Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
19.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236623
Numar de utilizatori inregistrati: 2880
Cel mai nou utilizator inregistrat: alex7
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review binoclu Swarovski Swarovision 10x42

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Tranan
Membru
Membru

Data inscrierii: 09 Ian 2011

Motto: CHARLIE DON'T SURF!

MesajTrimis: 11 Ian 2011 02:40 Download mesaj
Titlul subiectului: Review binoclu Swarovski Swarovision 10x42
Raspunde cu citat (quote)

Topic desprins din Abecedarul binoclului si al lunetelor terestre.
Moderator MariusP

Personal, desi am detinut si detin o gramada de binocluri de tot felul de magnificatii, sunt adeptul binoclurilor cu magnificatie de 8x42 sau 10x42, cu adaugarea faptului ca optica trebuie sa fie de cat mai buna calitate. Nu imi plac binoclurile grele, intrucat cu cat sunt mai grele cu atat mai putin le folosesc dar nici cele care nu sunt suficient de luminoase.

Dupa ce am detinut atat Zeiss Victory 8x42 si 10x42 cat si Swarovski EL 8.5x42 si 10x42 am fost ispitit sa le schimb in favoarea unui Leica Ultravid HD 8x42. Binoclul mi-a placut mult datorita faptului ca era mai compact decat celelalte cu o optica aproape similara. Cu toate acestea, eu imi petrec destul de mult timp la malul marii sau pe malul lacurilor unde observ pasari la distante destul de mari, fapt pt. care o magnificatie de 10x m-ar fi avantajat mai mult, in special cand nu am luneta cu mine. Atunci si-a facut aparitia noul model de Swarovision si mi-am luat direct varianta de 10x42.

Desi am fost foarte multumit si cu binoclurile enumerate mai sus, abia cand am pus mana pe Swarovision am avut senzatia fiului risipitor care in sfarsit a ajuns acasa.
E un binoclu cu un exterior foarte placut. Cauciucat foarte select, e foarte placut sa-l tii in mana, si constructia cu doua tuburi separate, avantajeaza cand e vorba sa tii binoclul cu o singura mana.
Recent, am avut posibilitatea sa il testez din belsug in privinta asta cand am fost plecat intr-o expeditie ornitologica in arhipelagul Lofoten si Västrålen, unde multe din observatii le-am facut din barci pescaresti. Magnificatia fiind de 10x, imaginea imi juca de mama focului (nu pot nici astazi sa imi dau seama de ce nu am luat un binoclu de 7x de rezerva cu mine), dar avand posibilitatea sa tin binoclul usor cu o mana, am putut sa aplanez putin miscarea mainii, sustinandu-ma cu o mana de balustrada barcii, iar cu celalalta incercand sa controlez mai bine binoclul.

Are capace prinse de bincoclu si atasate la curea (cele pt. oculari). Acestea din urma sunt dintr-un plastic destul de dur dar de calitate buna si e foarte usor sa le atasezi pe oculari. Cureaua e atasata pe marginea binoclului si se regleaza foarte usor cu ajutorul unei rotite. E confectionata din neopren si atenueaza putin din greutatea binoclului.
Acestea sunt aspectel legate de exterior, dar interiorul este cel care ne intereseaza.

Cea mai mare imbunatatire la modelul nou a fost faptul ca lentilele ocularului sunt mult mai mari in comparatie cu modelul vechi de EL cat si cele de la Zeiss Victory si Leica Ultravid. Exemplul poate fi observat mai jos.

Ocularii mai mari, in cazul acesta, desi nu au nimic de a face cu luminozitatea, usureaza mult utilizarea binoclului de catre persoane cu ochelari. Lentilele mai plate fac ca imaginea sa fie mult mai clara pana la marginea lentilei si asta e marea diferenta fata de Zeiss Victory, care e concurentul principal al Swarovisionului si motivul care m-a facut sa aleg Swarovskiul. Ma deranjeaza tot timpul cand vad ca imaginea nu isi pastreaza claritatea la marginea lentilei si problema asta a rezolvat-o Swarovski foarte bine, scotand un tip de lentile care elimina foarte efectiv problema asta.
Asta insa a avut un pret. Singurul dezavantaj cu acest binoclu este efectul de "rolling globe", cu alte cuvinte senzatia ca imaginea se roteste in momentul in care fac o observatie cu binoclul in miscare. E insa un efect care dispare dupa cateva clipe de folosit binoclul intrucat ochiul se adapteaza la el si nu e de loc o problema foarte mare. Pt. a putea scoate lentile atat de plate si imbunatatii claritatea atat de eficient, efectul de roling globe a fost inevitabil

Contrastele sunt foarte clare, imaginea foarte odihnitoare. Aberatiile cromatice sunt practic inexistente redand coloritul intr-un mod extrem de real.
Focalizarea merge foarte repede la aproape la departe si de multe ori nici macar nu trebuie ajustata atata timp cat distantele dintre obiectele privite nu sunt prea mari.
Dioptriile se regleaza central, iar dupa reglarea lor se impinge roata de focalizare in jos, blocand dioptriile in pozitia aleasa ca sa nu se deregleze din greseala.
Daca Zeissul are o optica ca de gheata, catre albastru, Swarovskiul are o imagine mai "moale" mai catre galben. In zile cu soare puternic, pe mare sau cand e zapada si soare, dupa parerea mea, Swarovski e o alternativa mai placuta. Asta e insa o chestie de gust intrucat optica Zeissului este uneori mai apreciata de alti utilizatori, fapt pt. care nu ar strica ca inainte de a hotara ce fel de binoclu sa alegi, daca se poate sa poti testa ambele variante.

In concluzie, comparat cu toate celelalte binocluri de pe piata, nu are adversar la ora actuala. Daca ar fi sa ii dau o nota pana la 10, i-as da 9.5. Daca nu ar fi fost efectul de rolling globe i-as fi dat 10.

E un binoclu foarte bine gandit care face viata oricarui utilizator mult mai confortabila.

29b.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  35.06 kb
 Vizualizat:  de 12241 ori

29b.jpg

“The world says that time is money, but I say that money is time. In order to earn enough money to satisfy his desires, one must sacrifice inordinate amounts of time. For me, that sacrifice is too great.”
-Chofetz Chaim

Ultima modificare efectuata Tranan la 11 Ian 2011 14:26, modificat de 2 ori in total
Sus
catalin dumitru
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010

Motto: telescopul scuza mijloacele

MesajTrimis: 11 Ian 2011 11:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

Faina jucarie ! Dar avand in vedere ca Swarovski au niste preturi demente, ma intreb cati astronomi amatori care-si duc traiul in Romania, pot sa-si permita acest model.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 11 Ian 2011 12:27 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumim pt. review.
Chiar ma intrebam ce variante am avea la binoclurile ce umbla uzual pe la noi si care au preturi ~50-200E. Si uite un raspuns. Dar ce raspuns! Din cate vad costa 2500$ pe la americani, la noi probabil se schimba $ cu E.
Sus
gtibicj
Membru
Membru

Data inscrierii: 04 Noi 2009

MesajTrimis: 11 Ian 2011 12:38 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Review binoclu Swarovski Swarovision 10x42

@Tranan, multumesc pentru raspunsul prompt si foarte detaliat.
Intr-adevar e o adevarata "bijuterie", pe care asa cum zicea si @catalin dumitru, foarte putini si-o poate permite.

Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Ian 2011 14:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

catalin dumitru a scris:
Faina jucarie ! Dar avand in vedere ca Swarovski au niste preturi demente, ma intreb cati astronomi amatori care-si duc traiul in Romania, pot sa-si permita acest model.

Probabil ca nu atat de multi si e de inteles, intrucat si aici la noi, unde lumea are salarii de cateva ori mai mari decat in Romania, sunt multi care nu indraznesc sa viseze la un astfel de binoclu.
Pe de alta parte insa, exista modalitati de procurat si la preturi mai ieftine cu contactele de rigoare.

Cu toate acestea, Swarovisionul e binoclul din varful piramidei, existand insa alte alternative nu departe calitativ de el. Cateva exemple, in ordine nu neaparat ierarhica ar fi:
Zeiss Victory, Leica Ultravid HD, Nikon EDG, Bushnell Elite (de preferat versiunea veche de 8x43, 10x43, 10x50 sau 12x50), Nikon Premier LXL, Swarovski SLC. Zeiss Conquest ABK, Minox HG, Kowa Genesis, Steiner Discovery (sau Peregrine), Nikon SE (un mare favorit al meu datorita campului vizual foarte larg), Leica Trinovid si multe altele de calitate foarte buna dar si o varianta mai simpla de Nikon Monarch 8.5x56 sau 10x56, care e extrem de mult binoclu la banul platit, cu luminozitate foarte buna si o optica mai mult decat acceptabila.
Multe dintre acestea se pot gasi uneori la preturi foarte bune, in functie de contactele existente sau de dealerul cu care se trateaza.

“The world says that time is money, but I say that money is time. In order to earn enough money to satisfy his desires, one must sacrifice inordinate amounts of time. For me, that sacrifice is too great.”
-Chofetz Chaim
Sus
Stanescu Octavian
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 11 Ian 2011 15:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Binoclu minuscul cu diametru lentilelor 42mm la 2500$ Laughing
http://www.eagleoptics.com/binoculars/swar...-binocular
lentile HD imi starneste rasul nu este o notiune din lumea opticienilor ci a comerciantilor smecheri .
un binoclu asa mic e doar pentru incepatorii astoamatori si nu cred ca merita investit in acest stadiu mai mult de 150$.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 11 Ian 2011 15:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, dar are 2 lentile de 42. Si aici doar reducerea e dublu fata de un binoclu "normal". Laughing
Lasand gluma la o parte, ma gandesc ca diferenta e similara ca intre un achromat de 200E si un apo de 2000E. E drept ca dintre un apo de 2000E si un binolcu de 2000E parca as alege apo-ul. Dar exista loc sub soare pentru toti.
HD? EdgeHD? Tot peacolo sunt. Marketing in fata, probabil ceva "mestereala" in spate.
Sus
Tranan
Membru
Membru

MesajTrimis: 10 Feb 2011 23:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stanescu Octavian a scris:
Binoclu minuscul cu diametru lentilelor 42mm la 2500$ Laughing
http://www.eagleoptics.com/binoculars/swar...-binocular
lentile HD imi starneste rasul nu este o notiune din lumea opticienilor ci a comerciantilor smecheri .
un binoclu asa mic e doar pentru incepatorii astoamatori si nu cred ca merita investit in acest stadiu mai mult de 150$.

O afirmatie adesea facuta de cei care nu au avut posibilitatea sa priveasca printr-un astfel de binoclu sau sa il compare impreauna cu altele. Imi aduc si eu aminte cu rusine de perioada in care detineam, cu mandrie, un Zenith si ii consideram pe cei care foloseau Swarovski sau Zeiss ca fiind doar snobi.
Din fericire pt. mine, acea perioada din viata mea a trecut de mult.

-Chofetz Chaim
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 11 Feb 2011 00:16 Download mesaj
Titlul subiectului:

Swarovski au inceput sa faca binocluri bune, asa de bune incat cel putin cu acest model 10X42 HD au depasit tot. Am comparat in septembrie crema cremelor de la Zeiss, Leica, Swarovski, Nikon, Kowa, toate in cateva ore in aceeasi zi si momentan cel mai confortabil, luminos, transparent, clar, confortabil binoclu pe care l-am vazut e acest 10X42 HD Swaro. Leica Ultravid 50HD in schimb sunt sub Zeiss Victory FL, imaginea nu impresioneaza cu nimic, imagine luminoasa, clara, dar nu la acelasi nivel cu Swaro si nici cu Zeiss. Zeiss Victory FL 8X42, 10X56 imagine neutra coloristic, rece, clara pana aproape la ireal de transparenta. Nikon Monarch 8X42 si 10X42 destul de slabut, se vede de la prima atingere ca e alta calitate, mai low cost, imagini mai intunecate, mai inconfortabil pentru ochi, nu impresioneaza prin nimic.

Preturile mari la aceste binocluri se justifica, sunt culmea tehnologiei si opticii actuale, pana nu incerci nu stii ce pierzi, iar aceste binocluri nu pot fi comparate cu un apo de 2000 euro oarecare, ci cu TEC, Astrophysics, Zeiss.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
Stanescu Octavian
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 11 Feb 2011 00:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Totusi sa vorbesti de marire de 8-10x in astronomia chiar de amatori imi starneste rasul . eventual cand inveti constelatii si roiuri cu copii. (copii marilor bogatasi poate ar da din extravaganta mii de euro pe un binoclu )
puteti dicuta de imagini de "lux" la marire de 10 x dar mi se pare fara rost .
suntem in Romania, e criza vesnica si majoritatea amatorilor se chinuie sa scoata 200euro pt un telescop cu care totusi pot vedea de exemplu diviziunea Cassini la inelul lui Saturn .
Sus
Tranan
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Feb 2011 03:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

E adevarat ca multi romani sunt saraci dar multi sunt si nestiutori.
Personal, nu pot sa cunosc situatia financiara a membrilor forumului printre care e chiar posibil ca unii sa detina averi fabuloase si pt. care un Swarovski sa nu fie o problema de achizitionat.
Problema este insa ca in cercuri astronomice, se accentueaza adesea magnificatia si luminozitatea unui binoclu si se uita de multe ori aspectul esential al coatingului lentilelor.
Primele doua sunt fara indoiala esentiale dar a treia nu de lepadat de loc. Eu prefer adesea ca binoclul sa fie cat mai universal si sa-l pot folosi la orice. Asta necesita foarte mult de la binoclu si in ce ma priveste, Swarovision 10x42 a fost alegerea care a impacat cel mai bine capra cu varza.
E deranjant cand aberatiile cromatice, sunt clar vizibile, e deranjant cand desi binoclul are o magnificatie de 20x80 in realiatate echivaleaza cu o magnificatie de 20x56 sau 60mm datorita faptului ca lentilele sunt de calitate atat de proasta incat nu permit acapararea corecta a luminii.

In ce ma priveste, cand e vorba de Swarovski, folosesc la observatii ornitologice unde e de nepretuit, il folosesc la observatii in general in natura si il folosesc la observatii astronomice. Cand vreau sa patrund mai adanc aici, am luneta terestra de care sunt foarte multumit. Asta probabil ca as putea sa o fac si cu un binoclu mai slab sau mai ieftin, dar in ce ma priveste, sunt dispus sa faca un sacrificiu pt. a avea o optica cat mai buna de care sa fiu cat mai multumit posibil.

Luneta, la randul ei compenseaza foarte bine binoclul si asta imi permite o obervatie cat de cat acceptabila. Bineinteles ca nu imi permite sa vad galaxele din Virgo dar luneta mi-a permis sa vad atat Neptunul cat si Uranusul, ceea ce eu consider ca fiind mai mult decat multumitor.
Deci ideea, tocmai datorata faptului ca romanul nu e asa bogat, este ca exista posibilitati in care se pot cumpara instrumente pe care sa le folosim la de toate si nu numai la astronomie.

Problema cu binoclurile mari este ca foarte putine au optica de calitate, fiind in mare majoritate confectionate in tara cea mare de la rasarit si asta ma scoate din receptori. E ca si cum m-ar zgaria cineva cu un smirghel pe retina. Nu suport si intru in panica.
Deasemenea, fiind voluminoase, evit sa le car dupa mine la iesirile in natura ceea ce face ca ele sa fie din ce in ce mai putin folosite.

Pe de alta parte, trebuie considerat faptul ca Swarovision nu e gandit sa fie un binoclu de astronomie, review-ul meu la el, fiind pur si simplu datorita dorintei unui forumist de a stii mai multe despre el.

-Chofetz Chaim

Ultima modificare efectuata Tranan la 11 Feb 2011 13:59, modificat de 2 ori in total
Sus
mcuzic2002
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Ian 2007

Motto: -

MesajTrimis: 11 Feb 2011 10:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Existã in Romania vreun binoclu de calitate foarte bunã 8x42mm sau 10x42mm cu prisme roof,sub pragul de 1500 ron ? Rolling Eyes
Sus
Tranan
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Feb 2011 14:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu sunt sigur care sunt preturile prin Romania, dar uitandu-ma pe aici, pot sa spun ca exista cateva alternative foarte frumoase care cu tot cu transport pana in Romania se incadreaza destul de bine intr-un astfel de buget. Daca am transformat cum trebuie 1500 RON in euro cred ca imi da ca. €360.
Iata cateva alternative:

Minox BD 10x42 BR ALT undeva pe la €385
Minox BD 8.5x42 BR ASPH ca. €365
Minox BD 10x44 BP €280 (un binoclu porro dar foarte bun din toate punctele de vedere). E cunoscut de foarte putini si faptul ca e Porro sperie pe necunoscatori, nerealizand ca ofera o optica formidabila la suma platita.
Minox BL 10x42 BD €330
Vortex Viper 8.5x42 sau 10x42 €395

Daca esti dispus sa mai dai cativa euro in plus, poti chiar sa pui mana pe variante de genul:

Vortex Razor 8.5x50 €499
Vortex Razor 15x50 €445

Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca exista variante de lunete Vortex Skyline ED 20-60x80 care aterizeaza la sume de genul €475 Shocked

Exista asadar destul de multe posibilitati de alternative bue si chiar foarte bune pt. cei care nu doresc Swarovski, Zeiss sau Leica. Orice e mai bine decat binocluri de proasta calitate chinezesti prin care se vede la fel de bine ca printr-un pahar cu lapte si care se vand uneori la preturi exorbitante fata de calitatea oferita.

-Chofetz Chaim
Sus
Sorin Sfartz
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 19 Feb 2011 14:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Tranan. Am vazut ca ai tinut in maini multe binocluri, asa ca am si eu o o intrebare. Ai testat vreodata un Fujinon FMT-SX 10x50? In caz afirmativ, cum sunt dpdv optic, comparativ cu marcile bune (Zeiss, Swarovski, Leica), dar si fata de cele intermediare (Minox, Vortex etc)?

In Romania nu ai posibilitatea sa compari astfel de binocluri si eram curios ce aduce in plus la calitatea optica un Swarovski de pilda sau alte marci bune dar semnificativ mai scumpe, ca un astfel de Fujinon.

Multumesc.
Sus
Tranan
Membru
Membru

MesajTrimis: 19 Feb 2011 19:35 Download mesaj
Titlul subiectului:

Binoclul este un binoclu acceptabil la banul platit, in special pt. amatorii de binocluri autofocalizate. Are o optica asemanatoare binoclurilor Vortex Razor, dar atat faptul ca e autofocalizat cat si ca lentilele nu se ridica la acelasi nivel cu cele germane de top, fac ca binoclul sa nu se situeze foarte aproape de Swarovski, Leica sau Zeiss. Au putin aberatii cromatice, adesea catre verde si claritatea la marginea lentilei e putin mai slaba decat la Zeiss si Leica Ultravid si mult mai slaba decat la Swarovision. De altfel chiar comparat fiind cu Bushnell Elite 10x50, sta mai slab decat Bushnellul.
Pe de alta parte, aceste aspecte trebuiesc luate in considerare vis-a-vis de pret, caz in care se poate spune ca, in special fiind vorba de astronomie, acest binoclu e o investitie destul de buna.
Campul vizual nu e foarte larg dar nici foarte ingust si diferentele sunt insignifiante fata de cele germane.
E un binoclu de calitate medie dar care isi face treaba cu constiinciozitate.

-Chofetz Chaim
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact