Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
jupiter0001_10-10-11_23-33-59_st3700_realigned_cut.png
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234025
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Noi teleobiective utile in astrofotografie - la F64

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
cristirimer
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2008

Motto: Un plus de cunoastere se plateste cu un plus de ignoranta! (Arthur Eddington)

MesajTrimis: 30 Mai 2010 14:38 Download mesaj
Titlul subiectului: Noi teleobiective utile in astrofotografie - la F64
Raspunde cu citat (quote)

De curand in oferta magazinului F64 din Bucuresti a aparut o serie de teleobiective ale producatorului sud-coreean Samyang, cu greutati reduse, distante focale lungi (intre 500 si 1300 mm), luminozitate mare (intre 6,3 si 8), dimensiuni mici (in cazul celor catadioptrice) si, nu in ultimul rand, preturi atractive.
In gama obiectivelor dioptrice (care folosesc exclusiv sisteme de lentile) avem un model de 500 mm - F/8 la pretul de 473 lei - http://www.f64.ro/products/description/Sam...index.html
si un model de 650 mm sau 1300 mm - F/8 sau F/16 la pretul de 1185 lei - http://www.f64.ro/products/description/Sam...index.html
Cele mai tentante sunt insa obiectivele catadioptrice (includ sisteme de lentile si oglinzi - similar telescoapelor Maksutov) la care lungimea tubului este mult mai mica decat distanta focala (la teleobiectivul de 800 mm lungimea tubului optic este de cca. 150 mm!). Aici avem un model de 500 mm - F/8 la pretul de 495 lei - http://www.f64.ro/products/description/Sam...index.html , un model de 500 mm - F/6,3 - cu 648 lei - http://www.f64.ro/products/description/Sam...index.html si un model de 800 mm - F/8 la pretul de 986 lei - http://www.f64.ro/products/description/Sam...index.html
Toate modelele au montura cu filet de tipul T2, dar pot fi montate pe camere Canon EOS, Nikon, Sony/Minolta, Pentax/Samsung sau Olympus 4/3 cu ajutorul adaptoarelor optionale disponibile tot la F64.
Este evident ca obiectivele catadioptrice nu pot fi diafragmate (acesta este unul dintre dezavantajele cele mai importante in cazul teleobiectivelor cu oglinzi, dar nesemnificativ in cazul astrofotografiei), iar focalizarea tuturor acestor mode se face exclusiv manual.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 31 Mai 2010 10:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu are autofocus si decat unul d'asta mai bine un ed 80, cel putin il poti folosi si pentru vizual. Sunt suspect de ieftine si banui ca nu stau prea bine la calitate.
Sus
Stanescu Octavian
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 31 Mai 2010 10:20 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cele in sistem mak au obstructia maricica probabil peste 40%.
Poate ne da unul la teste , sa-i fac un interferometric Wink
Dar sunt binevenite foarte rele nu cred ca sunt. macar coma o fi redusa dupa ceva corectii cu lentile.
Luna cu teleobiectivul de 500 parca nu arata grozav poate si lipsa de experienta a fotografului terestru.
Sus
Dan Vasiliu
Membru
Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009

Motto: SI SEDES NON IS

MesajTrimis: 31 Mai 2010 10:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Modelul Samyang 650-1300 il am eu. Am facut numai poze la Soare (cu filtru Baader pe obiectiv). O sa incerc si ceva pe timp de noapte. Avantajul este ca are o portabilitate mare. Focala se poate regla intre 650 mm si 1300 mm. Este bun in excursii neprogramate neaparat pentru observatii astro. Necesita obligatoriu un trepied. La Soare, fiind expunerea mica, am pozat din mana. Trebuie sa ai ceva antrenament! Cool
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008

Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era?

MesajTrimis: 31 Mai 2010 14:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ce parere aveti despre cele catadoptrice? Nu numai pentru astro, ci si pentru pasari sau alte animale?

Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste...
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 31 Mai 2010 17:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pasari si animale cu teleuri lungi fara autofocus cu motion tracking, eventual VR... nu prea e o idee buna Sad
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Mai 2010 17:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Laurentiu a scris:
Pasari si animale cu teleuri lungi fara autofocus cu motion tracking, eventual VR... nu prea e o idee buna Sad

Nu neaparat, am vazut poze misto cu lunete (terastre sau astro) la pasari si animale atat statice cat si in miscare. Nu-i chiar asa de greu sa focusezi si nici sa urmaresti, ba chiar mi se pare simplu atat timp cat imaginea nu e rasturnata in vizor. Problema o reprezinta timpii de expunere si calitatea opticii. In general pasaretul, animalele stau ascunse, in lumina putina si cu un f/10 cam nasol sa obtii poze nemiscate.
Daca ai Pentax ai si stabilizare. Dar daca ai trepied oricum e inutila. Iar daca tragi din mana si faci panning oricum o opresti ca (cica) face mai mult rau. Singura situatie e cand stai fix, subiectul e apropape nemiscat si nu ai pe ce sprijinii aparatul:
http://www.youtube.com/watch?v=yWNtOoLZjW4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=pVB67azxBZg
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 31 Mai 2010 19:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Foarte mari indoieli privind calitatea acestora. Am incercat un obiectiv de la Samyang, fisheye, iar calitatea imaginii e mai proasta decat cu un Peleng rusesc (care cred ca e originalul copiat de chinezi). Catadioptricele de la Samyang seamana mult cu cele rusesti Rubinar (pe care cred ca le-au copiat). Dar pentru astrofoto obiectivele Rubinar sunt slabute comparativ cu o luneta astro precum ED80. Am incercat noi intr-o seara un asemenea Rubinar si imaginea e cam soft si greu de focalizat fata de ED80. Asa ca din prisma acestor experiente, as zice ca aceste Samyang probabil ca mai au mult pana se se apropie de calitatea unei lunete astro. Pretul reflecta calitatea intotdeauna in optica.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
creizi
Membru
Membru

Data inscrierii: 04 Feb 2009

MesajTrimis: 01 Iun 2010 09:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
Daca ai Pentax ai si stabilizare.

Depinde ce fel de Pentax! *ist DL, DS nu au, de exemplu. E doar o minoră completare.

Cât despre obiectivele menționate mai sus, părerile sunt destul de împărțite, majoritatea orientându-se spre sfatul "Nu cumpăra!". Câteva motive invocate:

+ probleme cu focalizarea la infinit (se poate rezolva din ce am văzut);
+ foarte puține elemente optice;
+ destul de întunecat ceea ce îngreunează focusul manual. Foarte mulți au raportat că dintr-o serie de fotografii, doar două trei au ieșit focalizate corect;
+ raport calitate/preț totuși decent pentru ceea ce oferă;
+ greutate apreciabilă;
+ foarte soft de felul lor.
etc.

Nu sunt păreri personale, ci doar ce am reușit să sintetizez citind mai multe articole/mesaje pe forumuri de specialitate.

Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Iun 2010 13:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sunt dispus sa iau un teleobiectiv din cele prezentate mai sus, insa pentru astro-foto asa, mai "peisagistic"... o luna cu un nor... ceva de genul.

Sau, pentru fotografiat animale, pasari, detalii de la distante mari....

Merita oare?

Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Iun 2010 13:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Blakut a scris:
Sunt dispus sa iau un teleobiectiv din cele prezentate mai sus, insa pentru astro-foto asa, mai "peisagistic"... o luna cu un nor... ceva de genul.

Sau, pentru fotografiat animale, pasari, detalii de la distante mari....

Merita oare?

Daca vrei peisaje, pasarele (mai mari) n-ar fi mai indicat un 50-200 sau 70-300 eventual second hand ca cred ca sunt destule la vanzare? Ai si AF, masurare, etc.
Pentru wildlife recomandabil e ceva destul de luminos daca vrei sa ai succesul garantat (~f4). Oricum in domeniul asta iti trebuie minim 300-400mm focala.
In rest ar fi interesant 800 f/8 pentru faptul ca e destul de compact si relativ ok ca luminozitate (f/8 ), eventual 600-1300 pt zoomul flexibil, dar cred ca e cam lung ca sa te cari cu el la munte iar la 1300 e f/16.

Cel mai bine iti iei aparatul si faci un test la f64. Pozezi, scoti pe laptop, analizezi si daca esti multumit...go for it. Altfel discutam in gol daca merita sau nu.
Sus
Dan Vasiliu
Membru
Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009

Motto: SI SEDES NON IS

MesajTrimis: 08 Iun 2010 14:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Obiectivul 650-1300 nu e foarte lung. Sta strans si are o husa care se agata de umar (ca pusca de vanatoare). Cool Eu momentan sunt multumit de el.
Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Iun 2010 14:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Prefer unul prime totusi, nu unul zoom... sa vad cand ma intorc in tara care imi sunt optiunile.

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum