Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 30 Noi 2010 00:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Pentru a nu " polemiza " fara subiect ar fi bine de prezentat doua poze in conditii identice. Da ! D1000 prezinta culori mai saturate (sa nu uitam ca e modificat astro!). D500 prinde detalii. Daca ambele ar fi modificate astro D500 ar fi pe departe top fata de D1000. Eu unul asi face asemanarea intre Canon D500/Nikon D80 si Canon 1000D/Nikon D5000. Parerea mea ...
_________________ CER SENIN ! |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 30 Noi 2010 01:12 Download mesaj |
|
|
|
Domnule Vasiliu. Sunt perfect de acord cu ce spuneti dumneavoastra. Insa intrebarea mea era daca pentru un amator aceste diferente de balans al culorilor sunt de neacceptat. Diferenta de calitate a imaginii, la nivel terestru este incontestabil in favoarea 500D sau a aparatelor dintr-o clasa "si mai" superioara ca si Nikon D80, Canon 50D, Pentax, Sony,etc (sunt o gramada de aparate mai bune ).
|
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 30 Noi 2010 12:21 Download mesaj |
|
|
|
Din cele vazute pe site-ul lui Honis e clar ca, dintre camerele analizate, 500D este de departe cea mai buna optiune pentru astrofoto. Zgomotul de imagine este mult mai redus.
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 04 Dec 2010 00:18 Download mesaj |
|
|
|
Aseara dupa o ploaie de o saptamana, a fost senin. Asa ca am dat fuga pe deal, la vanatoare, pentru a face un test comparativ 1000D<->500D. Am gasit si o poza cu M1 facuta cu 2 luni in urma. Din pacate conditile au fost diferite acum 2 luni si ieri cand umezeala a atins cote record.
Foto 1- 1000D inainte de modificare iso 1600(conditii mai bune in urma cu 2 luni), Foto 2- 500D nemodificat iso 3200, Foto 3- 1000D modificat iso 1600. Am vrut sa fac si 500D iso 1600 dar am gresit butoanele din cauza oboselii(si am observat abia acasa). Testul este incomplet dar poate avea ceva relevanta. Il voi relua zilele urmatoare(sper la mai putina umezeala in aer).
edit: Datorita rezolutiei mai mari foto 2 este scalata diferit. Pentru a nu pierde din detalii nu am vrut sa dau resize.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
486.78 kb |
Vizualizat: |
de 4062 ori |

|
Ultima modificare efectuata psemil la 04 Dec 2010 13:21, modificat de 5 ori in total |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 04 Dec 2010 00:28 Download mesaj |
|
|
|
Foto 1 si 3 par ca arata mai multe detalii. Dar foto 2 pare sa nu fie scalata identic.
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 04 Dec 2010 00:33 Download mesaj |
|
|
|
Laurentiu si eu am remarcat acest lucru. Crezi ca este din cauza iso-ului crescut de la fotografia 2?
psemil a zis Citat: |
PS cum este mai indicat sa pozez. Expuneri scurte iso mare sau expuneri mai lungi iso mai mic -> pentru un maxim de detalii...?
|
|
|
Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 04 Dec 2010 12:18 Download mesaj |
|
|
|
Mie imi pare ca foto 2 si 3 au mai multe detalii. Probabil ca depinde si de calibrarea monitorului.
Nu stiu daca se poate face o relatie clara intre ISO si timp expunere, asemanatoare cu cea dintre deschidere diafragma si timp de expunere (foto clasic). Eu cred insa ca detaliile mai multe apar la expuneri lungi si ISO mare. Depinde si de zgomotul indus imaginilor (de aparat).
_________________ CER SENIN ! |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 04 Dec 2010 12:52 Download mesaj |
|
|
|
Īn poza a doua stelele sunt ușor alungite, ceea ce nu e bine pentru comparat detalii.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1715
|
Trimis: 04 Dec 2010 23:46 Download mesaj |
|
|
|
Aici vad ca sunt disecate in amanunt modelele de la Canon
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos500d/
Chiar daca nu e vital 500D are si meniu in limba romana.
La inceputul paginii exista o mica fereastra care cuprinde toate rubricile acestui review. Cine are rabdare sa le vada pe toate are ce sa afle. Printre altele si teste comparative intre diferite modele DSLR, inclusiv 500D vs 1000D.
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 05 Dec 2010 22:26 Download mesaj |
|
|
|
am descoperit inca o optiune la 1000D - mod care face ca pozele (jpg) sa fie si mai apropiate de cele nemod.
La picture style: user define:saturatie -2 si color tone +2. Parca nu mai vad vreo diferenta (la saturatia culorilor). Sau ochii ma inseala . Oricum e mai bine ca fara aceasta optiune.
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 07 Dec 2010 21:36 Download mesaj |
|
|
|
Fiindca norii nu se mai duc de la noi, pentru a face un test reusit astro (multumesc pentru linkuri ), m-am hotarat sa mai fac un test terestru.
Avand in vedere ca de curand am descoperit noua setare de la "picture style" era si momentul sa o incerc.
In primul test unele culori la 1000D mod erau mai saturate.
Tinta mea a fost la acest test sa obtin culori mai putin saturate pentru 1000D modificat(custom white ballance +picture style), poate chiar mai putin saturate decat la 500D.
Iata rezultatele:
http://picasaweb.google.com/psemil/500DVs1...0742613426
http://picasaweb.google.com/psemil/500DVs1...3339990930
Am fisiere de 20kb si zice ca marimea maxima este depasita asa ca aici e un link spre picasa.
Parerea mea; parca seamana mai mult, nu sunt complet identice dar m-am saturat incercand variante la "picture style" de: contrast, saturation si color tone (combinari de 3 luate cate 3.. )
PS voi pastra aceleasi setari si pentru un test afara pe soare. Insa abia astept as incerc din nou testul astro.
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 07 Dec 2010 21:59 Download mesaj |
|
|
|
Par foarte asemanatoare.
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 12 Dec 2010 17:12 Download mesaj |
|
|
|
Nu am avut inca noroc de cer senin pentru a face un test astro comparativ (complet de data asta), asa incat am refacut testul foto la lumina naturala Pre si post schimbare a filtrului UV-IR cu unul dedicat astrofotografiei (Baader).Custom white balance ambele aparate, aceeasi expunere, diafragma si Iso
Concluzile mele: daca la primul test (atat in interior cat si la lumina soarelui) pozele cu 1000D modificat aveau culori mai saturate si contrast crescut(pagina 3 respectiv 2 ale topicului)
la urmatoarele 2 teste (dupa scaderea saturatiei in "picture Style" si eventual color tone cu -2, contrast -2) pozele au parut a fi identice.
In aceste teste am comparat jpg exact asa cum sunt salvate de aparat, fara nici o calibrare in PSP.
|
112.91 kb |
Vizualizat: |
de 3723 ori |

|
Canon 1000D modificat astro |
|
112.42 kb |