Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
eclipsa_turcia.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234025
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Diverse fotografii

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
achy1978
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 21 Mar 2010 09:32 Download mesaj
Titlul subiectului: Diverse fotografii
Raspunde cu citat (quote)

In acest sfarsit de saptamana am mers la tara si am avut 2 nopti pline de observatii insa nu am avut parte de conditii foarte bune. Am abordat cateva obiecte DSO, insa cu regret ma uit ca nu pot expune mai mult de 30 sec. Fara ghidaj nu pot sa ma desfasor cum as vrea.

Ghost of jupiter.jpg
 Descriere:
Ghost of jupiter 11x30 sec
 Marime fisier:  84.65 kb
 Vizualizat:  de 5127 ori

Ghost of jupiter.jpg

m57-100.jpg
 Descriere:
Ring nebula 11x30 sec
 Marime fisier:  299.49 kb

m57-100.jpg

m82.1-100.jpg
 Descriere:
M82 - 32x30 sec
 Marime fisier:  290.79 kb

m82.1-100.jpg

saturn-100.jpg
 Descriere:
Saturn 334/2347 cadre
 Marime fisier:  5.38 kb

saturn-100.jpg

Sus
Vlad
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 21 Mar 2010 20:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sunt foarte bune calitativ, foarte curate. Judecand dupa calitate , cel putin cele de DSO par a fi facute cu o camera DSLR - iar tinand cont de campul pe care ti-l da si de "coma" de pe margine, as zice ca ai folosit un reflector.
Reflector newtonian +DSLR nu sunt chiar combinatia ideala, incearca un ed 80 sau chiar 100, sau un SCT.
Nu depinzi de ghidaj ca sa faci expuneri mai lungi (desi e clar ca ajuta ). Daca folosesti o montura ecuatoriala, crede-ma ca poti sa faci minim 2 minute fara ghidaj daca o aliniezi cum trebuie. Foloseste programe gen PolarAlignMAx sau WCS (plus o gramada altele), cu astea ai sa poti sa te apropii la 5'-7' in ambele axe in maxim 40-50 de minute (mai repede cand il inveti), ceea ce va fi suficient pt expuneri de aproximativ 4 minute fara ghidaj.

Felicitarile mele, pozele sunt foarte bine facute si procesate. Cred ca ai folosit dark intern - e ok dar rezultatele (din cate mi-au zis altii) sunt mai bune daca faci darkuri proprii si le extragi cu un program specializat.
Sus
Emil
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007

MesajTrimis: 21 Mar 2010 20:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

He he he
Vlad la dark intern are si nu are dreptate...
Ca solutie optima se folosesc ambele tipuri de dark-uri, stiu ca suna aiurea insa prin dark intern poti elimina complet amp-glow-ul, prin dark extern nu este indepartat in totalitate. Daca nu credeti faceti un scretch la imaginea rezultata prin corectie cu dark extern, se vede amp-glow-ul nu mult insa este acolo.
Pentru tele-ul lui Marian ar fi bun un coma corrector cum ar fi MPCC de la Baader, nu este necesar sa treaca pe un ED, aici este parerea mea proprie si personala de banii iaa poate sa isi ia o luneta ieftina si o camera de ghidaj.

Numai bine
Emil
Sus
Vlad
Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Mar 2010 21:36 Download mesaj
Titlul subiectului:

Corect - insa chiar corectand coma, obiecte gen Ring Nebula si trei sferturi din galaxii raman foarte mici pentru cipul asta.
evident se castiga in camp si se pot face altele care nu ies de obicei, dar marea majoritate a utlizatorilor de dslr folosec ed 80. In parte am inteles pt ca relatia focala a acestui refractor cu canonurile 350-300 si 400 da exact sau f aproape de rezolutia recomandata de 2" /pixel
Sus
achy1978
Membru
Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta?

MesajTrimis: 21 Mar 2010 21:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da si Da

254/1200Newton + NIKON D60. MPCC este pe lista prioritatilor de achizitie si ....... bine inteles o ED 80. O sa merg in tandem cu ele ... adica cand o sa pozez cu newt o sa ghidez cu lluneta si invers.

Vlad folosesc PolarFinder pentru alinierea polara, insa 2 minute neghidate la o focala de 1200 cred ca e cam mult pentru stele punctiforme!?!? .... dar cine stie ....... Am ghidat si eu aproape 3 min dar incep sa se observe erori de ghidaj ... vezi foto

Eu nu prea sunt multumit de rezultat pentru ca am fost nevoit sa fac 2 lucruri: 1. Din cauza transparentei nu prea favorabile a trebuit sa fac achizitie la ISO maxim al camerei si de aici zgomot la greu. 2. Prelucrare agresiva pentru a scoate cat de cat zgomotul.

O sa vina si zile cu ghidaj + corector + SBIG si atunci nimic nu imi mai sta in cale Wink Smile

Untitled.jpg
 Descriere:
165 sec exp
 Marime fisier:  159.64 kb
 Vizualizat:  de 5023 ori

Untitled.jpg

Sus
Vlad
Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Mar 2010 23:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

foloseste un program gen WCS, EQ Align, sau Pempro, care iti masoara dervia si iti zice si exact cat treb sa corectezi. Dupa aceea urmaresti tu insuti deriva, daca nu se misca vreme de 3-4 minute (cea ce este relativ usor de obtinut) inseamna ca poti sa faci linistit 2-3 minute fara sa ghidezi
Sus
Emil
Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Mar 2010 23:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru D60 focala optima este 630 mm
pentru newton cipul recomandat este sony icx423al superhad sau eventual kodak kaf-130x asta ca linii generale.
Vlad se refera cred ca la drift-ul rezultat prin punerea insuficient de precisa in pol, de asemenea indicat ar fi crearea curbelor pec.
Daca te gandesti la sbig 8300 eu zic sa mai astepti, implementarea de la sbig nu este chiar una fericita, am vazut imagini foarte bune insa si foarte proaste, aici vorbesc de aceiasi pasi autor instrument si obiect defectul fiind din camera... nu generalizez insa pe mine camera de la sbig nu m-a impresionat am vazut implementari mult mai bune de la alti producatori.
Sper sa te ajute cu ceva
Emil

p.s. scriu de pe mobil deci litere mari nu prea...
Sus
Emil
Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Mar 2010 23:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Marian,
esti sigur ca ceea ce vrei tu sa montezi newton ed camere sistem de prindere poate fi suportat de montura?
Eu sincer nu montez tunul de 10 tocmai din acest motiv plus ca daca mergi in sistem side-by-side vei avea flexura diferentiala care nu vad cum o poti elimina... am avut experienta folosind un 8" newton si celestronul de ghidaj. cand apare flexura apare si parul smuls plus ca la 10" inelele de prindere vor flexa in functie de orientarea tubului...

asa cateva cuvinte de racorire
Emil
Sus
Vlad
Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Mar 2010 23:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

ar mai fi o solutie, un adaptor de ghidaj radial, am citit pe un alt forum cinvea zicea ca a reusit sa faca parafocal o camera qhy5 si o canon 350d. deci banuiesc ca se poate, cu ceva efort, si daca focuserul tine. Nu cunosc insa ce tip de erori pot aparea aici
Sus
Emil
Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Mar 2010 00:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

pentru monturi aflate aproape de limita un off-axis guider este solutia ideeala sau eventual, daca se trrce pe ccd un dual cip de la sbig de exemplu in acest caz focalizarea pe un plan cip duce la o imagine focalizata si pe cipul de ghiaj
ca dezavantaj mentionez ca se foloseste aceasi oktica deci daca se folosesc filtre inguste se poate ajunge in situatia de a avea un cip de ghidaj chior sau daca se prelungeste expunerea in mod corespunzator ca eroarea monturii sa nu mai fie corespunzator corectata
al doilea punct daca camera are shutter mecanic pe durata downlod-ului imaginii guiderul este de asemenea orb schutterul fiind inchispentru dslr nu ar fi o problema ajungerea in punctul de focus cu un off-axis guider distanta fiind normata prin baioneta obligatorie este in acest caz folosirea corevtorului de coma guiderul fiind plasat in afsra axei optice... pentru ccd trebuie experimentat cu diferite prelungitoare si ideal ar fi acesul la un strung
cam stat imi vine in minte
Emil
Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Mar 2010 17:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai asta zic si eu. Solutia o ED80 80/600. Pentru montare gasesc o solutie sa o fac la strung din aluminiu.
Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Mar 2010 10:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Inca 2 poze mai veche la M51 si M13

M51 redus.jpg
 Descriere:
Whirpool Galaxy
 Marime fisier:  314.49 kb
 Vizualizat:  de 4795 ori

M51 redus.jpg

M13.jpg
 Descriere:
M13
 Marime fisier:  367.04 kb
 Vizualizat:  de 4778 ori

M13.jpg

Sus
Dan Stanciu
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Mai 2010

Motto: nihil sine...telescop...

MesajTrimis: 08 Mai 2010 19:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Saturn a iesit excelent! Cred ca poza originala- finala- are rezolutie mai mare... Felicitari! Pana la un ghidaj, te ajuta cerul care e mult mai senin decat in Bucuresti...
Cu stima,
Dan
Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Mai 2010 21:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc

Sper sa vina si ghidajul in curand

Sus
achy1978
Membru
Membru

MesajTrimis: 30 Mai 2010 09:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

Inca un M13 realizat la un Star Party din data de 26.05.2010.
Detalii tehnice:
Newtonian 254/1200 mm
Montura EQ 6 Pro, neghidata
Nikon D60 nemodificat
10 X 30 sec expunere
ISO 800

M13.resize.jpg
 Descriere:
Great cluster in Hercule
 Marime fisier:  742.97 kb
 Vizualizat:  de 4358 ori

M13.resize.jpg

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact