Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 12 Mar 2012 13:21 Download mesaj |
Titlul subiectului: Rosette nebula - 28h |
|
|
|
Dupa multa munca si nopti nedormite, iata si prima poza pe 6 canale pe care am facut-o pana acum.
Emil Pera: Newton 8'', ASA Keller corrector/reducer, Eq6, Canon 1000Da, iso 800,TS OAG.
Exp: 52x3,5' + 66x4'- nov si dec 2011.
Emil Kolbert: EQ-6, TS ED-APO, corector TS 2", Qhy9 mono CCD la -30°C, ghidaj. Expuneri: 36 x 15' Ha, 19 x 15' O3 si 28 x 15' S2. Februarie 2012.
Timp total de expunere 1,16 zile.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
892.72 kb |
Vizualizat: |
de 4531 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 12 Mar 2012 13:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Felicitari pentru amandoi !!. arata grozav este poza de pus in "rama".
|
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 12 Mar 2012 13:50 Download mesaj |
|
|
|
Excelentă, mai ales dupa un mic resize. Ne spui ce și cum ați combinat pe acolo?
|
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 12 Mar 2012 18:19 Download mesaj |
|
|
|
Într-adevăr merită să stai câteva zeci de ore pentru achiziție. Orele acestea sunt câștigate și nu pierdute, pentru că rezultatele sunt de excepție. Felicitări pentru amândoi.
_________________ mihai |
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 12 Mar 2012 19:07 Download mesaj |
|
|
|
Deci se pare ca este randul meu .-)
Emilii va multumesc frumos.
@ Red Giant
Procesarea si alinimentul l-a facut Emil P. El facand primele achizitii pe acest obiect am considerat ca e mai bine asa, pe de alta parte initial a fost planificata achizitia unui singur canal (H-alfa) vremea favorabila a permis sa trag si celelalte doua canale. Pe de alta parte este mai usor pentru el daca adapteaza canalele cum cred el ca este mai bine, mie cel putin imi place cum proceseaza imaginile (cu feeling).
@cmatei
e pe drum, acum circa 1 ora am trimis email-ul
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 12 Mar 2012 19:15 Download mesaj |
|
|
|
pfff.. foarte frumoasa. Nu stiu daca chiar era nevoie de canalele O3 si S2 in acest caz, dar a iesit f frumos
Regretabil ca au dat un APOD pt acelasi obiect acum foarte putin timp, s-ar putea numai din cauza asta sa nu-l ia in consideratie.
oricum , indiferent de ce fac domnii de la Nasa, felicitarile mele, si pentru mine merita mult mai mult.
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5156
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 12 Mar 2012 19:32 Download mesaj |
|
|
|
Brilliant !
|
|
Sus |
|
 |
ioanIS Membru

Data inscrierii: 13 Iul 2011 Mesaje: 23
|
Trimis: 12 Mar 2012 19:38 Download mesaj |
|
|
|
Impresionanta nebuloasa, foarte frumoasa!
Multumim!
As avea o mica intrebare, sper sa nu fie off-topic: cum de se pot combina imagini din surse diferite? Adica nu sunt rezolutii si formate diferite intre cele 2 medii de achizitie (camera si DSLR)? Inclusiv setupul e diferit, deci probabil si unele aberatii minore sunt diferite, iar la "suprapunerea" lor ar trebui sa iasa in evidenta, nu?
|
|
Sus |
|
 |
gabi Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 965
Motto: To be, or not to be, that is the question Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Mar 2012 20:37 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Imi place foarte mult cum a iesit, stiu ca procesarea este un proces foarte laborios , ce iti mananca timpul,nervii,etc. dar cred ca trebuia mai mult contrast, este un pic cetoasa, dar detaliile sunt mai bine evidentiate , in comparatie cu celelalte doua poze prezentate la APOD.
Gabi.
|
|
Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 12 Mar 2012 21:53 Download mesaj |
|
|
|
nu va lasati baieti, vrem sa o vedem pe APOD, ce? numai pe ale lor sa le vedem acolo?
Felicitari!
_________________ http://sabinfota.ro |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 12 Mar 2012 21:56 Download mesaj |
|
|
|
Buna de APOD
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 12 Mar 2012 23:01 Download mesaj |
|
|
|
Sincer sa fiu, nu credeam ca va fi asa bine primita. A iesit intradevar misto insa, nu este perfecta. Partea buna este ca am gasit reteta "castigatoare" de a combina eficient expunerile noastre pe mai multe canale si pe viitor va fi mai usor. Daca in trecut procesarile de genul asta durau cateva zile numai la partea de calibrare si aliniere acum le pot termina mult mai repede.
@IoanIs - E un pic cam greu sa combini mai multe imagini facute cu sisteme deiferite. Prima data se face alinierea dupa mai multe puncte in MaximDL sau Pixinsight. Apoi toate canalele se proceseaza separat, si intr-un final se unesc astfel:
Ha + canalul Rosu (Ha un proc intre 20-50%), O3 + Canalul Verde si Albastru (in proc intre 10%-30% O3) S2 + canalul Rosu(10-20% S2). Uneori in functie de nebuloasa Ha se poate adauga in proportie mai mica si pe luminanta.
Procentele sunt cele pe care le-am folosit eu ... diferiti astrofotografi pe net recomandand diferite proportii, pe principiul "cate bordeie atattea obiceie"
@Vlad - Canalul Ha a adus intr-adevar cel mai mult semnal, O3 putin si S2 - mai deloc.
@Gabi - Uitandu-ma la poza indelung cred ca niste contrast ar fi fost binevenit, insa ieri vedeam altfel poza ...
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 12 Mar 2012 23:29 Download mesaj |
|
|
|
Spectaculoasa!
psemil a scris: | ... cred ca niste contrast ar fi fost binevenit, insa ieri vedeam altfel poza ... |
Pai sa incepem s-o "prelucram"? .
|
|
Sus |
|
 |
|