Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 27 Feb 2011 19:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: Roseta H-alfa + UV/IR cut |
|
|
|
Ahoi,
prin decembrie am facut achizitia, abia acum am reusit sa le bag in procesare...
Stackare si prelucrare (in principiul doar reglarea punctelor de alb si negru) in Maxim.
Expuneri:
10x900 UV/IR cut
10x900 H-alfa 6 nm Astrodon
Optica TS ED 90/500 mm cu QHY 9M Q-25°C
Ghidaj Celestron 102/660 mm cu ATIK 16IC
Montura: EQ6 Pro cu EQMOD
Numai bine
P.S. Crop pe zona centrala, am avut niste purcelusi pe filtrul UV/IR...
Descriere: |
|
Marime fisier: |
818.51 kb |
Vizualizat: |
de 2433 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 21 Feb 2012 03:15 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Tot ii trebuia cuiva canalul H-alfa asa ca m-am apucat din nou de acest subiect, hmm oare la cine ii trebuia ca nu imi mai aduc aminte....
Foto: TS ED-APO 90/500 mm cu QHY9M @-30°C
Filtru: Astrodon H-alfa 6 nm
Ghidaj: Celestron 102/660 mm cu Atik16ic, filtru UHC
Montura: EQ-6 Pro prin EQMOD
Stackare: DSS, reglaj puncte de alb si negru, un mic denoise.
Expuneri 36x900 secunde
Descriere: |
|
Marime fisier: |
906.13 kb |
Vizualizat: |
de 2002 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 21 Feb 2012 07:58 Download mesaj |
|
|
|
Mult gaz acolo ....sa-i trebuiasca cumva lui Emil ?
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
gabi Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 965
Motto: To be, or not to be, that is the question Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 21 Feb 2012 08:50 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Foarte reusita a doua poza, imi place mult, au fost si expuneri mai multe bineanteles . La prima poza ai facut expuneri de 900 sec.doar prin filtru UV/IR cut ?, nu prea inteleg cum ai reusit, din Bucuresti cu acelasi filtru nu merge mai mult de 90 sec. pe expunere.
Gabi.
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 21 Feb 2012 09:08 Download mesaj |
|
|
|
Marian, merci ca mi-ai adus aminte acu stiu la cine sa trimit nota de plata.
Gabi, localitatea in care sunt are aproape 6000 de locuitori si nu peste 2 milioane precum Bucurestiul, pe de alta parte sudul in cazul meu este una din zonele cel mai slab contaminate luminos. In zona nord-nord-est sunt si eu limitat la 180 secunde datorita faptului ca pe directia asta se aliniaza relfectoarele de 4 (cred) kw folosite la iluminarea "decorativa" a bisericii evanghelice precum si reflectoarele terenului de fotbal.
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 21 Feb 2012 20:17 Download mesaj |
|
|
|
Emil tu esti ca-n zicala : "Sa muncesti cu viteza americana si cu tehnica germana" ... nu stiu ce legatura ai cu americanii si de unde reusesti sa strangi atatea ore de expunere intr-un interval asa de scurt de timp...
Partea cu nemtii banui ca o ai in sange
va fi mult de munca la procesare rgb+ha...
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 21 Feb 2012 22:02 Download mesaj |
|
|
|
LOL
mi-ai adus aminte de o discutie avuta la clubul astro, atunci am prezentat o imagine avand cam pe la vreo 18 ore de expunere totala. Am fost intrebat cum am reusit sa adun atatea cadre ca doar pe atunci durata maxima de expunere pe noapte era de vreo 5 sau 6 ore.
Cand le-am raspuns ca folosesc in avantajul meu fusul orar pentru a avea o noapte mai lunga, initial m-au crezut
Iti timit in noaptea asta sau maine dimineata stackul final insa cel care l-ai primit are 35 de cadre, nu cred ca un cadru in plus influenteaza.
Daca merge treaba bine in noaptea asta iti pot trimite canalul O-3 pe Rozeta insa nu stiu daca reusesc sa strang mai mult de 10 cadre.
Si sa stii ca am si un pic de trasaturi de urs panda de la cearcane, cu toate ca fac toate operatiile remote, conditiile meteo nu ma lasa sa merg in regim automat prin CCD Autopilot.
|
|
Sus |
|
 |
|