Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 01 Aug 2011 01:04 Download mesaj |
Titlul subiectului: Filtru anti poluare/poluare lumioasa |
|
|
|
Cam ce filtre anti poluare (luminoasa) se recomanda pt. foto din oras?
Multumesc.
|
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
|
Sus |
|
 |
emilf Membru

Data inscrierii: 11 Mai 2010 Mesaje: 812
|
Trimis: 01 Aug 2011 18:00 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Eu detin Sodium light pollution visual filter din link si vizual se comporta o idee sub UHC S nebula filter de la Baader, nu l-am testat foto inca pentru ca nu am ecuatoriala.
http://www.orionoptics.co.uk/ACCESSORIES/filterspage.html
_________________ The only thing necesary for the triumph of evil is for good men to do nothing. -Edmund Burke- |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 01 Aug 2011 18:42 Download mesaj |
|
|
|
Nu prea ma intereseaza vizual.
N-am mai incercat de mult foto din balcon. Acum cativa ani parca facusem o tentativa si peste 30sec-1min iesea o supa portocalie. Zilele astea mi-a venit pofta de expuneri lungi si ma gandeam daca e vreo solutie pt. cerul din Bucuresti. Ce zicea saiph e vreo 200E, hmmm...cam mult, desi daca pun la socoteala timpul si benzina sa ies mai la intuneric...parca parca. Poate il incerc dar cand iesim din criza.
|
|
Sus |
|
 |
gabi Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 965
Motto: To be, or not to be, that is the question Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 01 Aug 2011 19:05 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Daca ar fi numai poluarea luminoasa,tot ar fi binisor, dar in Bcuresti mai avem: foarte mult praf, gazele de la masini, caldura radiata de asfalt si cladiri,etc. Cate stele poti vedea, cu ochiul liber ?foarte putine.
Cred ca este greu de gasit un filtru,cu ajutorul caruia sa poti face expuneri lungi cu DSLR-ul din Bucuresti.
Gabi.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 30 Aug 2011 00:01 Download mesaj |
|
|
|
Am incercat aseara o poza spre E, dedesubt e Bucurestiul:
Descriere: |
Pentax K100D, 70mm, f2.8, iso 200, 30sec. |
|
Marime fisier: |
172.38 kb |
Vizualizat: |
de 5131 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 30 Aug 2011 00:53 Download mesaj |
|
|
|
eu am un astronomik cls eos clip-in. din pacate cu ed80 nu prea am avut succes de acasa cadrele de 5 minute fara filtru fiind mai bune decat cu filtru, problema e semnalul prea mult taiat / zgomotul acumulat. acum folosesc un newton de 200mm cu care s-ar putea sa am oarecare succes, dar inca nu am avut timp sa testez.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 30 Aug 2011 10:57 Download mesaj |
|
|
|
Da, asta ar fi urmatoarea problema: ed-ul e destul de micut, aparatul e cam vechi si la iso mare nu prea straluceste, desi am incercat aseara si un cadru la iso 200, 30 sec cu capacul pus, a iesit negru tuci, cateva puncte albe, dar am activat noise reduction (cadru cu cortina trasa de aceeasi durata care e extras din cadrul initial), poate incerc un timp mai lung la un iso mai mare sa vad cum se comporta.
"eos clip-in" e pt canon, or fi si pt. montura pentax k? Un astfel de sistem ar fi ideal, banui ca merge si cu obiectivele foto.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 19 Sep 2011 12:22 Download mesaj |
|
|
|
Mi-a venit o idee: recunosc ca nu am avut timp sa stapanesc toata teoria din spatele filtrelor de polarizare (circulara) dar ma gandesc ca in cazul poluarii luminoase este vorba de lumina reflectata (refractata?!) de atmosfera/praful orasului. Ori daca vorbim de lumina reflectata vorbim de filtru de polarizare. Un astfel de filtru nu ar reduce lumina parazita din atmosfera? Oricum cu prima ocazie o sa incerc cateva cadre de test wide field pe cerul cartierului.
|
|
Sus |
|
 |
|