Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234147 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2836 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: @urelian |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 05 Dec 2010 03:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: Achizitie camera de ghidaj |
|
|
|
Dupa o gramada de achizitii pentru astrofoto am ajuns in sfarsit si la camera de ghidaj. Am vrut initial sa cumpar celestron neximage, insa sapand dupa informatii pe net am aflat ca nu este tocmai potrivita pentru ghidaj. (Functioneaza dar greu).
As vrea o camera de ghidaj care sa faca fata cu succes orcarei zone de pe cer (sa vada stele de mag 8 )
Folosesc un refractor Skywatcher 80/400 in piggyback.
Ce camera de ghidaj imi recomandati? Un sistem stand alone gen "LVI Smart Guider", sau "Autoguider Lacerta", etc ar fi mai potrivit?
Multumesc anticipat
PS: scuze ca deschid un post nou dar nu am gasit pe forum ceva sa ma lamureasca. |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1204
|
Trimis: 05 Dec 2010 12:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Sunt doar 2 variante:
- o camera ccd dedicata pentru astrofoto, ca de exemplu Atik Titan sau altele care au si port ST4
- un autoguider precum LVI Smartguider sau Sbig SG4
Cu Smartguider am lucrat ceva mai mult si merge. Daca apar norisori fini se mai intampla sa mai piarda steaua. Dar in general merge perfect. Cu Titan o singura experienta pana acum, pare ok, insa trebuie laptop, deci inca o piesa de carat daca nu cumva ai si camera principala ccd dedicata, caz in care oricum trebuie laptop. Avantajul la Titan e ca merge si la fotografie planetara si deepsky si e racita. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 05 Dec 2010 16:00 Download mesaj |
|
|
|
O camera de la Imaging Source DMK de exemplu nu este potrivita? (e cu 10 mil mai ieftina decat atik titan) ? |
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 05 Dec 2010 16:20 Download mesaj |
|
|
|
Eu am un DMK 21AU04 pe care-l folosesc pentru ghidaj, si-s foarte multumit. N-am patit sa nu gasesc stea de ghidaj cu expuneri de 1-2 secunde, printr-un 70mm F/10. Pe de alta parte, am folosit-o doar cateva luni in configuratia asta si am trecut la un 72/432 din alte motive; si singurul termen de comparatie e cu SPC900NC cu LE-mod, fata de care diferenta e ca de la cer la pamant. Cu 80/400 nu ar trebui sa ai nici o problema cu orice camera mono.
M-as uita la pret si compatibilitatea cu software-ul folosit. QHY5 e alta optiune, si parca avea si ST4. DMK-ul nu are. |
|
Sus |
|
 |
gabi Membru

Data inscrierii: 13 Mai 2010 Mesaje: 965
Motto: To be, or not to be, that is the question Localitate: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

|
Trimis: 11 Ian 2011 14:26 Download mesaj |
|
|
|
Bazandu-ma pe sfaturile voastre am ales ALccd5 (QHY5) cu senzor Alb-Negru si la primele teste a fost muult peste asteptari.
Multumesc. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|