Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234077 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6864
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 29 Mai 2010 16:48 Download mesaj |
Titlul subiectului: Vanzare Maksutov si RFT |
|
|
|
Vand 2 telescoape.
Un Maksutov-Cassegrain SkyWatcher 127/1500mm, cu urmatoarele inbunatatiri si accesorii. Izolatie antireflex cu colant catifea la interior, tub parasolar detasabil, maner de manevrare detasabil, diagonala de 2'' colimatabila, filtru solar de sticla in rama metalica, (imagine galbena) de la Orion, cautator 8x47 cu vizare la 90grade, geanta de transport,originala, in care incap tubul optic, parasolarul, dar nu si diagonala. Pret 1200lei plus transport.
Luneta acromat cu 3 lentile, de camp larg, 123/430mm, constructie proprie, cu parasolar, focuser Crayford si maner. Luneta are camp plat, fiind buna pentru fotografie. Pret 600lei plus transport.
Instrumentele se vad in fotografia urmatoare, Mak-ul in dreapta, luneta in stanga, si sunt in stare foarte buna de functionare optic si mecanic. Voi reveni si cu alte fotografii.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
101.05 kb |
Vizualizat: |
de 2380 ori |

|
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 29 Mai 2010 18:08 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Obiectivul de la refractor este probabil un triplet Taylor - de unde provine?
Cât de deranjantă este aberația cromatică (și cea de sfericitate), până la ce măriri te poți duce?
Desigur, sunt bine venite imagini și explicații mai multe.
Cu bine,
_________________ mihai |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 29 Mai 2010 18:22 Download mesaj |
|
|
|
Puterea maxima la care consider eu ca poate fi utilizat cu rezultate bune este de 60x. Peste valoarea asta, aberatia cromatica devine suparatoare. De obicei l-am utilizat la puteri mici, 20-40x, pentru campuri stelare mari. O singura data am avut un aparat foto imprumutat, cu care am incercat sa fac ceva poze, dar nu am reusit sa fac o focusare buna. Nu stiu ce formula optica este, dar obiectivul este IOR de epidiascop.
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 20 Iun 2010 11:12 Download mesaj |
|
|
|
Up
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 23 Iun 2010 18:44 Download mesaj |
|
|
|
Deoarece urmeaza sa fie reformulat, anuntul se inchide.
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|