Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234924 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2854 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: andyITA |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4229
|
Trimis: 11 Iul 2008 10:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: Review Binoclu BTC 15x70 |
|
|
|
O sa-ncerc sa spun cateva cuvinte despre acest binoclu si sper sa sune ca o prezentare, nu ca reclama!
Este un binoclu destul de greu si masiv (masa 1,3 kg, lungime 27 cm, latime 21 cm) astfel incat se poate folosi doar scurt timp fara un trepied. Acoperirea antireflexie de tip multistrat (verde) este pe toate suprafetele, inclusiv pe prisme.
Ocularele au un eye-relief destul de mare si se foloseste comod, dar campul vizual se vede cel mai bine cu marginile de cauciuc de la oculare pliate. Bratele ocularelor sint robuste si n-au joc deloc. N-am masurat campul vizual real, dar cred ca este apropiat ce cel prezentat in descrierea lui, adica 4,4 grade. Campul vizual este corectat de aberatii cam 70%, spre magini stelele nemaifiind punctiforme.
Binoclul a venit oleaca decolimat, dar reglarea s-a facut usor, chiar daca laturile luate separat nu sint perfect colimate conform unui topic foarte util de-al lui zircon pe care nu-l mai gasesc acum la categoria Binocluri / Spottingscope...
Ultima modificare efectuata de catre MariusP la 11 Iul 2008 11:20, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

|
Trimis: 11 Iul 2008 11:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Vreo doua vorbe despre ce-am vazut cu el:
Luna se vede foarte clar, cu multe detalii. Chiar aseara am reusit sa disting Vallis Alpes ca o dunga subtire si tot in aceeasi zona, craterul Cassini A in interiorul craterului Cassini.
Jupiter se vede ca un disc evident, dar foarte luminos si afectat de ceva aberatii, iar satelitii galileeni se vad stralucitori.
Saturn prezinta o idee de inel doar ca o mica forma ovala. La Saturn am reusit sa vad de fiecare data satelitul Titan, dar inca n-am reusit sa-l vad pe Iapetus.
Am vazut cateva stele duble, cea mai stransa fiind o stea din Libra separata la 12" cu componente aproape identice de 6,5 magnitudini. Cea mai dificila a fost deocamdata beta Sco cu componente de 2,9 si 6,9 si separate de aproape 14".
Obiectele DSO din catalogul Messier se disting cu usurinta. Pe un cer de 4,5-4,7 magnitudini cu ochiul liber, am reusit sa identific toate galaxiile din zona Leo - Virgo - Coma Berenices cu relativa usurinta, cea mai dificila a fost M98 vazuta doar cu vedere periferica.
Am mai vazut si Steaua lui Barnard foarte usor, in aceeasi zona distingand cu vedere directa si o stea de magnitudine 10,5.
Daca voi mai avea completari, voi reveni si cu alte detalii. |
|
Sus |
|
 |
kreatoru Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 50
Motto: Atotstiutorii sa nu uite ca au fost si ei incepatori.... Localitate: Bistrita
|
Trimis: 28 Oct 2010 13:37 Download mesaj |
|
|
|
Foarte la subiect MariusP ...exact ceea ce vroiam sa stiu !!!!! Multumesc |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

|
Trimis: 28 Oct 2010 13:47 Download mesaj |
|
|
|
Detaliile fine le-am vazut numai cu binoclul pe trepied, cand nu mai vibra deloc. _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; Orion StarBlast 6
Oculare: TS Zoom Deluxe 7-21, SW Apo-Zoom 8-24, PL 40
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30, CZ 6x30 |
|
Sus |
|
 |
Xavier Membru

Data inscrierii: 30 Noi 2010 Mesaje: 32
|
Trimis: 05 Dec 2010 00:02 Download mesaj |
|
|
|
Salut! "Am un binoclu BTC 10x50 achizitionat de curand si am o problema: cand focalizez pe un obiect din departare, dupa 1-2 minute se defocalizeaza singur. Mi-am dat aseara seama ca daca pun binoclul vertical si dau de rotita, se ridica ocularele, iar apoi o iau singure in jos, roting focuserul." Am aceasta problema, e si pe un topic separat si-mi cer scuze ca postez si aici, dar as dori sa stiu, desi ai un binoclu ceva mai mare, daca ti se intampla la fel. Mersi! |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

|
Trimis: 05 Dec 2010 00:22 Download mesaj |
|
|
|
Nu, nu se-ntampla. Focalizarea ramane ferma, chiar daca apas usor pe oculare cand incerc sa cuprind mai bine campul vizual. N-am observat nici ca ocularele sa "o ia singure-n jos" cand tin binoclul vertical... _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; Orion StarBlast 6
Binocluri: Omegon 20x80, APM 16x70ED, Nordlicht 10x50, Minox 10x42, IOR 7x40, БПЦ5 8x30, CZ 6x30 |
|
Sus |
|
 |
Xavier Membru

Data inscrierii: 30 Noi 2010 Mesaje: 32
|
Trimis: 05 Dec 2010 12:23 Download mesaj |
|
|
|
Pffff...acum m-am convins. O sa ma duc cu binoclul inapoi la magazin sa vad cum rezolv Merci de raspunsul prompt;) |
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 1111
|
Trimis: 26 Iul 2011 10:33 Download mesaj |
|
|
|
Am achizitionat si eu de curand un BTC 15x70 si primele impresii ar fi:
- pentru cei care poarta ochelari (ca si mine de altfel) cel mai bine e sa se renunte la ei si sa se regleze separat focusul pentru ochiul stang si apoi dioptria pentru cel drept; castigul de camp vizual este maxim, mai ales cum zicea si Marius, cu marginile de cauciuc pliate la oculare (in acest caz am observat ca lentilele ocularelor se murdaresc destul de rapid de la gene, oricum si cu marginile nepliate diferenta de camp vizual a fost nesemnificativa datorita eye-relief-ului mare);
- stelele sunt punctiforme in zona centrala dar prezinta distorsiuni spre marginea campului vizual; aici ma bate gandul sa diafragmez lentilele extern cu un inel din banda de cauciuc lata in prima faza de 0.5 cm apoi de 1 cm, avand in vedere ca e destul de greu de facut asta in interior. Luna prin acest binoclu? Un delir recomandat indiferent de varsta sau doctrina .
- la observatii diurne (mai ales in zilele insorite) se vad totusi niste aberatii cromatice blue/yellow dar pe care de asemenea sper sa le elimin prin diafragmare (chiar mai accentuata);
- foarte bun in low light, detalii uimitor de clare si iluminare constanta pe toata raza campului vizual;
- la cele 1.3 kg ale binoclului, fara trepied am rezistat cam 5 minute; noroc ca a venit si cu suport de trepied; in rest e mult mai bine daca iti poti sprijini coatele pe ceva;
- priza solida si feeling placut la atingere datorita invelisului cauciucat; focalizarea as fi preferat sa fi fost ceva mai precisa dar per ansamblu da impresia de lucru de calitate; |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

|
Trimis: 26 Iul 2011 10:57 Download mesaj |
|
|
|
Dan, multumesc pentru completari! Sint binevenite si astept descrierea comportarii binoclului la diferite tipuri de observatii astronomice. _________________ Telescoape: SW MC 127 Virtuoso GTi; Orion StarBlast 6
|
Sus |
|
 |
starbuck Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 1111
|
Trimis: 26 Iul 2011 13:12 Download mesaj |
|
|
|
Cu placere, Marius ! Desi prima data mi-am luat telescopul dat fiind ocazia financiara, un binoclu este mult mai practic si mai eficient decat o luneta cautatoare atat in invatarea cat si in identificarea corpurilor ceresti. Legat numai de explorarea cerului vizualizarea tridimensionala oferita de binoclu este spectaculoasa chiar daca este limitata la grosismente mai mici comparativ cu variantele mult mai costisitoare reprezentate de un binoviewer sau un binoscop. |
|
Sus |
|
 |
GunGrave Membru

Data inscrierii: 16 Ian 2014 Mesaje: 8
|
Trimis: 20 Ian 2014 13:26 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
Intre acest (foarte ieftin binoclu) si SkyMaster 15x70, ce ati recomanda ?
Momentan incerc sa gasesc un binoclu de 15x70 care s-ar putea lua de pe plaiurile noastre in caz de probleme cu colimarea. |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

|
Trimis: 20 Ian 2014 16:51 Download mesaj |
|
|
|
N-am pus mana pe-un Celestron 15x70 sau Orion 15x70, dar parerea mea e ca sint "identice si la fel", doar brand-uite diferit...  |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|