Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 13 Dec 2010 22:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Da cam asa trebuie sa fie seeing ca sa ai imagini planetare grozave la stacuire ,
asa ceva poate o data pe an daca te sincronizezi cu scurta perioada in care se vede asa . in rest poate prinzi faranturi in miscare.
am prins odata asa ceva dar vizual la Saturn cand priveam iarna pe ger prin Newton 380mm .
sau ceva apropiat dar nu chiar asa acum 1 an la marte dupa 1 luna de panda .
totusi poate omul a mai taiat framuri proaste dand efectul de claritate constanta , erau totusi unduiri largi dar nu mari.
|
|
Sus |
|
 |
uzunu Membru

Data inscrierii: 25 Oct 2010 Mesaje: 67
|
Trimis: 14 Dec 2010 02:06 Download mesaj |
|
|
|
Sunt wow. Nu credeam ca se poate chiar asa...
_________________ SkyWatcher 8" f/5, EQ5, Nikon D70, Microsoft LifeCam Cinema HD modificata |
|
Sus |
|
 |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1216
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 14 Dec 2010 09:59 Download mesaj |
|
|
|
No coment.
Cea mai buna imagine a lui Jupiter obtinuta de un amator.
Probabil o noapte cu un astfel de seeing o poti avea o data in viata .
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
uzunu Membru

Data inscrierii: 25 Oct 2010 Mesaje: 67
|
Trimis: 14 Dec 2010 14:04 Download mesaj |
|
|
|
Mi-a aratat un prieten acum vreo luna-doua un site elvetian de meteo care da o prognoza si pentru seeing. Din ce am urmarit pana acum, destul de precisa.
http://www.meteoblue.com/en_GB/point/forecast/tab/b/8/c/ro/f/5290
La altitudinea Bucurestiului n-am vazut niciodata o prognoza mai buna de 1 arc secunda, insa la varful Omu am vazut inclusiv de 0.3 arc secunde, mult peste limita telescopului meu. Pe de alta parte, cand meteoblue spune de seeing de 2 arc secunde, nici macar pentru DSO nu mai e bun cerul, nu mai exista aproape niciun detaliu subtil in obiecte.
_________________ SkyWatcher 8" f/5, EQ5, Nikon D70, Microsoft LifeCam Cinema HD modificata |
|
Sus |
|
 |
mak Membru

|
Trimis: 14 Dec 2010 15:29 Download mesaj |
|
|
|
E bun meteoblue, dar mai da si cu virgula, uneori chiar destul de mult. Nu ma refer la predictiile de seeing neaparat cat mai ales la cele de distribuite a norilor. Mi s-a intamplat de cateva ori sa vad pe meteoblue ca e senin si afara sa nu se vada nici Luna de nori.
Eu consult vreo doua-trei pagini de internet si cand toate sunt de acord, atunci e clar ca se poate iesi cu telescopul la observatii.
La observatii planetare ajuta si site-urile meteo pentru aviatie care dau predictii ale jet-stream-ului. Asta strica cel mai mult imaginile (bineinteles, dupa nori ).
|
|
Sus |
|
 |
Catalin M. T. Membru

Data inscrierii: 07 Feb 2009 Mesaje: 374
Motto: Admovere Oculis Distantia Sidera Nostris Localitate: Turda, Romania
|
Trimis: 14 Dec 2010 15:51 Download mesaj |
|
|
|
Si sa nu uitam de Damian Peach din Barbados
http://damianpeach.com/barbados10.htm
[/url]
_________________ Refractor: TMB 6" f/15; SW 3.5" f/10, SW 2.7" f/13; Borg 50ED f/10
Catadioptric: Meade ETX90
Reflector: Tasco 4.5"f/4.5
Oculare: Baader: Hyp. 13/17/21;ES 20/68°; BCO 6/10/18; Fujiyama 7/25; SW:Pla. 4/9; VixenNPL 25;Binoclu:7x40 IOR; Nikon |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 14 Dec 2010 17:01 Download mesaj |
|
|
|
Parca tot a lui Wesley arata detalii mai fine. Peach cred ca a rescalat dimensiunea reala a forografiei de a ajuns la rezolutia asta
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
mak Membru

|
Trimis: 14 Dec 2010 17:59 Download mesaj |
|
|
|
Daca o micsorezi pe aia a lui D. Peach (poza ma refer ) e cam tot pe acolo cu cea a lui A. Wesley. Se pricep, ce mai.
|
|
Sus |
|
 |
videoprod Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2010 Mesaje: 28
|
|
Sus |
|
 |