| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Liliensternus Membru

Data inscrierii: 28 Iul 2009 Mesaje: 191
Motto: Nothing lasts forever Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Sep 2010 10:03 Download mesaj |
| Titlul subiectului: M31, M33, M45 |
|
|
|
Salut
Revenind la birou dupa un concediu plin de descoperiri paleontologice m-am apucat sa procesez putinele imagini pe care le-am ahizitionat sub cerul superb al comunei General Berthelot din Tara Hategului.
Din pacate noua mea achizitie, un Synguider stand-alone autoguider de la Skywatcher nu a functionat, sau mai bine zis a functionat dupa capul lui calculand invers polaritatea semnalelor trimise catre portul ST4.
Oricum dupa cateva seri de frustrari, par smuls si baionete aruncate in bradul de langa centrul de informare care era si baza noastra am renuntat la idee si m-am apucat a face pozele dupa metoda care a functionat inainte....tracking si expuneri de 60-90 sec.
Imaginile au fost achizitionate cu un Canon EOS 300D, Skywatcher ED 80, NEQ5 GoTo. Stacking-ul a fost facut in DeepSkyStacker iar procesarea in Photoshop urmand exemplele si metodele din Photoshop for Astrophotographers de Jerry Lodriguss.
Cred ca am scos tot ce se putea din cele 32 de cadre cat au intrat in fiecare poza. La M45 nu visam sa scot atata nebulozitate chiar daca nu are cea mai bun rezolutie. Noroc cu cerul care a fost...un vis.
Acum eu visez doar la un Starshoot autoguider sau un QHY
Sper sa va placa si astept criticile voastre
Cer senin
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
820.43 kb |
| Vizualizat: |
de 3311 ori |

|
|
746.1 kb |
de 3311 ori |

|
|
210.97 kb |
de 3311 ori |

|
_________________ "Sleep softly... eagle forgotten... under the stone.
Time has it's way with you there, and the clay has it's own" |
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2164
|
Trimis: 06 Sep 2010 10:26 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: M31, M33, M45 |
|
|
|
mai multe detalii...
cate secunde ai expus M31? se vede parca bridge-ul dintre M31 si M110!
|
|
| Sus |
|
 |
Liliensternus Membru

|
Trimis: 06 Sep 2010 10:41 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
UUUPS
Sry, am uitat
M31 - 32 cadre, ISO 1600, 90 sec, 32 dark-uri si bias-uri
M33 - 32 cadre, ISO 1600, 60 sec, 20 dark-uri si bias-uri
M45 - 32 cadre, ISO 1600, 60 sec, 20 dark-uri si bias-uri
La M31 timpul de expunere mai lung a avut ca rezultat si un trailing care se vede usor
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 06 Sep 2010 10:56 Download mesaj |
|
|
|
M45 imi place mult de tot, arata foarte natural.
M33 si M31 mi-ar fi placut sa fie mai "sharp". La M33 mai ai si unele artifacte de procesare a imaginii (pete de culoare care nu ar trebui sa fie acolo unde sunt - si eu am avut problema asta aplicand metodele lui J. Lodriguss mai ales datorita flat-ului simulat in Photoshop).
PS nici nu banuiesti cat te invidiez pentru meseria ta...
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
Liliensternus Membru

|
Trimis: 06 Sep 2010 11:22 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru aprecieri.
Am incercat sa le fac mai sharp dar nu merge fara scot in evidenta si zgomotul, expunerile sunt prea scurte. Flat-uri nu am facut la ele.
Astept sa vad ce iese cu autoguider-ul ca sa pot face serios treaba.
Cat despre meserie nu ma invidia, lucrez ca Biostratigraf la Petrom si stau toata ziua in birou in loc sa fiu pe teren unde mi-e locul.
Daca elibereaza ministerul posturile blocate de 2 ani la facultate, plec acolo pe jumatate din salariul de la Petrom in secunda 1.
P.S. Daca ai vazut stirea cu dinozaurul bondoc.... si eu am lucrat nitel la specimen iar acum pictez reconstructia
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 06 Sep 2010 11:44 Download mesaj |
|
|
|
Sa stii ca m-am gandit la tine cand am citit stirea si m-am intrebat daca nu cumva ai fost implicat (chiar am vrut sa-ti trimit un mail sa te intreb dar m-am razgandit in ultima secunda).
M-ar interesa sa stiu, cu titlu de curiozitate, cam care sunt zonele din tara (la modul general) in care sunt situri paleontologice mezozoice (si eventual mai vechi) ? Unde as putea gasi o harta ?
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3749
|
Trimis: 06 Sep 2010 12:47 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari , fain ti-au iesit pozele. poate ne pui la diverse ceva poze cu fosile ce ai vazut.
Pe clisura Dunarii stiu ca sunt zone de interes ,dar trebuie sa sti unde si cum sapi ca sa gasesti ceva.
|
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7202
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Sep 2010 12:51 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai revenit. Si vad ca ai adus si ceva poze gigea. Chiar daca nu sunt asa multe cum probabil iti doreai , oricum sunt foarte frumoase.
_________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
Liliensternus Membru

|
Trimis: 06 Sep 2010 15:54 Download mesaj |
|
|
|
Dl Stanescu, in sectiunea Diverse puteti gasi cateva poze si reconstructii cu Dinozaurii din Hateg precum si poze ale fosilelor Balaurului de care probabil ati auzit cu totii de cateva zile incoace.
Laurentiu, am o carte cu siturile paleontologice din Romania, o sa o scanez si ti-o trimit.
Ca sfat, primul loc pe care trebuie sa il vizitezi daca te pasioneza subiectul este punctul fosilifer Suslanesti, la 10km de Campulung-Muscel.
Iti gasesti un loc umbros si cu spaclul usor usor scoti la iveala pesti vechi de 35 mil ani care au pana si umoarea oculara conservata.
Multam Dragos, speram sa fac mult mai multe dar de....
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 06 Sep 2010 16:30 Download mesaj |
|
|
|
Iti voi ramane vesnic dator daca imi scanezi cartea aceea. Nu de alta, dar geologia si paleontologia se numara, mai nou, printre interesele mele
Multumesc !
|
| Sus |
|
 |
BobTheGreat Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2008 Mesaje: 39
|
Trimis: 06 Sep 2010 22:36 Download mesaj |
|
|
|
Da, se pare ca "cine se aseamana se aduna" ...
Si eu am ca pasiuni astronomia & fosilele...din pacate nici una nici alta la nivelul si/sau calitatea expuse aici.
Fiind cumva "din zona" Hategului, am reusit sa gasesc in aceasta vara 2-3 site-uri accesibile in zona...din pacate, mar elucru nu am vazut.
Daca se poate, as dori sa intru si eu in posesia acestei carti...
Merci anticipat
|
|
| Sus |
|
 |
|