| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Ciprian Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2010 Mesaje: 7
|
Trimis: 24 Aug 2010 09:10 Download mesaj |
| Titlul subiectului: salutare (din Seattle) |
|
|
|
Am nimerit intamplator peste acest forum in limba romana de astronomie, am fost placut impresionat si m-am hotarat sa ma inregistrez si eu.
Salutare tuturor.
Desi locuiesc de aproape 10 ani in SUA, am copilarit si facut studiile in Romania.
Astronomia m-a "prins" cam de 1 an jumatate cand mi-am cumparat un telescop acceptabil. De vreo cateva luni m-am apucat si de astrofotografie. Unele din pozele mele sunt pe blogul meu: http://ciprianboboc.wordpress.com/category/astronomy
In prezent lucrez (din pasiune) si la o aplicatie de planetarium online: http://www.skymaponline.net
Cam atat...
|
|
| Sus |
|
 |
Ccata Membru

Data inscrierii: 19 Aug 2010 Mesaje: 16
Motto: La steaua care-a rasarit E-o cale-atāt de lunga, Ca mii de ani i-au trebuit. Luminii sa ne-ajunga. Localitate: Iasi
|
Trimis: 24 Aug 2010 09:56 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit Ciprian!
Faine poze, da' na! ai cu ce sa le faci:)
_________________ LUNETA:KN-SCOPE40 60x700
BINOCLU:Nikula 20x50 |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9823
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 24 Aug 2010 19:30 Download mesaj |
|
|
|
Salut Ciprian
si bine ai venit printre noi.
Daca Astronomia te-a prins doar de un an jumate,atunci ai tras tare ''in cursa inarmarilor instrumentale''.Dobsonianul Coulter este o adevarata piesa de istorie vie.Si arata si foarte fain.Ai de gand sa-l pastrezi asa sau sa-l ''nenorocesti'' transformandu-l intr-o chestie d-aia din bete,oale si frigari ?
Dar ''fiara'' aceea negricioasa pozata langa Coulter ,cine este?
Inca odata bine ai venit,cer senin si toate cele bune,vad ca intr-un timp scurt ai realizat lucruri frumoase.
Mircea
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 24 Aug 2010 20:25 Download mesaj |
|
|
|
Frumoasa aplicatia on-line. Este buna ca se prezinta "simplu si la obiect" fara multe "floricele".
Apropo, pozele cu ce instrumente le faci? Luneta sau Cass-ul? Ce camera?
Pe ala negru (care se intinde langa Dobson) cum il cheama?
Stau mai prost cu engleza asa ca daca raspunsurile sunt pe blog ... nu le-am priceput.
_________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
Ciprian Membru

|
|
| Sus |
|
 |
Ciprian Membru

|
Trimis: 24 Aug 2010 20:41 Download mesaj |
|
|
|
| Dan Vasiliu a scris: | Frumoasa aplicatia on-line. Este buna ca se prezinta "simplu si la obiect" fara multe "floricele".
Apropo, pozele cu ce instrumente le faci? Luneta sau Cass-ul? Ce camera?
|
Pozele sunt facute in diferite moduri - direct cu aparatul de fotografiat Canon t2i DSLR (nemodificat) montat pe telescop (lentile de 18-50mm si mai ales 70-300mm) sau prin telescop (luneta Celestron 6SE); pozele alb-negru sunt facute prin telescop cu Meade DSI II Pro.
Inca lucrez la aplicatia on-line pentru harta cerului - si o sa-i adaug alte functionalitati (eventual sa o traduc si in romaneste, franceza, etc si mai ales sa adaug alte cataloage gen NGC, sa o fac sa arate mai bine pe mobile, sa faca desenarea pe clientii care accepta HTML5, etc). Am mai multe idei, e doar o problema de timp sa ajung sa le fac pe toate. Si evident, orice sugestii sunt foarte bine venite...
_________________ 13.1'' Coulter Odyssey 1, Celestron 6SE, Meade DS-2080, 8x40 Nikon Action
Canon T2i (550D), Meade DSI Pro II |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6996
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 25 Aug 2010 07:24 Download mesaj |
|
|
|
Salut Ciprian.
Am o observatie legata de aplicatia ta. Nu stiu daca asa e normal, dar cerul se misca mereu cand misc mouse-ul. Cred ca normal ar fi sa se miste doar daca apas pe unul din butoane, preferabil stanga. Si treptele de marire ale hartii sunt cam mari.
In schimb, apreciez faptul ca este foarte usor lizibila harta.
Spor la lucru in continuare.
_________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
Ciprian Membru

|
Trimis: 25 Aug 2010 10:36 Download mesaj |
|
|
|
Dragos, probabil e vorba de un defect. O sa incerc sa-l reproduc. Ce browser folosesti? Folosesti un PC sau un Mac?
_________________ 13.1'' Coulter Odyssey 1, Celestron 6SE, Meade DS-2080, 8x40 Nikon Action
Canon T2i (550D), Meade DSI Pro II |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5225
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 25 Aug 2010 12:59 Download mesaj |
|
|
|
O paranteza:
| dragos.n a scris: | | foarte usor lizibila |
Revizuieste, te rog, expresia pentru a corespunde standardelor limbii romane. Multumesc.
|
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6996
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 25 Aug 2010 21:26 Download mesaj |
|
|
|
Browser Chrome, si PC. O sa incerc sa deschid si cu Mozilla sa vad daca e altceva.
_________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
|