Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
barnie-complete1_s.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233890
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Luneta terestra

Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Observatii astronomice - incepatori

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
sorcer
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2011

MesajTrimis: 28 Iul 2011 20:47 Download mesaj
Titlul subiectului: Luneta terestra
Raspunde cu citat (quote)

As vrea sa imi achizitionez o luneta terestra relativ ieftina , doar de hobby .
Am gasit pe telescop-expert.ro un skywatcher 20-60x60 la pretul de 258 lei .
Ce parere aveti e bun de ceva? cat de descifrabila e imaginea la 60x ? detine cineva modelul acesta de luneta?
Sus
sorcer
Membru
Membru

MesajTrimis: 05 Aug 2011 18:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

asta e luneta: http://magazin.telescop-romania.ro/luneta-...45x50.html
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 05 Aug 2011 19:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

Problema la terestru e ca turbulentele atmosferice de la nivelul solului sunt greu de combatut de orice optica, oricat de buna ar fi, si cresc odata cu distanta fata de subiect si cu magnificatia.
Ai putea incerca un binoclu, sau daca ai posibilitatea sa o probezi inainte de cumparare sa te lamuresti.
Pozitia de observare e cam incomoda pt. observatii asa cum e pusa pe trepiedul ala mic si fara diagonala 45'/90'.
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 05 Aug 2011 23:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sunt lunete terestre mai bune decat respectiva, dar si ceva mai scumpe. Calitatea e atat de buna incat noi am renuntat sa o mai comercializam. La terestru atmosfera influenteaza puternic observatiile, dar cu o luneta sau telescop bun se pot face observatii cu imagini bune, unele ireal de bine definite. Altfel, toti observatorii de natura - birdwatcher-i- nu s-ar inghesui sa cumpere lunete terestre care mai de care mai scumpe. Au si ele un rol foarte bine definit si nu pot fi inlocuite de binocluri.

Iti recomand lunetele Ultima sau Regal de la Celestron care au preturi mai normale sau eventual un telescop terestru maksutov sau schmidt precum C70, C90, C5.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
sorcer
Membru
Membru

MesajTrimis: 26 Aug 2011 11:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

trepiedul nu ar fi problema ca am trepied mare pt camera video si l-as folosi pe acela . Problema este daca acel 60x este real si daca e real se vede ceva la 60X sau ca pe o camera video cu zoomu digital la max ?

ps. sunt incepator in domeniu , nu prea stiu cu ce se manca , deci daca spun prostii sorry.
Sus
sorcer
Membru
Membru

MesajTrimis: 26 Aug 2011 11:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

horatius a scris:
Sunt lunete terestre mai bune decat respectiva, dar si ceva mai scumpe. Calitatea e atat de buna incat noi am renuntat sa o mai comercializam. La terestru atmosfera influenteaza puternic observatiile, dar cu o luneta sau telescop bun se pot face observatii cu imagini bune, unele ireal de bine definite. Altfel, toti observatorii de natura - birdwatcher-i- nu s-ar inghesui sa cumpere lunete terestre care mai de care mai scumpe. Au si ele un rol foarte bine definit si nu pot fi inlocuite de binocluri.

Iti recomand lunetele Ultima sau Regal de la Celestron care au preturi mai normale sau eventual un telescop terestru maksutov sau schmidt precum C70, C90, C5.

C70 mi-ar place , marire pana la 75 x . Problema e daca este o diferenta considerabila in c70 si skywatcherul acela ? si cam in ce ar consta diferenta? in afara faptu ca la celestron clar se plateste firma (ca nu e noname).
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 26 Aug 2011 12:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

MesajTrimis: 26 Aug 2011 12:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Posibil ca minitrepiedul sa fie mai bun la celestron. La celestron se pare ca poti folosi oculare 1,25, pe cand la skywatcher nu prea imi dau seama daca se poate. Celestronul pare mai scurt dar e mai gros.Celestronul are ocularul la 45' deci poate fi mai comod la utilizare pt. observatiii terestre.
Magnificatiile indicate sunt corecte insa in functie de atmosfera e posibil sa nu poti utiliza 60-70x la terestru cu rezultate multumitoare. Trebuie sa studiezi daca se pot monta pe un trepied foto/video standard, adica daca are filetul acela special.
In general nu platesti firma ci mai degraba calitatea, dar sunt si exceptii.
Sus
sorcer
Membru
Membru

MesajTrimis: 26 Aug 2011 18:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

c70 e 480 lei . Asta inseamna aproape dublu .
Ideea e ca as vrea o luneta terestra care sa faca fata la magnificatii de 60-80X(si mai multa daca se poate) in conditii atmosferice normale . Daca aveti voi vre-o recomandare la un raport bun pret/calitate sunt deschis recomandarilor. De mentionat ar fi n-am avut in mana vre-odata luneta terestra , decat luneta de arma cu zoom 3-9x .
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 26 Aug 2011 19:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ce observatii vrei sa faci? Cati bani ai? Ai vreun magazin prin apropiere, poti testa acolo?
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 26 Aug 2011 21:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Atmosfera terestra limiteaza maririle utile la 60-80X. Toate lunetele terestre bune au mariri standard de maxim 60-67X datorita acestui fapt. Chiar si asa, cu o luneta perfecta, precum un Diascop Zeiss 85 marirea la care imaginea inca nu se degradeaza e pe la 45-50X. Dar Zeissul acela e cam 2500 euro, nu 200 lei. Imagineaza-ti ce diferenta de calitate optica, mecanica e intre cele doua si cat de bine 'vede' o luneta de 200 lei. Mai precis cei 200 lei iti aduc o jucarie. Cel mai ieftin instrument terestru care da imagini bune, utilizabile e acest C70, la ora actuala. Pana in 50X imaginea e buna, dupa care se vad limitarile ocularului si atmosferei. Daca se inlocuieste ocularul standard cu unul mai bun pe 1,25", imaginile se imbunatatesc semnificativ, ca si cum ar fi un alt instrument. Alte instrumete terestre standard excelente sunt modelele Ultima, 66-80-100, acromate sau apocromate.

Daca vrei mariri mai mari pentru observatii terestre, e nevoie de instrumente mai mari, telescoape catadioptrice 100mm-125mm sau chiar lunete acro/apocromate. Cand atmosfera permite se pot utiliza mariri de 100-150X cu optica buna, un exemplu real de saptamana trecuta, un C5 cu un ocular Zoom Hyperion care inca dadea imagini bune pe la 150X marire.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
sorcer
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Aug 2011 13:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

nu am nici un magazin de genu asta la mine in oras , deci e clar va trebui sa comand online. Deci nu prea unde sa incerc Neutral . Oricum se pare ca C70 ar fi cea mai buna alegere.
Sus
sorcer
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Aug 2011 13:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

horatius a scris:
un C5 cu un ocular Zoom Hyperion care inca dadea imagini bune pe la 150X marire.

Problema e ca cele 2 instrumente descrise de tine costa 3.000 lei amandoua .

A doua problema : de unde recomandati sa cumpar C70 ? care ar fi cel mai serios site , care nu face fitze la garantie sau alte probleme?
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

MesajTrimis: 29 Aug 2011 14:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu n-am avut nici un fel probleme cu furnizorii locali de instrumente optice, deci zic eu ca poti alege la intamplare. Am vazut la 3 furnizori Mak-ul asta micut si la acelasi pret:

- http://astromagazin.ro/catalog/celestron-mini-2575x70-p-1107.html
- http://www.astrovest.ro/home/index.php?opt...;Itemid=80
- http://www.skywatcher.ro/Cel/c70minimak.htm
Sus
RaZvI5
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Aug 2011

Motto: -

MesajTrimis: 29 Aug 2011 16:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

frumoase oferte,dar luneta este atat de buna?
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Observatii astronomice - incepatori Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact