Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Syncro Membru

Data inscrierii: 12 Ian 2011 Mesaje: 37
Motto: Syncro Localitate: Timisoara
|
Trimis: 20 Iun 2011 23:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: Adaptor universal aparat foto |
|
|
|
Adaptor universal pentru aparat foto. _________________ Marius Pistol |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 20 Iun 2011 23:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: |
|
|
|
ce bine ar fi daca ar si exista unul
ce trebuie sa faca?
sunt zeci de adaptoare universale foto: pt blitz, pt fotografie afocala, pt proiectie prin ocular, pt foto in focar, pe 1.25", pe 2", pt off-axis guider, pt piggy-back, pt trecere de la 1/4" la dove-tail? de care iti trebuie?
detalii!  _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
|
Sus |
|
 |
Syncro Membru

|
Trimis: 21 Iun 2011 14:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: exact |
|
|
|
vezi, Teo stie.Sunt incepator , nu cunosc termenii inca asa de bine. _________________ Marius Pistol |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

|
Trimis: 21 Iun 2011 14:27 Download mesaj |
|
|
|
Asta nu e o scuza
Fiecare avem dreptul sa ne informam inainte de a pune o intrebare. Asta daca vrem sa primim raspunsul pa care-l asteptam
De calitatea formularii intrebarii depinde calitatea raspunsului primit. Daca primesti tot o intrebare (sau mai multe) inseamna ca e probabil ca intrebarea sa fie incompleta/prea generica, sau incorecta.
Asa ca, hai sa nu mai fim comozi, "gen", ca nu-i de noi atitudinea asta Vrem informatii - oferim informatii.
Cer senin si bafta cu adaptorul! _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
keppler Membru

Data inscrierii: 29 Apr 2006 Mesaje: 113
|
Trimis: 21 Iun 2011 20:24 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Adaptorul evidentiat de Teo in link l-am vazut afisat des pe internet cu denumirea generala "Adaptor Universal Foto", nume potrivit din punctul meu de vedere deoarece poti monta orice camera point and shoot la ocular. Sunt sigur ca cine are asa ceva si doreste sa il vanda ar fi inteles perfect ce doreste Syncro sa cumpere. _________________ Andrei Juravle
Timisoara
http://www.astrovest.ro
http://www.antares.darksky.ro
http://www.flickr.com/photos/keppler/ |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

|
Trimis: 21 Iun 2011 23:55 Download mesaj |
|
|
|
Exact: "point and shoot". Deci afocal. Vezi? N-a fost greu (pt. unii)
In fine, ma abtin. N-am cu cine. Ar insemna sa vb la pereti.
Oricum n-am asa ceva - folosesc un adaptor mai simplu/specializat, facut pe comanda, mai ieftin si mai eficient - chiar daca as avea, nu as "sari" cu el pana nu m-ar convinge ca despre el e vorba; si nu sa trag vorbele cu clestele.
Succes! _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

Data inscrierii: 04 Iul 2008 Mesaje: 1616
Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
Trimis: 22 Iun 2011 07:52 Download mesaj |
|
|
|
Saiph, exagerezi. Toata lumea a inteles ca era vorba de "afocal". Observatiile trebuia sa i le faci in pm lui Syncro, nu merita apostrofarea publica. Toata lumea a fost la inceput de drum, si tu ai fost, si altii. Daca ai fi fost abordat cu o asemenea atitudine nu cred ca ai mai fi pus vreo intrebare aici pe forum. Trebuie sa ii ajutam pe colegii nostrii noi si nu sa ii alungam cu o asemenea atitudine. Era suficient sa intrebi ce tip de adaptor are nevoie si problema era rezolvata foarte frumos, fara sa se creeze antipatii aici pe forum. Nu trebuie sa ne expunem in acest mod cunostintele adunate daca suntem mai avansati. Am discutat si cu el in pm imediat dupa prima ta abordare (la initiativa mea) si iata o parte din raspunsul sau: "Stiam ca in acest domeniu sarac in adepti, un nou membru nu cred ca strica, dar pot sa ma retrag daca deranjez."
Nu a venit cu vreo idee de a turna singur oglinda de sute de mm diametru sau ca are in beci un telescop la fel de mare (prietenii stiu de ce) ca sa il luam peste picior.
Atat am avut de spus. |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

|
Trimis: 22 Iun 2011 08:33 Download mesaj |
|
|
|
Oliver Dragan a scris: | Saiph, exagerezi. Toata lumea a inteles ca era vorba de "afocal". Observatiile trebuia sa i le faci in pm lui Syncro, nu merita apostrofarea publica. Toata lumea a fost la inceput de drum, si tu ai fost, si altii. Daca ai fi fost abordat cu o asemenea atitudine nu cred ca ai mai fi pus vreo intrebare aici pe forum. Trebuie sa ii ajutam pe colegii nostrii noi si nu sa ii alungam cu o asemenea atitudine. Era suficient sa intrebi ce tip de adaptor are nevoie si problema era rezolvata foarte frumos, fara sa se creeze antipatii aici pe forum. Nu trebuie sa ne expunem in acest mod cunostintele adunate daca suntem mai avansati. Am discutat si cu el in pm imediat dupa prima ta abordare (la initiativa mea) si iata o parte din raspunsul sau: "Stiam ca in acest domeniu sarac in adepti, un nou membru nu cred ca strica, dar pot sa ma retrag daca deranjez."
Nu a venit cu vreo idee de a turna singur oglinda de sute de mm diametru sau ca are in beci un telescop la fel de mare (prietenii stiu de ce) ca sa il luam peste picior.
Atat am avut de spus. |
Imi cer scuze daca am fost gresit inteles/perceput.
Probabil un simplu pm ar fi rezolvat misterul.
Incercam doar sa "instig" la informare, dar in schimb se pare ca am reusit doar sa-mi fac "prieteni"... Nu consider un user cu putine mesaje un incepator absolut, mai ales ca a inceput direct cu foto (desi de cele mai mult ori e cazul) si poate de-aici confuzia referitoare la atitudine.
Dupa cum se putea vedea din "ton", nu asta era intentia, sa iau peste picior sau sa epatez. Dar, na.. cred ca nu se vad mereu emoticonurile - sau (inca) nu se inteleg.
Cum ziceam - succes!
si cer senin _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Syncro Membru

|
Trimis: 22 Iun 2011 16:03 Download mesaj |
|
|
|
Ca sa incheiem subiectul asta,am sa ascult si de sfatul lui Saiph,ca orice documentare in prealabil nu face decat sa inveti mai mult.Sper sa ramanem prieteni cu toti. _________________ Marius Pistol |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 22 Iun 2011 17:58 Download mesaj |
|
|
|
Syncro, fa observatii si bucura-te de ele.
Daca vei reusi sa faci si ceva astro-foto cu adaptor sau fara, ne vom bucura si noi admirandu-le, bineinteles daca vei dori sa le postezi pe forum, eventual la rubrica " Astrofoto - incepatori ".
Pana atunci iti doresc mult succes si felicitari pentru acest minunat hobby pe care incepi sa il ai, numit " astronomia de amatori ". |
|
Sus |
|
 |
Syncro Membru

|
Trimis: 31 Iul 2011 15:50 Download mesaj |
|
|
|
Vreau sa spun ca intre timp am achizitionat un Nikon d90 si un inel t2,care se potriveste la telescopul meu,fara adaptorul 1.25"/t2.Din pacate 130/900 eq2 al meu,nu este dedicat pentru astofotografie,cel mult pentru planete,dar si asa nu focalizeaza.Am ridicat oglinda acum si astept un cer senin ca sa verific daca merge.Orice sugestie mi-ar prinde foarte bine,inafara de aceea de a lua alt telescop ceea ce stiu deja.Daca totusi va functiona cu oglinda mutata,am sa pun o poza la astrofoto incepatori.Mai bine exista si preincepatori. _________________ Marius Pistol |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 31 Iul 2011 16:43 Download mesaj |
|
|
|
Syncro
saiph este un coleg saritor si care impartaseste cu placere din experienta sa.In esenta el ti-a cerut sa expui mai pe larg problema ta ca sa te poata ajuta.Nici vorba sa deranjezi pe cineva.
Nu trebuie sa ai retineri in viitor,scrie pe larg despre orice problema astronomica ai avea si poate cineva te va putea lamuri.
Iti urez succes in proiectul tau fotografic,telescopul tau este mai mare (cu 5mm) ca si al meu si vezi ca inca nu m-au exclus de pe forum!
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Syncro Membru

|
Trimis: 31 Iul 2011 22:48 Download mesaj |
|
|
|
Trec de la sectiunea aceasta la astrofoto incepatori ,pentruca aici intrebarile mele nu mai au legatura cu" cumpara".L-am inteles pe Saiph si astept sa ma lamureasca in problema mea.Aici se poate inchide. _________________ Marius Pistol |
|
Sus |
|
 |
|