Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 08 Iun 2011 00:53 Download mesaj |
Titlul subiectului: Inca doua galaxii si o nebuloasa |
|
|
|
Acum o luna neputand sa ies la observatii(din motive obiective), am vrut sa imi omor timpul pozand ceva si din oras de pe balcon. Insa conditile au fost extreme, iluminat public in fata balconului, temperatura crescuta (15 grade ambient), camera cu incalzire (DSLR) si fara filtru de poluare luminoasa.
23x3' iso 800 + 68x30'' iso 3200 (a doua zi). Eq6 Pro, Newton 8'', Canon 500Da, Ghidaj.
Rezultatul nu e spectaculoas insa am postat fiind foarte incantat de rezultatul procesarii in raport cu ce am avut la plecare.
Celelalte poze sunt facute la sfarsitul unor sesiuni astrofoto pe crepuscul la 10x1' iso 3200 - fiecare, asa sa vedem ce iese.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
537.71 kb |
Vizualizat: |
de 3249 ori |

|
|
170.44 kb |
de 3247 ori |

|
|
463.42 kb |
de 3247 ori |

|
|
528.89 kb |
de 3247 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
gabi Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 965
Motto: To be, or not to be, that is the question Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Iun 2011 07:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
Imi place cum a iesit Crescentul,la celelalte cred ca ar mai fi loc la prelucrare (scos background-ul ).
Conteaza foarte mult temperatura senzorului, mai ales in oras, daca ar fi mai ieftin DSLR-ul racit sau camera CCD racita cu aceeasi dimensiune a senzorului........
Poluarea de toate felurile din orase creaza cele mai multe probleme.
Numai bine,
Gabi
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 08 Iun 2011 08:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Inca doua galaxii si o nebuloasa |
|
|
|
intr-adevar arata bine M51 pentru conditiile date. Arata bine si NGC 2903 si Crescent. Detalii de prelucrare?
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 08 Iun 2011 18:48 Download mesaj |
|
|
|
Am observat ca daca achizitia cadrelor si ghidajul este bun, pozele ies misto oricat de slaba ar fi procesarea.
Aici tema a fost sa scot ceva rezonabil din niste cadre putine cu zgomot foarte mare la un iso 3200 + o poluare luminoasa teribila.
Procesarea a fost DBE pixinsight, gradient removal, curves psp, levels , culoare, remove noise ACDNR pixinsight.
Insa nu am reusit sa elimin banding-ul de la poza cu M51.
Tavi Stanescu am vazut intr-un topic "M51 cu megrez90" reusise sa elimine complet insa eu nu am reusit. poate acum este pe faza si mai face o incercare
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=69740#69740
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 08 Iun 2011 19:52 Download mesaj |
|
|
|
Important este sa nu te plictisesti acasa!
Mie imi place in special M51, daca faceai mai multe cadre cred ca iesea f bine.
Si daca ne-am pricepe la Pixinsight (ala cu plata) am putea elimina mult mia mult din zgomot..
Felicitari inca o data
|
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 08 Iun 2011 20:42 Download mesaj |
|
|
|
De pe balcon?? cum ai facut alinierea ai vedere spre polara banuiesc.
la M51 nu prea vad banding care e cu benzi orizontale si verticale mai slab. (patratele ca la caiet de matematica ). ai o ploaie inclinata . o sa incerc ceva ...
|
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 08 Iun 2011 23:44 Download mesaj |
|
|
|
am facut o reducere de zgomot ACDNR . "ploaia" apare de la darkuri insuficiente sau nepotrivite si este de fapt curgerea patratelelor banding insirate de riftul monturii neghidate.
|
132.09 kb |
de 3066 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 09 Iun 2011 07:23 Download mesaj |
|
|
|
De "ploaia inclinata" (imi place termenul) eu am scapat cand am inceput sa fac dithering intre expuneri. Mai raman doar cativa stropi!
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 09 Iun 2011 12:32 Download mesaj |
|
|
|
Tavi multumesc.
Cmatei cum faci Dihtering intre expuneri?
|
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 09 Iun 2011 13:16 Download mesaj |
|
|
|
Nu e direct aplicabil, dar iti descriu cum fac eu, poate gasesti ceva echivalent. Folosesc PHD pentru ghidaj, care are posibilitatea sa asculte pe un port ("Enable server") pe care poate accepta comenzi, cateva dintre ele fiind de dither. Programul cu care controlez shutter-ul la canon se leaga la PHD si la sfarsitul fiecarei expuneri ii spune sa faca dither. De obicei ii mai las apoi 30 secunde sa se stabilizeze.
Nu e suficient sa muti montura, pentru ca indiferent ce software folosesti, o sa vrea bineinteles sa-ti aduca steaua de ghidaj in acelasi loc. E o facilitate de care trebuie sa stie acel software.
Problema de fond insa e ca probabil ai ceva flexura pe undeva, altfel nu ar trebui sa plece campul pe o directie preferentiala. Cu dithering doar ascunzi destul de bine efectele.
|
|
Sus |
|
 |
|