Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233877 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
andreidumi Membru

Data inscrierii: 01 Feb 2011 Mesaje: 63
|
Trimis: 07 Mar 2011 01:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: Salut tuturor |
|
|
|
Ma numesc Andrei, locuiesc in Bucuresti, si am intrat de curand in lumea astronomilor amatori
Urmaresc forumul acesta de cativa ani, inclusiv doua forumuri din UK si USA. Dar abia acum o luna am decis sa achizitionez un instrument, mai exact un SkyWatcher Capella 8" pe montura Dobson. Ocazia s-a ivit in urma anuntului de vanzare postat de userul Teo si nu am mai stat pe ganduri, pretul fiind foarte bun si stiind ca Teo este un astronom pasionat (din ce am citit aici pe forum), nu mi-am facut griji in privinta starii instrumentului. Am oscilat cam 2 luni pana sa ma hotarasc ca sa cumpar, am cantarit bine plusuri si minusuri si am ales intr-un final simplitatea dobsonului plus apertura versus montura ecuatoriala cu o apertura mai mica.
Pasiunea pentru astromonie o am de foarte mult timp, dar pana de curand investitiile necesare nu prea s-au incadrat in buget. Am apucat sa fac si primele observatii si voi scrie la topicul corespunzator despre ele.
In rest va urez tuturos Cer Senin, ca nu prea am avut parte in ultimele saptamani. |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 07 Mar 2011 01:42 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut Andrei si bine ai venit !
Iti urez succes si cer senin in aceasta frumoasa pasiune.
Instrumentul pe care l-ai achizitionat o sa iti ofere multe satisfactii mai ales pe un cer curat.
Iti doresc sa te bucuri de el si sa ne impartasesti si noua la rubrica " Observatii " rezultatele obtinute.
Numai bine si cer senin !
Teo |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 07 Mar 2011 13:19 Download mesaj |
|
|
|
Astronomy amatori bucuresteni isi strang randurile. Bine ai venit si sa te bucuri de noul instrument.
In ceea ce priveste cerul senin se pare ca are grija cineva si de aspectul asta: http://weather.cnn.com/weather/forecast.js...3824396625
Spor.
Ultima modificare efectuata de catre valy la 07 Mar 2011 13:55, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
andreidumi Membru

Data inscrierii: 01 Feb 2011 Mesaje: 63
|
Trimis: 07 Mar 2011 13:52 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc de primire Teo & Valy
Prognoza arata bine (cel putin pe acel site), sa speram ca se si adeveresc previziunile.
Mult cer senin sa avem! |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 08 Mar 2011 00:14 Download mesaj |
|
|
|
Andrei
bun venit pe forum si spor la observatii si ATM.
Te rog sa prezinti in detaliu evolutia proiectului de a transforma telescopul intr-un ''push-to'',ca si orice alte proiecte ATM.
Cat priveste observatiile de la etajul 8,procedezi foarte bine,important este sa faci observatii.Mai bine rezultate mai modeste dar reale decat stransul din dinti si amanari de genul ''mai bine nu fac nimic acum dar cand o sa cresc mare atunci...''
Cer senin si toate cele bune,Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Tranan Membru

Data inscrierii: 09 Ian 2011 Mesaje: 16
Motto: CHARLIE DON'T SURF! Localitate: Götaland/SUEDIA
|
Trimis: 11 Mar 2011 00:19 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit! _________________ “The world says that time is money, but I say that money is time. In order to earn enough money to satisfy his desires, one must sacrifice inordinate amounts of time. For me, that sacrifice is too great.”
-Chofetz Chaim |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|