Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234025 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 634 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 02 Mai 2010 15:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: Melotte 111 - alias roiul stelar din Coma Berenices |
|
|
|
Inca una de aseara - doar 3 cadre (din care 1 de 30 sec iar celelalte
2 de cate 1 min).
Daca noile motoare pas cu pas sunt mai bune sau nu, inca nu ma pot pronunta. Cert e ca sunt mult mai puternice (mai ales pe DEC se vede o diferenta majora - ma rog, la astrofoto axa asta nu e necesara in timpul
expunerilor dar ajuta mult la pozitionarea in camp - mai ales ca merge
pana la o viteza de 32x).
Poate as fi luat mai multe cadre dar la un moment dat un vecin s-a intors acasa si a vrut sa-si parcheze masina iar eu i-am stat in cale asa ca a trebuit sa mut montura cu tot ce era pe ea. Pune-te dupa aceea sa aliniezi
polar, sa reechilibrezi RA, m-au apucat 1000 de draci. Asa e cand faci
"astrofoto" in parcarea din spatele blocului. Saptamana viitoare, de e
senin, gata, ies in camp.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
380.83 kb |
Vizualizat: |
de 1393 ori |

|
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 02 Mai 2010 20:38 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Multumesc frumos Mircea. Mag limita in imaginea aceasta este 14+ (in conditiile in care Come Berenices era pe la 67 grade de orizont).
Dintr-un loc cu cer negru probabil ca as fi ajuns la 15+.
Dar pot spune ca tot cu binoclul am vazut, si eu, cel mai bine acest roi foarte extins.
Inca nu m-am "atins" de celalalt roi din Coma (cel galactic - pentru asta trebuie musai sa plec la tara).
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|