| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Alexandru Stanciu Membru

Data inscrierii: 18 Apr 2011 Mesaje: 10
|
Trimis: 18 Apr 2011 13:43 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Buna! |
|
|
|
Sunt din Ploiesti si de cateva zile mi s-a nazarit ca mi-ar placea astronomia. Nu sunt nici eu sigur ca nu e doar un capriciu. Am citit un pic si am cautat cate ceva pe net (sfaturi, aparatura, cluburi astro ). Am dat si de forumul asta. Bine v-am gasit!
Problema e ca daca nu mi-a trecut dupa primele zile s-ar putea sa ma tina mult mai mult asa ca am imprumutat un binoclu 7x50 si abia astept o noapte mai senina sa vad daca imi place sa ma uit la cer. De fapt ieri ma uitam cu ochii liberi incercand sa gasesc niste stele de pe harta. Norocul meu : a fost o luna plina superba cu un cer senin o minune!
Mi-ar placea, fiind din Ploiesti, sa mai gasesc niste apropiati ( care sa nu faca pe grozavii ). Astept mesaje, mailuri.
Probabil ca daca mai ma tine (...) voi cumpara si ceva mai bun de privit, carti etc
Uitam: sunt medic, respect stiinta si bunul simt.
Pa! Ne-auzim curand? |
|
| Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1081
|
|
| Sus |
|
 |
SkyWalker Membru

Data inscrierii: 23 Mai 2010 Mesaje: 26
Motto: Mintea nu percepe ce percepe ochiul. Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 18 Apr 2011 20:31 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bun venit domn' doctor! .Avand in vedere ca sunteti medic probabil o sa spuneti ca vicile ca fumatul sau bautura sunt tratabile.Daca este "administrata" cum trebuie astronomia nu mai are leac .Un binoclu 7X50? e ok de inceput,personal consider ca la inceput orice astronom care doreste sa faca "cariera" trebuie sa se documenteze si sa citeasca.Herr a zis bine, cautati Stelarium si folositil(si eu il am),o sa va ajute mult la observatii in timp real.
Clear Sky-Andrei _________________ Binoclu Dioptex 15X50
SkyWatcher 70/900 |
|
| Sus |
|
 |
Alexandru Stanciu Membru

|
Trimis: 19 Apr 2011 07:18 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Multumesc!
Descarcasem WWT de la Microsoft care e foarte mare si complex. Am gasit planetarium si il iau. Hartile de la observator le gasisem ( cand am iesit sa ma zgaiesc la cer cu ochii liberi le aveam si cautam dupa ele ). Urmatoarele 2 zile vor fi nori asa ca am timp sa mai citesc.
Am vazut ca se ureaza : " cer senin!" |
|
| Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1081
|
|
| Sus |
|
 |
Alexandru Stanciu Membru

|
Trimis: 19 Apr 2011 22:13 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Binocular Universe |
|
|
|
Sunt foarte multe de vazut. Incerc sa ma uit dupa cate ceva. Deocamdata nu am invatat nici constelatiile. Cand incep sa ma descurc pe acolo inseamna ca merit si telescopul (si o sa iau unul de incepator, evident: nu de la hypermarketuri )
Multumesc pentru sprijin! |
|
| Sus |
|
 |
|