Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
costelus Membru

Data inscrierii: 16 Dec 2008 Mesaje: 51
|
Trimis: 26 Mai 2009 17:17 Download mesaj |
Titlul subiectului: Spalarea oglinzilor telescop |
|
|
|
Am si eu o intrebare ,a incercat cineva sa spele oglinzi de telescop in baie de apa cu ultrasunete daca da sa-mi dea si mie detali despre modalitatea asta de spalare,si binenteles daca este posibila. |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1205
|
Trimis: 26 Mai 2009 17:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Oglinzile aluminizate se spala usor si fara riscuri cu apa, detergent si vata. Nu e nevoie de ultrasunete sa agite apa pe suprafata ei. Probabil ca are ceva efect, numai sa nu distruga ultrasunetele si stratul de aluminiu. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 27 Mai 2009 07:28 Download mesaj |
|
|
|
Eu asa faceam: bagam oglinda in chiuveta si lasam apa sa curga peste ea. In timpul asta ma spalam bine pe maini (peste oglinda). La a doua sapuneala cu clabucii de pe mana spalam si oglinda direct cu mainile goale (vata poate sa lase scame). La sfarsit o limpezeam si lasam oglinda sprijinita in pozitie aproape verticala sa se scurga (atentie unde, sa nu se rastoarne si sa cada pe jos). O ultima operatie ar fi curatarea cu alcool izopropilic de ala care se vinde pentru curatarea CD-urilor de exemplu). Pentru asta ar trebui o carpa moale (un prosop vechi de bumbac care a fost spalat de multe ori). Asta este o tehnica de curatare a suprafetei oglinzii pentru oameni obisnuiti. Cei "neobisnuiti" recurg la metode mai sofisticate . |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 25 Oct 2010 00:52 Download mesaj |
|
|
|
Seara buna ! Azi mi-am scos si eu telescopul homemade de 150 mm de la naftalina si observand ca avea praf pe oglinda cat cuprinde, m-am gandit sa ii spal oglinda principala. Am facut si un filmulet pe care il gasiti la urmatorul link :
http://www.youtube.com/watch?v=yAfWyU8SOZA |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11274
|
Trimis: 25 Oct 2010 11:59 Download mesaj |
|
|
|
Off topic: Observ ca ai camera hd microsoft? Ai incercat astrofoto, ceva planetar la rezolutie mare? Cum "se misca"? |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 25 Oct 2010 12:49 Download mesaj |
|
|
|
Salut !
Tocmai am discutat asta pe un topic separat. Nu am incercat inca astro- foto sau sa filmez cu ea, atasata prin telescop, dar banuiesc, ca s-ar vedea bine. Rezolutia este destul de buna iar sensibilitatea la lumina redusa, la fel.
Neajunsul principal la aceasta camera este functia de autofocus care e foarte enervanta si se dezactiveaza destul de greu. Sigur, ca daca te straduiesti, o poti dezactiva. Cu prima ocazie cand o sa o folosesc la astro' o sa postez si imagini. Cu gandul asta am si cumparat aceasta camera, apoi bineinteles si pentru Skype, care acum suporta si video HD , daca conexiunea la net o permite.
Iata si linkul unde adusesem vorba despre ea : http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=60592#60592 |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11274
|
Trimis: 25 Oct 2010 13:08 Download mesaj |
|
|
|
Ups, chiar eu initiasem topicul dar uitasem de el.
Spor la spalat  |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
|
Sus |
|
 |
alderamin59 Membru

Data inscrierii: 26 Noi 2009 Mesaje: 312
Motto: Totul este creat de Creator.
|
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 29 Ian 2011 15:09 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 29 Ian 2011 16:13 Download mesaj |
|
|
|
Cam asa procedez si eu. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1216
|
Trimis: 31 Ian 2011 09:59 Download mesaj |
|
|
|
Butoiul ala mare de apa distilata e neaparat necesar ? |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 31 Ian 2011 10:30 Download mesaj |
|
|
|
Apa distilata (nu neaparat un butoi ) este necesara daca nu vrei sa ramana depuneri (calcar) din evaporarea apei folosita la spalat. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1216
|
Trimis: 31 Ian 2011 15:23 Download mesaj |
|
|
|
Am inteles de ce e necesara apa distilata, dar ma speriasem cand am vazut ca scoate butoiul. Nici nu cred ca vedea unde turna, mergea pe principiul "daca picioarele-s uscate, e bine ". |
|
Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 31 Ian 2011 15:32 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul. _________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
Sus |
|
 |
|