Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233877 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
ratiubogdan Membru

Data inscrierii: 07 Mar 2011 Mesaje: 42
|
Trimis: 31 Mar 2011 16:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Multumesc pentru pareri.
Sunt de acord ca ar fi interesant un nagler de 31 sau de 26, dar porblema cea mare cu ele este costul (mult mai scump decat unul de 13 sau 9), respectiv greutatea. Deoarece e montura cu Goto am inteles ca nu pot sa il strang mai tare (cum se poate face la un dobson clasic) si mi-e teama sa nu cada in cap punand un ocular de 1kg. (sa umblu cu contra greutati mi se pare un pic cam complicat)
Deoacamdata am 2 oculare super plossl de 25 si 10, un ocular planetary de 4mm:
http://www.astrovest.ro/home/index.php?opt...;Itemid=59
si mai am un filtru UHC-S castell (marca skywatcher din Ungaria am inteles). Filtrul este pe 1.25'.
M-am jucat cu stelarium si mi se pare si mie interesant un ocular mai mare, dar am vazut ca mai mult de 16mm este doar pe 2 inch. Din cate stiu eu (poate ma insel) asta inseamna ca nu voi putea folosi filtrul UHC-S cu el.
Avand toate aceste informatii la indemana, ce ocular mi s-ar potrivi pe lanaga ceea ce am? |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 01 Apr 2011 00:17 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
mak a scris: | Cat despre camp larg si senzatia ca te uiti pe geamul navei spatiale ( sunt tari la marketing, nu?), prefer oricand un binocular cu doua Plossl cu focala lunga. |
Asa e. Ceea ce mi s-a parut interesant, e ca si atunci cand am folosit 2 Ethosuri de 13mm, tot nu am avut senzatia de a ma uita pe geamul navetei. Senzatia asta o am doar cu ocularele de 15mm 66grade cand ma uit la Luna. Cu Ethosurile a fost o cu totul alta senzatie, cea mai placuta pe care am experimentat-o, dar nu aceea de a te uita pe geamul navetei, nici macar aceea de a te afla in spatiu, ci pur si simplu o senzatie extrem de placuta de relaxare. Pentru senzatia de a fi in spatiu, folosesc binoclul 15x70. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|