a fost, depinde mult de ora exacta...  |
|
Sus |
|
 |
tsa Membru

Data inscrierii: 03 Iun 2011 Mesaje: 118
|
Trimis: 22 Mai 2012 22:59 Download mesaj |
|
|
|
Hmm...nu stiu ce sa zic. Desenul am facut in caiet, dupa aia am intrat sa verific si pe Stellarium, mai precis sa vad ce trebuia sa vad acolo. Data si ora am notat tot in caiet, putin mai tarziu. Sa fi fost 10 mai? ori 12?
Of, of, asta e cand esti incepator, mai esti si neatent.
Multumesc pentru raspuns, oricum as intoarce, nu stiu sa spun mai mult. Au si trecut prea multe zile.
A. |
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 22 Mai 2012 23:10 Download mesaj |
|
|
|
S-ar potrivi pentru 10 mai configuratia satelitilor. Nu a fost asteroid (cunoscut).
EDIT: credeam ca a durat mai mult sa treaca prin camp, inteleg ca au fost 2-3 minute doar ? |
|
Sus |
|
 |
tsa Membru

|
Trimis: 22 Mai 2012 23:27 Download mesaj |
|
|
|
E posibil sa fi fost pe 10 mai. Am stat afara pina pe la 3 a.m, la observatii deep sky. Apoi am intrat, mi-am finalizet notitele. La sfarsit am trecut data. Se pare ca nu am tinut cont ca la Saturnus am inceput sa ma uit inainte de miezul noptii, la deep sky mai tarziu. Insa toate apar in caiet cu data 2012.05.11, care nu putea sa fie asa daca ne gandim bine. |
|
Sus |
|
 |
tsa Membru

|
Trimis: 22 Mai 2012 23:32 Download mesaj |
|
|
|
cmatei a scris: | S-ar potrivi pentru 10 mai configuratia satelitilor. Nu a fost asteroid (cunoscut).
EDIT: credeam ca a durat mai mult sa treaca prin camp, inteleg ca au fost 2-3 minute doar ? |
Nu a durat chiar asa mult, parea mult pentru mine ca de obicei, daca intra in camp, iesea si foarte repede. M-a surprins ca se misca incet, da, 1 minut, maxim 2, si nici nu stralucea foarte tare. Magnitudinea l-am comparat a fi cum era la Dione. |
|
Sus |
|
 |
tsa Membru

|
Trimis: 22 Mai 2012 23:51 Download mesaj |
|
|
|
MariusP a scris: | E ceva in neregula cu momentul observatiei. Configuratia satelitilor seamana cu ce-mi da StarCalc pentru 11.05.2012, in jur de ora 1 ora de vara...
Pentru 11 mai, ora 22:20, Dione si Tethys sint pe partea lui Titan, iar Rhea prin partea opusa.
Edit:
Am facut o simulare pentru zona in care era Saturn pe 11.05 intre orele 00:00 si 02:00 ora de vara si au trecut vreo 10 sateliti geosincroni. Viteza de deplasare era cam de 10-15 secunde pentru distanta dintre planeta si Titan.
Deci, sigur ai vazut un satelit geosincron (geostationar, pentru cei mai putini pretentiosi ), dar care anume a fost, depinde mult de ora exacta...  |
da, rectific,
data si ora era: 10 mai, 2012 ora 22.20
scuze pentru imprecizie |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4212
|
Trimis: 23 Mai 2012 10:25 Download mesaj |
|
|
|
Pai in cazul asta ai vazut satelitul Turksat-3A, lansat pe 12 iunie 2008, care a trecut cam 45 secunde, la 22:21 ora Romaniei. Era la 35800 km altitudine si la 38340 km de tine...  |
|
Sus |
|
 |
tsa Membru

|
Trimis: 23 Mai 2012 10:46 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc  |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|