Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6864
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 24 Ian 2012 01:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Hihi, asa e la cei cu obrazul subtire care are numai APO-uri, sufera dupa stele si nu mai stiu ce sa faca.
La un moment dat ma luase si pe mine valul cu topazul asta dar din toate pluginurile mi-a placut cel de denoise. Insa in lightroom are dezavantajul ca trebuie sa iei imagine cu imagine, nu merge frumos cu "apply to all". Partea buna e ca poti descarca si testa complet, doar ca nu le poti salva, dar exista print screen. Imi place cum a iesit la diamante dar in rest cam poti reproduce cu diafragma inchisa sau cu niste sarme in fata obiectivului. Din cate stiu exista chiar si filtre care produc efectul.
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 27 Ian 2012 17:25 Download mesaj |
|
|
|
Programul a fost lansat azi, la un pret de 30 de dolari, deci relativ ieftin. este si poasibilitatea de incercare timp de 30 de zile.
Cat este de util insa nu stiu. Asta urmeaza sa vada cei care fac astrofoto.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 27 Ian 2012 17:49 Download mesaj |
|
|
|
i-am facut un test ultrarapid (cateva minute, sunt la servici...) pe un m33 mai vechi de-al meu luat cu un refractor ED80:
Descriere: |
|
Marime fisier: |
267.48 kb |
Vizualizat: |
de 1659 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
ovi1001 Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2009 Mesaje: 134
|
Trimis: 27 Ian 2012 18:06 Download mesaj |
|
|
|
Acelasi lucru se poate face si cu "Astronomy Tools" , pluginul pentru Photoshop care are 34 de actiuni printre care si "Star Diffraction Spikes". E si mai ieftin, costa doar 22$.
_________________ CGEM 9.25 Edge HD |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5156
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 27 Ian 2012 18:10 Download mesaj |
|
|
|
Altii cheltuie o avere ca sa scape de efectele difractiei de la spider.
Mi se pare mie sau toate difractiile sunt egale indiferent de luminozitatea stelelor si prost centrate ?
In acest context, cei $30 se dau sau se primesc ?
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 27 Ian 2012 18:41 Download mesaj |
|
|
|
Chestia cu spicurile imi pare mai putin de folos. Eu vazusem o aplicatie de inlaturare a fondului, pentru a lasa doar sursele de lumina, care imi parea interesanta. Dar nu stiu daca o are, ca nu l-am descarcat, si nici nu prea ma pricep la prelucrari.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
|