Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 06 Iun 2010 11:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: Sadir Nebulosity H-alfa |
|
|
|
Ahoi,
dupa o luna de ploaie si alte asemenea bunataturi s-a facut in sfarsit frumos.
Am atacat nebulositatea care se gaseste in jurul lui Sadir (partea de ENE daca nu m-a insel - corectati daca gresesc).
Expuneri
10x300 sec
10x600 sec
(300 pentru ca nu stiam sigur daca pot merge direct pe 600 fara blooming)
Echipament
Montura EQ-6 Pro
TS ED-APO 90/500 cu Nova la -25°C filtru H-alfa 7 nm de la Baader
ghidaj cu Celestron 102SLT 102/660 cu Atik 16IC cu filtru Astrnomik UHC Profi.
Corectie cu darks si flats.
Stackarea s-a facut cu DSS cu functia drizzle 2x activata.
Apoi un usor unsharp si noise reduction in Adobe PS CS 4 fara alte corecturi
Numai bine
Emil
Descriere: |
|
Marime fisier: |
994.9 kb |
Vizualizat: |
de 2913 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 06 Iun 2010 22:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut si ne bucuram pentru ca vremea proasta a trecut
Fiind invatat cu pozele tale high-end , poza aceasta imi da senzatia unui zgomot suplimentar si o mica reducere de contrast. Sa fie de vina focusul?
Sa fie eu de vina ....... sau monitorul meu?
Ce poti spune despre optica TS?
Cer senin.
Marian
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 07 Iun 2010 00:32 Download mesaj |
|
|
|
Salut Marian,
da ma bucur si eu enorm de schimbarea "la fata" a vremii.
Zgomot suplimentar.... hm cred ca de vina sunt doua elemente (insa nu sunt chiar sigur):
Am instalat de curand Windows 7 si inca nu am calibrat monitorul iar pe de alta parte in DSS am activat functia 2x drizzle care produce - dupa cum imi face mie impresia - un usor efect de defocalizare a imaginii. Pentru rezultate optime folosind functia drizzle sunt necesare un numar mare de cadre (drizzle functioneaza pe principiul unui usor off-set al imaginilor una fata de cealalta pentru a obtine informatii suplimentare - dupa cate stiu eu) si din pacate am uitat sa dezactivez functia de inlaturare a pixelilor hot si cold care personal imi face impresia ca iarasi nu functioeaza corect cu drizzle-ul activat.
Reducerea de contrast am remarcat-o la mine in ultima perioada de timp si de vina este utilizatorul, nu mai prelucrez asa agresiv imaginea, prefer sa o "lucrez" mai putin.
Am sa incerc inca o prelucrare "ca pe vremuri" si am sa postez rezultatul.
Zgomotul daca este sau nu suplimentar nu pot sa spun cu toate ca imi face si mie impresia sa parca parca ar fi un pic mai mult insa s-ar putea sa fie necesare dark-uri noi, cele pe care le folosesc acum sunt destul de vechi...
Optica TS.... aici lucrez doar cu ED APO 90/500 mm alt instrument produs sub sigla TS nu am si nici nu am avut ocazia sa folosesc. ED-ul este destul de bun din punctul meu de vedere cu toate ca vizual la puteri mai mari de marire se poate remarca o aberatie cromatica, nederanjanta insa sesizabila (evit sa folosesc expresia remarcabila pentru a nu induce in eroare) insa aceasta dispare la folosirea filtrelor NB sau a unui filtru IR/UV cut. Am pe undeva o serie de cadre fara filtre obtinute cu Canonul 350D pe ED si nu arata deloc rau.
Personal acum daca ar fi sa pot sa o iau de la inceput cu APO-uri (si financiar mi-as pemite) personal as incerca APM, ideal un TAK second sau un TMB insa cred ca deja trecem (ca de obicei in cazul meu) la "specii rare"
Numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6863
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Iun 2010 00:51 Download mesaj |
|
|
|
Frumoasa fotografie. Si mie imi place mai putin ''trasa'' pe contrast. E mai naturala.
Se simte insa nevoia unui Field Flatener.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 07 Iun 2010 01:23 Download mesaj |
|
|
|
Salut Dragos
flatenner-ul este insa pana sa il folosesc il tin "in rezerva" pana vine si roata de filtre. Iar la F 5.5 chiar este nevoie de corector.
Si ca tot ii trebuie lui Marcel una mai "trasa de par" mi-am permis sa o mai prelucrez o data (ca tot nu dorm si incers un B143) asa ca iata si varianta a 2-a, de aceasta data fara optiunea de drizzle.
Numai bine
Emil
Descriere: |
|
Marime fisier: |
749.27 kb |
Vizualizat: |
de 2811 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6863
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Iun 2010 01:41 Download mesaj |
|
|
|
In locul tau as incerca una fara drizzle, dar cu contrast mai soft, cam cum e la prima.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 07 Iun 2010 11:04 Download mesaj |
|
|
|
Da, mie imi place mai mult asa. Au prins si stelutele putina viata si nu mai apar ca si cum ar fi defocusate.
Cer senin,
Marian
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara