Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 04 Feb 2012 03:08 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
OFF-Topic
@ Erwin
sigur, am in colimator PME-ul .... serios
@valy
"Picture my dust" o sa zica cometa ca din lipsa acuta de intimitate si incapacitate de a-si da "vanturi" (adica apropiere fizica si lipsa de atmosfera) nu poate sa iti spuna "eat my dust" LOL |
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 04 Feb 2012 03:09 Download mesaj |
|
|
|
Erwin a scris: | @Emil: sau, dacă tot cheltui banii ăia, poți lua o montură mai bună decât EQ6, nu?  |
Din pacate... nu prea, sau nu cu foarte mult. Cam bate vantul pana pe la 5-6000€.
Pe la aceiasi bani e un Steadystar, care mi se pare mai versatil. |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9753
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 04 Feb 2012 03:11 Download mesaj |
|
|
|
Păi atunci nu-mi rămâne decât să fac una din pistoane de locomotivă cu motoare direct-drive!  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 04 Feb 2012 03:16 Download mesaj |
|
|
|
@cmatei
Deci o luam pe aratura cu topic-ul asta
Steadystar-ul a fost testat in Interstellarum si nu a iesit prea bine, pe de alta parte in cazul AO trebuie expuneri foarte scurte deci o camera de ghidaj foarte sensibila si cu un download rapid.
Si da la monturi cam ai mare dreptate.... Losmandy G-11 costa cam 2900 € (singura care imi vine in minte si care ar fi pe undeva prin mijlocul plajei). |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5204
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 04 Feb 2012 04:22 Download mesaj |
|
|
|
S-a mai discutat pe aceasta tema.
Pagina producatorului: http://www.mda-telescoop.com/
Sistemul compenseaza erorile mecanice interne ale monturii pe o axa. Si cam atat. Si nici pe alea toate.
La ce pret are, nu este nimic spectaculos sau genial.
Equatorial telescope mounts which are supported by Telescope Drive Master*:
Astro-Physics 1200
Celestron CGE
Celestron CGEPro
Celestron CGEM
Celestron Advanced GT
Fornax 50 / 51 / 100 / 150
iOptron iEQ45
Losmandy G11 (both old and new versions)
Meade LX200GPS/ACF 10" & 16"
Meade LX200 Classic
Meade LXD 75
Synta EQ-6 non-goto** or goto / Skywatcher EQ-6 Synscan / Orion Atlas EQ-G for both old and new mount versions
Synta HEQ5 /Skywather HEQ5 / Orion Sirius EQ-G
Vixen GP-DX / GP-D2
**: Synta EQ-6 non-goto version needs additional hardware modifications (PIC-exchange and auto-guider input installation) |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2920
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 04 Feb 2012 09:52 Download mesaj |
|
|
|
Cu pretul treaba sta cam asa (si sunt sigur ca nu gresesc):
Avand contract de exclusivitate, MEADE Europa are sigur o marja de 100% de la pretul producatorului _ TELES-COOP Ungaria. Iar ungurii, in calitate de producatori au si ei o marja de circa 100% peste pretul materialelor si manoperei implicate in procesul de productie.
Deci pretul real al acestui dispozitiv este undeva pe la 300...400 euro, ceea ce e foarte atractiv.
Ideea este ca daca cineva are suficiente cunostiinte in electronica si un pic de dotare tehnica (se gasesc din ambele pe acest forum de exmplu) cu un pic de COOPerare si fara orgolii tampite, s-ar putea face ceva similar, mai ales ca de exemplu nobody zice ca nu e nimic genial.
Eu am ridicat mingea, sunt curios daca o preia cineva. |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 04 Feb 2012 10:04 Download mesaj |
|
|
|
Toata smeceheria este ca encoderul fiind montat pe axa ascensiei va tinde sa imprime motorului de RA viteza siderala data de acel quartz.
Precizia este de 1-2 arcsec, iar un ghidaj bun ajunge tot acolo. Am cochetat si eu cu ideea aceasta in urma cu 4-5 luni insa am abandonat _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5204
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 05 Feb 2012 00:19 Download mesaj |
|
|
|
Da, dar fara autoguiding trebuie sa pui in pol perfect .... daca nu, mai bine ramai doar cu ghidajul. _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
|