| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 09 Apr 2011 16:20 Download mesaj |
| Titlul subiectului: M104 |
|
|
|
O "mica" galaxie facuta saptamana asta.
Nu iesit prea grozav, ar fi putut sa iasa mai bine, dar ar fi putut sa iasa si mult mai rau.
Nu am putut sa o calibrez cu darkuri pentru ca am avut ceva probleme tehnice, asa ca singura reducere a fost cu un sigma clipping agresiv.
L=35x300s, RGB=149s/150s/170s x 10
GSO 8" f4, eq6, dsi ii pro.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
109.7 kb |
| Vizualizat: |
de 4939 ori |

|
Ultima modificare efectuata Vlad la 09 Apr 2011 18:35, modificat de 2 ori in total |
|
| Sus |
|
 |
gabi Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 1007
Motto: To be, or not to be, that is the question Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 09 Apr 2011 18:27 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
E frumoasa, a iesit bine esti tu modest, sune-ne mai multe despre locatie,poluoare,calitatea cerului, transparenta , procesare, etc.
Gabi.
|
|
| Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 09 Apr 2011 18:45 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc, cred ca ar fi iesit mult mai bine daca as fi avut darkur pe canalul de lumini, dar nu s-a putut. Cand calibrez cu darkuri, si histograma se schimba si e mai usor dupa ceea la procesare.
Este facuta in doua nopti, culorile intr-o isesire la vreo 30 km de oras, caci filtrele rgb sunt mai sensibile la plouare, iar luminanta de acasa cu filtru CLS-CCD de astronomik.
Nu vroiam sa plictisesc cu procesarea, caci sigur toata lumea face cam aceleasi operatii.
Canalul de lumina, dupa stacuire, nivelarea fondului si un usor ddp in maxim, dupa care o functie de deconvolutie, iar in photohsop nivele si curbe usoare. Combinarea LRGB cu fisierel rgb originale neprelucrate (doar calibrate si stacuite) am facut-o in Maxim deorece normalizeaza fondul mai bine, iar pe rezultatul final, din nou photshop, nivele, curbe, saturatie, smart sharp-unsharp , un pic de gaussian pe fond si prelucrat usor stelele separat sa aiba ceva culoare.
|
|
| Sus |
|
 |
gabi Membru

|
Trimis: 09 Apr 2011 18:53 Download mesaj |
|
|
|
Nu ne-ai spus nimic despre ghidaj si m-ar interesa ce roata de filtre ai folosit, manuala electrica,vreau sa-mi cumpar si eu una dar nu stiu inca ce sa aleg.
Gabi.
|
|
| Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 09 Apr 2011 18:59 Download mesaj |
|
|
|
Scuze:
Ghidaj cu un tub SW 80/400, qhy5 si PHD
Roata manuala Atik de 5 pozitii. Schimbatul la mana!
|
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 09 Apr 2011 19:13 Download mesaj |
|
|
|
Esti modest Vlad.
O poza nemaipomenita. Felicitari
|
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 09 Apr 2011 19:28 Download mesaj |
|
|
|
Vlad, a iesit bine imaginea. Daca te ocupai si de nucleu mai mul, era foarte buna imaginea
Ai incercat sa tragi culoare cu filtrul CLS in fata filtrului colorat.
Acum studiez si eu variante CLS vs LPS
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 09 Apr 2011 19:58 Download mesaj |
|
|
|
Mai mult, nu am putut scoate din galaxia asta. Rangul dinamic la dsi este destul de mic, nu este ca o dslr sau un KAF modern, asa ca nu prea ai mult spatiu de "joaca", e f usor ori sa arzi nucleul, ori sa pierzi detaliile fine. DDP-ul ajuta intr-o oarecare masura, insa preucm am zis, rangul dinamic mic nu permite foarte mult. Iar cu DDP-ul, incerc sa nu il folosesc foarte agresiv deorece nu-mi place cum lasa stelele. Ideal ar fi sa fac un ddp doar pe obiect, lasand fondul si stelele neatinse, am inteles ca se poate face asta in PixInsight (varianta de plata), insa inca nu am ajuns acolo (timp si rabdare..)
NU am incercat faza cu filtrul din lene, caci trebuie sa deschid roata sa scot filtrul insa am sa incerc chiar in seara asta . Se pierde sensibilitate, dar pana la urma pt a face culori in bin2 nu-mi trebuie cine stie ce. Vreu sa vad daca reusesc sa colorez NGC4565 facut azi-noapte
PS: ar fi interesant sa se deschidem un topic dedicat procesarii imaginilor.
|
|
| Sus |
|
 |
gabi Membru

|
Trimis: 09 Apr 2011 20:11 Download mesaj |
|
|
|
Da...asta este provocarea, sa faci poze cat mai bune, cu echipament cat se poate de ieftin.
Gabi.
|
|
| Sus |
|
 |
hans602 Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 812
|
Trimis: 10 Apr 2011 04:01 Download mesaj |
|
|
|
Vlad imi place,a iesit bine procesarea.
Clear sky Hans
|
|
| Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 10 Apr 2011 04:43 Download mesaj |
|
|
|
| va multumesc tuturor pentru aprecieri
|
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 10 Apr 2011 10:29 Download mesaj |
|
|
|
| Vlad a scris: | ............ NU am incercat faza cu filtrul din lene, caci trebuie sa deschid roata sa scot filtrul insa am sa incerc chiar in seara asta . Se pierde sensibilitate, dar pana la urma pt a face culori in bin2 nu-mi trebuie cine stie ce. Vreu sa vad daca reusesc sa colorez NGC4565 facut azi-noapte
............... |
Cum sta treaba?
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 10 Apr 2011 11:39 Download mesaj |
|
|
|
Pai nu prea bine, nu am reusit sa duc la implinire planul..
Nu pot sa pun nici un filtru in fata rotii .. Este o Atik, insa adaptorul T2-1.25" ("nasul" rotii), desi are filetul facut ca sa insurubezi filtre, nu stiu dupa ce standard este afcut caci nici unul dintre filtrele mele Astronomik nu se poate insuruba, asa ca..
Am facut culorile direct prin filtrele RGB, vedem ce iese..
|
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3759
|
Trimis: 10 Apr 2011 14:38 Download mesaj |
|
|
|
| Bine ti-a iesit , am incercat si eu aseara cateva expuneri dar nori au venit si am intrerupt.
|
|
| Sus |
|
 |
|