Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234022 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 18 Mar 2010 12:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: Light polution Fuerstenfeld |
|
|
|
Ahoi,
am folosit terminologia engleza din motive personale, traducerea in romana nu imi place cum suna, dar nici macar cea engleza sau germana nu este corecta, dar nu acesta este subiectul temei.
Camera folosita Canon 350D, expunere 79 secunde, obiectiv la 18 mm (cel standard care vine cu camera), fara filtre, fara prelucare, imagine bruta convertita in JPG (100% calitate) si un resize pentru a corespunde limitei de upload, ISO 800.
Fotografia surprinde zona nordica a orasului (acolo este centrul precum si o scoala).
Pentru mine este ceva de genul "Fara cuvinte"
Numai bine
Descriere: |
|
Marime fisier: |
667.3 kb |
Vizualizat: |
de 4117 ori |

|
Ultima modificare efectuata de catre Emil la 18 Mar 2010 16:18, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 18 Mar 2010 13:06 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Light polution Fuerstenfeld |
|
|
|
curios, au ceva proiectoare sau ce reprezinta concentrarile acelea de lumina?
comparativ, cum se vede din Cluj, 49 secunde la iso400 (cart. Grigorescu in directia Manastur (SudEst)).
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 18 Mar 2010 13:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Superb, adica bine ca astfel putem aduna poate ceva date, un Sky Quality Meter ar fi ideal.
Aici toate sursele de iluminat ale cladirilor sunt orientate catre cer, inclusiv la cladirile contruite de curand...
Asa ca la fiecare plimbare prin oras seara imi treste tensiunea
Numai bine
Emil
P.S. Multzam de link
|
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 18 Mar 2010 14:00 Download mesaj |
|
|
|
Asta e rau, ca tot ce se face nou nu tine cont deloc, desi raspunsul de la primarie pe tema aceasta a fost:
"Reteaua de iluminat public din Cluj-Napoca este in plin proces de modernizare, ocazie cu care, prin inlocuirea aparatelor de iluminat, se combate si fenomenul de poluare, prin montarea lampilor la un unghi de 20 de grade fata de suprafata de iluminat. Va rugam sa anuntati la serviciul tehnic, 0264.59.60.30 interior 4432, zona unde lampadarele sunt sparte. Multumim."
Chestia buna e ca suntem departe inca de vest, dupa estimarile date de NASA (pe Google Earth - Earth City Lights).
- in plin oras (cartierul Grigorescu) am reusit sa vad in unele nopti de vara Calea Lactee;
- fac observatii in mod curent din oras si sunt vizibile destul de usor chiar galaxii mai luminoase din catalogul Messier (nu M33, M101, M109, etc), in aperturi de 130mm.
- la 5km de centrul Clujului (Feleac - observatorul astronomic al academiei, zona curenta de observatii) avem un cer destul de bun, de ex. M33 se vede usor in binoclu 8x30.
|
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

|
Trimis: 18 Mar 2010 14:17 Download mesaj |
|
|
|
Ahoi,
dar intreaba tu la primarie daca lampile sunt full cut off sau nu...
Ai grija sa nu se lege de tine, poate persoana va cred ca o injuri
Fuerstenfeld are undeve la 6000-7000 locuitori dar e "capitala" zonei termale de aici asa ca se baga greu la iluminat, cel mai mult imi place cand dau drumul astia la iluminatul public in august pe la orele 14:00
Numai bine
Emil
|
|
Sus |
|
 |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1216
|
Trimis: 18 Mar 2010 15:57 Download mesaj |
|
|
|
Foarte interesant efectul, imi aduce aminte de "Intalnire de gradul III" .
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 18 Mar 2010 16:12 Download mesaj |
|
|
|
Acum inteleg de ce faci poze doar in Ha
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9699
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 18 Mar 2010 23:09 Download mesaj |
|
|
|
Vând praștii cu bile de rulment, pentru comenzi intrați pe www.integro.ro Dacă nu sunt acasă, insistați, probabil sunt la vânătoare de mercuriale sau sodice...
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
mak Membru

Data inscrierii: 19 Ian 2009 Mesaje: 1216
|
Trimis: 19 Mar 2010 09:20 Download mesaj |
|
|
|
Super tare, Erwin. Am plecat sa beau o bere cu prietenii (chiar daca e cam dimineata) .
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 19 Mar 2010 13:40 Download mesaj |
|
|
|
Emil - nici macar cu ocazia IYA nu au facut nimic cu luminile?
La noi s-au facut tot felul de legi, proiecte etc (mai vedem daca s-or aplica, aia e partea a doua) . Insa cel putin s-a hotarat ca tot ceea ce se construieste nou, sa se faca conform anumitor principii anti-poluare.. De exemplu nu se vor mai folosi "reflectoare" gen antiaeriane. Nu ca s-ar vedea diferenta unde traiesc eu, caci atmosfera incarcata de umezeala face ca cerul sa straluceasca intr-un rosu supra-realist in fiecare noapte..ai sa vezi la ultimele poze care le-am facut, caci nu am reusit sa o indepartez de tot.
"Sfarsitul internetului" - LOL!
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 19 Mar 2010 16:44 Download mesaj |
|
|
|
Am citit undeva ca poti folosi un laser pointer verde pentru a stinge lampile de iluminat public (cica au un senzor care e "pacalit" de laser si "crede" ca e ziua).
Asa o fi ?
de fapt, ce mai incoace si incolo, merita incercat poate "rezolva" complet senzorul !
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 19 Mar 2010 18:57 Download mesaj |
|
|
|
In USA asa am citit si eu. pe la noi, voi si cam peste tot insa, cred ca nu. La mince cel putin se aprind cand se intuneca si asa raman..
|
|
Sus |
|
 |
Andrei Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2007 Mesaje: 218
|
Trimis: 19 Mar 2010 23:05 Download mesaj |
|
|
|
Corect. La noi nu exista senzor pe fiecare lampa/stalp, ci un singur senzor ce le comanda pe toate, sau cate un senzor pe ramuri/cartiere/strazi.
Si de obicei daca e un singur senzor, cel mai probabil e in "curte" la furnizor, in apropierea alimentarii cu energie electrica.
|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 19 Mar 2010 23:10 Download mesaj |
|
|
|
Andrei a scris: | Si de obicei daca e un singur senzor, cel mai probabil e in "curte" la furnizor, in apropierea alimentarii cu energie electrica. |
...de unde ca daca reusesti sa te strecori si sa-l acoperi cu o cutie de flats d exemplu, ti-ai asigurat un cer curat pe o raza kilometrica
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9699
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 20 Mar 2010 01:13 Download mesaj |
|
|
|
aha, de-aia se mai aprind luminile ziua, că se mai umplu senzorii de găinaț
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|