Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233882 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Patrunjel Membru

Data inscrierii: 18 Sep 2011 Mesaje: 15
|
Trimis: 18 Sep 2011 22:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: Patrunjel - alt ceva de facut? |
|
|
|
In primul rand vreau sa salut toti membrii (sunt nou ) si sa imi cer scuze daca n-am postat unde trebuie (nici o tema nu se potrivea subiectului).
Sunt nou in astronomie, n-am la activ decat Gemini vazut odata, si un Marte tremurat vazut cu un binoclu 8x-20x50 fara trepied, si mult Stellarium.
Nu am unde sa ma duc sa fac observatii, asadar nu prea am ce face. Ma gandesc de ceva timp sa incep usor-usor sa invat partea exacta a astronomiei (partea de fizica si matematica), insa sunt sub mediocru la ambele la scoala(nu m-au interesat pana acum, din pacate). Asa ca as vrea sa va rog, daca vreti, sa-mi recomandati ceva de citit (in engleza sau romana, nu-i problema atat timp cat se gaseste pe net) ca sa pot usor-usor sa ma pun la punct cu partea teoretica a astronomiei. |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2919
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 21 Sep 2011 09:28 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut !
Studierea cerului din punct de vedere matematic si fizic asa cum ti-ai propus , are legatura mai mult cu astrofizica.
Parerea mea e ca nu te poti ocupa serios de astrofizica daca nu ai cunostinte temeinice de astronomie .
E ca si cum ai vrea sa te stergi la fund fara sa-ti dai jos chilotii si ti s-a terminat si hartia.
Cum adica nu ai unde sa te duci sa faci observatii !? Nu trebuie sa te duci chiar asa departe ca sa inveti constelatiile 'pe viu'.
O harta a cerului , un instrument multumitor si un pic de rabdare , asta e ceea ce ai nevoie pentru inceput.
Mai tarziu or sa-ti creasca pretentiile in mod normal, iar cunostintele dobandite anterior i-ti vor netezi drumul prin univers.
catalin. |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 21 Sep 2011 11:52 Download mesaj |
|
|
|
Salut Patrunjel !
In astronomia de amatori nu trebuie sa te ineci in cifre, matematica si fizica. Deja ar deveni arid si urat. Acolo este deja treaba profesionistilor.
Noi, cea mai mare parte, practicam astronomia de observatie.
Astronomul amator se bucura mult mai mult sa iasa cu telescopul sub cerul instelat si in aerul proaspat al noptii , decat sa stea cu nasul in calcule, formule si multa teorie.
Acum, bineinteles ca trebuie sa ai si niste baze teoretice, ca sa stii ce observi si cum.
Astea se invata pe parcurs.
Important este sa iesi la observatii iar pe masura ce capeti experienta iti completezi observatiile si cu ceva teorie.
Vizualul si scrutatul cerului cu telescopul in cautarea imaginilor uimitoare il atrage pe astronomul amator, si mai putin cifrele si teoria arida.
Spre exemplu, cand se organizeaza un Star-party ceea ce ii atrage pe vizitatorii de pe strada sunt vederea instrumentelor si posibilitatea de a privi prin ele.
Pur si simplu exclama si se minuneaza la vederea craterelor de pe Luna ori la vederea inelelor lui Saturn.
Daca ar fi bombardati de la inceput cu niste carti pline de cifre, grafice si mate-fizica, ar cam lasa-o balta.
Incearca sa imbini observatiile cu teoria, dar bucura-te din plin de cerul de deasupra.
Chiar daca nu ai un loc foarte bun de observatii, gasesti totusi in timp.
Ia-ti un telescop bun , inarmeaza-te cu un atlas ceresc, si descopera singur cerul.
In felul acesta vor aparea din ce in ce mai multe intrebari legate de practica si vei fi stimulat sa gasesti raspunsurile in teorie ( carti si internet ).
Vei ajunge in timp sa ai propria biblioteca de carti astronomice. Si eu am inceput cu observatiile iar acum am ajuns sa am peste 30 de carti de astronomie. Informatia din carti pare mult mai frumoasa atunci cand vii de la observatii si te apuci sa citesti despre un anumit obiect pe care l-ai observat sau pe care planuiesti sa il observi in viitorul apropiat.
Ca sa te apuci de acum sa citesti preponderent teorie fara sa iesi la observatii, dupa un timp va deveni putin cam neplacut.
Imbina-le cumva.
Succes !
P.S. : Puteai posta acest mesaj la rubrica in care se prezinta membrii, adica la " Who is who ". Ar fi fost foarte potrivit acolo. Ma refer aici : http://www.astronomy.ro/forum/Whos-Who-f27.html |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4203
|
Trimis: 21 Sep 2011 15:18 Download mesaj |
|
|
|
Buna observatia, Teo!
Am mutat topicul la Who's Who si l-am redenumit... |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|