Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233917 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
jean Membru

Data inscrierii: 22 Iun 2008 Mesaje: 18
|
Trimis: 02 Oct 2011 21:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: Calatorii spatiale - ceva foarte greu de pus in practica |
|
|
|
Desi imi doresc ca, oamenii sa poata calatori prin spatiu, aceasta ducand la o mai buna intelegere a mediului in care traim si a legilor care il guverneaza, se pare ca realizarea practica a acestui vis al omului nu este chiar asa de simpla. M-am gandit cateva zile la acest aspect si am gasit patru probleme majore care stau in calea realizari unor astfel de zboruri spatiale. Acestea sunt:
-Problemele tehnice legate de desfasurarea misiuni respective;
-Probleme legate de necunoasterea legilor si energiilor ce guverneaza spatiul cosmic;
-Conditiile necesare sustineri vietii echipajului, in functie de distanta si timp;
-Probleme psihice, sociale si de sanatate.
Pentru cei interesati de subiect, explicarea in detaliu a problemelor enumerate mai sus cu trimiteri la anumite articole legate de subiect, este facuta pe http://dfi57.blogspot.com/2011/10/calatori...eu-de.html
Nu am pus tot articolul aici pt. ca am scris destul de mult acolo, nu am timp si nu mai vreau sa ma repet. Astept parerile voastre. O seara buna. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11250
|
Trimis: 02 Oct 2011 23:24 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu stiu ce sa zic, dar:
- prin anii '30 inca nu stiau mare lucru, inca se mai gandeau cum arata atomul sau ce este acela
- prin anii '60 unii si-au propus sa ajunga pe luna
- in 10 ani au ajuns
Problemele sunt mult mai complexe decat par desi cateodata am senzatia ca nu e decat o chestie de vointa sau de conjunctura.
Parerea mea. |
|
Sus |
|
 |
jean Membru

|
Trimis: 03 Oct 2011 09:24 Download mesaj |
|
|
|
Da valy, sigur este vorba si de vointa. Dar mai este vorba si de fondurile necesare, omenirea are alte prioritati de rezolvat, crize si alte alea. Ce am vrut eu sa scot in evidenta cu articolul raspectiv? Am rasfoit recent niste carti mai vechi cu zboruri spatiale si planuri care le aveau semenii nostrii pe atunci de cucerire spatiala si am constat ca s-au facut totusi destul de putin in acest sens fata de ce scria acolo. Cele expuse de mine sunt probleme reale care trebuiesc rezolvate daca vrem sa calatorim in spatiu. Si nu va fi usor de rezolvat, si nici prea curand nu se va intampla. Asi fi bucuros daca pana mor eu, omul va ajunge pe Marte. Dar nu cred ca voi avea aceasta sansa, am 53 de ani. |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6850
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 03 Oct 2011 10:38 Download mesaj |
|
|
|
Intradevar, datele adunate pana acum par sa indice ca, pana nu vom reusi sa realizam, fie un sistem de propulsie cu acceleratie permanenta, fie un sistem de gravitatie artificiala, insotit de un sistem de protectie contra radiatiilor, misiuni cu durata mai mare de 6 luni sunt practic irealizabile.
Evident, mare parte a activitatii pe ISS are drept scop studiul acestor probleme, si poate ca in viitor se vor gasi si ceva solutii. Asta in cazul in care politicienii americani vor vrea sa sustina activitatea statiei, si sistemele rusesti de transport nu vor mai da rateuri, cum a fost anul acesta. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
jean Membru

|
Trimis: 05 Oct 2011 22:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: Zborul interstelar, realitate în 100 de ani? |
|
|
|
În perioada 30 septembrie – 02 octombrie 2011, câteva sute de reprezentanți din mediul academic, industrial, guvernamental și al organizațiilor non-profit au dezbătut la Orlando, Florida, posibilitatea construirii unei nave spatiale interstelare în decurs de 100 de ani.
Prezentările susținute de specialiști proveniți din diverse națiuni au atins probleme extrem de diverse: sisteme de propulsie care să permită acoperirea distanțelor interstelare imense, comunicații, navigare utilizând pulsari și maseri, menținerea vieții de-a lungul unei călătorii foarte lungi, modalități de coordonare a efortului global pentru realizarea navei, modalități de finanțare a proiectului și multe altele.
Articolul pate fi citit aici:
http://www.scientia.ro/stiri-stiinta/82-te...e-ani.html
Observati ca titlul articolului este cu semnul intrebari. Asta inseamna ca in 100 ani de acum in colo am putea construi o nava cu echipaj uman care sa poata calatori spre alte stele. Dupa mine cred ca va dura mult mai mult, daca tinem cont de criza in care se afla omenirea. |
|
Sus |
|
 |
meabsolut Membru

Data inscrierii: 09 Oct 2011 Mesaje: 1
|
Trimis: 09 Oct 2011 17:54 Download mesaj |
|
|
|
salutare.sunt nou pe'aici si ca sa nu deschid un topic nou,care era tot despre zboruri spatiale,am zis sa intreb aici,ca nu prea am gasit ceva exact pe google,si anume,daca cunoasteti cate obiecte pamantesti au parasit sistemul solar si daca se mai stie ceva de ele? _________________ caracas |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 09 Oct 2011 18:15 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4207
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 10 Oct 2011 22:05 Download mesaj |
|
|
|
jean
sper sa nu fie cu suparare,subiectul pe care l-ai abordat este maret,dar unii cititori (eu de pilda) sunt deranjati de gramatica ''ala OTV'' si de unele expresii in limbajul de lemn gen tovarasu' nea nelu.
Cine nu vorbeste corect nu gandeste corect.
Cand ai rezolvat aceste aspecte promit sa citesc articolele tale si sa particip constructiv la discutie.
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
jean Membru

|
Trimis: 10 Oct 2011 23:44 Download mesaj |
|
|
|
OK, este alegerea ta si o respect. Din pacate nu putem fi buni la toate. Eu de mic copil am fost pasionat de tehnica, astononie, fizica, mai putin de celelalte. Dar invatam putin cate putin asta este important. Nu poti fi pe placul tuturor. Dupa mine important era continutul articolului.
O seara buna. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|