Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Aug 2010 11:28 Download mesaj |
Titlul subiectului: Prima imagine, va mai amintiti? |
|
|
|
Care a fost prima imagine de astrofotografie facuta de voi vreodata? Va mai amintiti seara respectiva? Unde erati si in ce an? Cum a iesit? Ce instrument si ce aparat aveati pe vremea aia?
Eu o sa postez diseara prima imagine facuta vreodata de mine, destul de recent, in 2005.
_________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 17 Aug 2010 11:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Hm,
prima astrofotografie? Pai cred ca nu gresesc daca spun ca de obicei prima este orice dar nu astrofotografie cel putin dupa ce se castiga experienta.
Bine lunand in considerare elanul patriotic cu care ne avantam in acest hobby se poate spune ca acea prima fotografie are o valoare personala dar nu si de alta natura...
Primele mele poze au fost trase cu un 350D calare pe un Newton 130/1000 nemotorizat ghidat complet manual, daca le mai am pe undeva? Cred ca da, nu sunt sigur, daca gasesc ceva postez asa macar din melancolie
Numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 17 Aug 2010 12:42 Download mesaj |
|
|
|
Prima astrofotografie
Lady Moon, cu un Newton 254/1200 pus pe o montura Dobson, 2008
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Aug 2010 12:46 Download mesaj |
|
|
|
Cu astronomia am cochetat inca din scoala generala si am continuat in perioada liceului. Foloseam tot felul de lunete improvizate. A urmat o perioada in care am uitat de acest hobby, in facultate si dupa - in perioada de stagiatura, dupa care a urmat "revolutia". Am reluat, timid, legatura cu vechea mea pasiune prin 2002. Din 2008 am reinceput, mai sustinut, sa ma ocup de astronomie iar prima "astrofotografie" a fost a Soarelui. Am folosit un Newton 130/650 mm cu folie Baader si un Nikon D80. Am facut tot felul de experimente adaugand in plus diferite filtre colorate. A iesit o "varza" dar ... mi-a placut.
_________________ CER SENIN ! |
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 17 Aug 2010 14:21 Download mesaj |
|
|
|
prima poza a fost una afocala, la luna, prin 2005, printr-o luneta Alcor 60mm cu focala de 700mm si un K25.
luna
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 17 Aug 2010 14:30 Download mesaj |
|
|
|
Coincidenta... si eu am facut prima poza la cer la eclipsa din `99, pe film, cu un SLR Minolta si un obiectiv de 50 mm f/1.7. Din pacate nu voi sti niciodata cum a iesit pentru ca nu am developat filmul iar apoi l-am si pierdut.
Urmatoarea tentativa (cea pe care o vedeti) a fost in 2004 cand mi-am luat primul aparat foto digital (tinut la ocularul telescopului de 200 mm f/6).
Descriere: |
|
Marime fisier: |
68.52 kb |
Vizualizat: |
de 2352 ori |

|
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
dyazzz Membru

Data inscrierii: 13 Iun 2010 Mesaje: 285
Motto: Keep looking up! Localitate: Urziceni
|
Trimis: 17 Aug 2010 14:53 Download mesaj |
|
|
|
Primul meu astrofoto a fost facut pe Luna cu camera de la telefonul mobil.
Din pacate nu o mai am dar a iesit superb.Am alta prima cu un webcam modificat
Descriere: |
|
Marime fisier: |
324.08 kb |
Vizualizat: |
de 2337 ori |

|
_________________ Keep looking up!
Clear Sky!
...............................................
Telescop:TS 76/700,Omegon 130/900 EQ2
Binoclu:Breaker 7X50 |
|
Sus |
|
 |
|