Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234026 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 637 la data de Dum Mai 11, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 19 Mar 2010 21:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: M101 & NGC2903 |
|
|
|
saptamana trecuta am iesit la "observatii" cu niste prieteni, si desi cerul era destul de prost (o pacla rosie exact pe partea pe care faceam eu poze), am facut M101 si NGC 2903. Luminanta a iesit asa si asa , dar canalele de culori , in special rosu, au iesit destul de contaminate - si asta ca au "color gap" intre rosu si verde ca sa nu prinda anumite emisii contaminante... cu ajutorul lui frati-miu care mi-a mai scos ceva ceva din ea, am ajuns la ce se vede
In fine, asta e.
Si tot n-am ajuns sa fac flats inca..
ala sunt eu pe fundal, ocupat cu centratul pe ccd
Descriere: |
parca parca ar fi ceva..mai treb 100 sec.. |
|
Marime fisier: |
219.08 kb |
Vizualizat: |
de 2190 ori |

|
|
203.89 kb |
de 2190 ori |

|
Lum 9x400s, RGB 5x260s, darks |
|
21.44 kb |
de 2190 ori |

|
Lum 9*140s, RGB 9x90s, darks |
|
18.82 kb |
de 2190 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 20 Mar 2010 02:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ce te plangi atata eu nu inteleg... au iesit faine dupa gustul meu (adica al unuia obisnuit numai cu alb-negru).
Dar pana la urma problema pozitiei camerei in focusor nu ai reusit sa o rezolvi complet.
CCD Inspector la imaginile care mi le-ai trimis mi-a dat un grafic fain, rezulta ca suprafata cipului este ondulata plus ca cica ar mai avea si un cucui.
Numai bine
Emil
P.S. M-ai pus sa fac Jellyfish-ul prin O-3, bine ca esti departe de mine ca altfel te scalpam... la expuneri de 1800 (6 cadre stackate) abia de se vede ceva, in comparatie H-alfa care la 1800 este orbitor de-a dreptul.
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 20 Mar 2010 02:29 Download mesaj |
|
|
|
n-a iesit bine, pt cum as fi vrut eu..important este insa ca stiu unde am gresit, si cum sa evit pe viitor.
Cu flaturile, desi am terminat cutia, cred ca folia aia Neumann pare din ce in ce mai apetisanta..Mai ales ca am vazut ce este si evident ca am gasit-o mult mai ieftina din alte parti (chiar daca nu este vanduta cu acest scop, insa este acelasi lucru ) Important este ca o sa pot face flaturi imediat, pe loc, dupa ce termin cu fiecare filtru si inainte sa trec la urmatorul
de ce te plangi tu cu OIII? Montura ghideaza bine, ai altceva mai bun de facut? Daca nu iese nimic la 1800, baga 3600..3 azi, 3 maine, 2 poimaine, pana la sf saptamanii viitoare aduni suficient, mai ales ca pe tine nu te deranjeza luna!
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 20 Mar 2010 10:27 Download mesaj |
|
|
|
Ma baieti ... s-a rasturnat un camion de echipamente la voi in curte
Foarte faine imaginile
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 20 Mar 2010 17:24 Download mesaj |
|
|
|
Si mie imi plac.
Vlad, felicitari!
Abia astept sa fac si eu fotografie ghidata.
Zi si ceva detalii: optica folosita, CCD .... etc
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 20 Mar 2010 23:21 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru incurajari
Optica este cea care zice sub text, la semnatura : reflector de 203 mm F/5 pe CG5-GT, camera Meade DSI II Pro cu filtre LRGB si CLS-CCD de Astronomik. Ghidaj cu QHY5 mono si skywatcher 80mm F/5
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|