Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233885 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
iuli72an Membru

Data inscrierii: 14 Apr 2012 Mesaje: 311
Motto: When anything else fails, HamRadio! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 14 Mai 2012 13:00 Download mesaj |
Titlul subiectului: M5 si M104 din Bucuresti |
|
|
|
Va salut,
Pot spune ca am mai incercat cateva observatii astronomice din Bucuresti, reusind dupa cateva incarcari sa gasesc, pe cerul "jegos" al Bucurestiului cate ceva interesant.
Asar am putut observa (pe langa mereu identificabilul M3) roiul M5 si galaxia M104(Sombrero).
Nu am sa mai comentez prea multe, pentru ca observatiile astronomice si rezultatele din Bucuresti ajung sa fie de prisos in ceea ce priveste locatia. Totusi m-am ganditsa va pot exemplifica in mod grafic (prin poze) ce anume am vizualizat.
Ce m-ar interesa sa imi spuna si mie cineva, daca stie, cum se numesc grupurile de stele marcate cu rosu? Pe Stellarium doar doua dintre stele scrie cum se numesc (HIP 61654 si 61656). Oricum acestea toate parca formeaza un L, indreptat fix spre M104.
Oricum, la prima ocazie abia astept sa cumpar un ocular de 32mm sau 40mm. Chiar nu stiu care anume ar fi mai indicat. Poate aveti ceva sfaturi.
NOTA: Pozele nu sunt facute de mine. Ele sunt folosite doar ca sa dau exemplu a modului de vizualizare si poluare luminoasa (evident si limitarile telescopului in aceste conditii date).
Cer senin.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
948.52 kb |
Vizualizat: |
de 1498 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
589.54 kb |
Vizualizat: |
de 1497 ori |

|
_________________ Skywatcher Mak 127/1500 EQ3-2 (Black Diamond), Skywatcher 150/750 (Black Diamond) GoTo SynScan, Binoclu 10x25, Oculare: 6,10,12,25,26,32mm, filtru lunar (verde - noname), filtru solar Baader, DSLR Nikon D60 (cu remote control) si adaptor T2, WebCam uEye. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|