Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 22 Oct 2010 08:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: Inepuizabilul M42 |
|
|
|
Azi la 4 dimineata am pus la pozat M42 am mai facut si seara cometa dar slabut a iesit din oras si luna plina .
sunt 15 imagini la 1min exp newton 220mm f/3.8 e cropuit ..
Descriere: |
|
Marime fisier: |
282.24 kb |
Vizualizat: |
de 1969 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 22 Oct 2010 10:38 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Frumoasa imagine, dar cred ca este putin dezechilibrata histograma in special parte de sus a ei (zona verde din jurul stelutelor)
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 22 Oct 2010 10:58 Download mesaj |
|
|
|
Newton la f/3.8 ? vreau detalii
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 22 Oct 2010 11:16 Download mesaj |
|
|
|
da, ciudat newton, unde-s spikeurile de difractie?
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 22 Oct 2010 11:20 Download mesaj |
|
|
|
Laurentiu a scris: | Newton la f/3.8 ? vreau detalii  | Pai nu e suficient? f/3.8...si atat.
Laurentiu a scris: | ...M42... | Super!
Pare cam luminat fundalul, o reglare din levels pentru un cer mai intunecat parca ar face-o si mai draguta. Si apropos de cer, incearca http://www.topazlabs.com/denoise/ , mai devreme Stefan Angelescu facuse o incercare tot pe m42 si o "curata" destul de frumos.
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 22 Oct 2010 11:33 Download mesaj |
|
|
|
auriga a scris: | da, ciudat newton, unde-s spikeurile de difractie? |
Sunt acolo, uita-te mai atent.
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Stefan Angelescu Membru

Data inscrierii: 20 Iun 2010 Mesaje: 96
|
Trimis: 22 Oct 2010 11:42 Download mesaj |
|
|
|
Frumos! Dar cred ca in cateva cadre nu a tinut pasul montura
_________________ Pentax K10D, Pentax P3. Lupe, 10-17mm f/3.5, 28mm f/2.8, 50mm f/1.4, 24-70 f/3.5, 90mm f/2.5, 200mm f/3.5, 500mm f/8 catadioptric, 2x teleconverter. |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 22 Oct 2010 11:42 Download mesaj |
|
|
|
@laurentiu, da, sunt, le-am vazut, dar ma asteptam ca la 1 minut sa se extinda mult si sa fie vizibile evident (cel putin asa apar in newtonul meu de 150mm).
@valy, am incercat un topaz denoise, merge foarte bine la nivelul asta de zgomot, din pacate mie mi-a expirat licenta trial de 30 de zile si nu il mai aplica.
|
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 22 Oct 2010 11:49 Download mesaj |
|
|
|
multam la toti la culori sunt probleme si in jurul stelelor verdele e de la filtru am uitat sa spun (deep sky Lumicon) fara el nu ar iesi prea bine din oras langa strada cu multimi de becuri toxice.
Telescopul e o vechitura scoasa din hibernare doar newton fara corector deocamdata dar am in vedere fabricarea sa vad dac fac rost de sticla N-PSk3 , F2.
Am luat din poza doar zona mai buna fara coma.
Am incercat Topaz dar nu mi-a parut mai bun ca Noise Ninja sau reducatoarele din PixInsight astea au o multitudine de reglaje
|
|
Sus |
|
 |
|