Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235232 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 25 Mar 2010 10:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Erwin a scris: | există și un material plastic care cu cât îl flexezi mai mult cu atât devine mai rezistent și e imposibil de rupt.
oțel subțire și rezistent se găsește la dentiști, se numește "viplă" dacă nu mă înșel, se formează plombele cu el. |
Cred ca un material plastic de acest gen e o gluma
Materialul metalic folosit, la un moment dat, de dentisti din cate stiu eu este un amalgam de argint sau aur cu mercur (nu vad cum ar putea "convinge" otelul sa ia forma unei masele fara a apela la un tinichigiu profesionist). Numai ca de multa vreme incoace se folosesc materiale ceramice mai degraba decat amalgam. Poate doar la cererea clientilor mai bruneti de la mama natura
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9733
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 25 Mar 2010 11:09 Download mesaj |
|
|
|
nu este vorba de materialul de umplutură ci de o lamelă cu care dentistul modelează plomba de porțelan. Am avut așa o lucrare când eram student, nu știu dacă se mai folosește și acum la vreun cabinet...
Oricum, despre materiale putem discuta zile în șir... Să vedem și alte design-uri interesante...
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 258
|
|
Sus |
|
 |
danto1313 Membru

Data inscrierii: 27 Mai 2007 Mesaje: 352
|
Trimis: 25 Mar 2010 16:08 Download mesaj |
|
|
|
Referitor la Clement focuser,daca punem cateva conditii initiale si anume
-inaltime minima 0
-inaltime maxima in functie de latimea "balamalei" deschisa la maxim
-unghiul de prelucrare a zonei unde se monteaza lamelele elastice de 90 de grade pentru fiecare parte,
constatam ca lamelele elastice se indoaie la maxim 45 de grade.La unghiul asta cred ca rezista cam orice lamela subtire otelita(cum ar fi cea de la rulete de ex.)suficient de mult ca sa-l foloseasca si nepotii.Se pot face si incercari pentru a vedea cam la ce numar de indoiri la 45 de grade se rupe.Problema este mai degraba la acuratetea prelucrarii pieselor.
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6903
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 25 Mar 2010 20:17 Download mesaj |
|
|
|
Lamela de ruleta rezista mult penru ca se flexeaza pe raze relativ mari. Indoita in scurt , se rupe destul de repede.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
danto1313 Membru

Data inscrierii: 27 Mai 2007 Mesaje: 352
|
Trimis: 25 Mar 2010 21:19 Download mesaj |
|
|
|
Asa este insa e vorba de un unghi de maxim 45 de grade si intre punctele de prindere ale lamelei estimez cam 5 mm.Oricum se pot incerca diverse materiale.Cred ca asta e cea mai mica dintre probleme.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
9.25 kb |
Vizualizat: |
de 4677 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|