Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
IACOB DUMITRU Membru

Data inscrierii: 30 Ian 2006 Mesaje: 2894
Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba
|
Trimis: 14 Aug 2006 11:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu ai cum sa te impotrivesti destinului.
Dumnezeu nu investeste fara motiv. |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 20 Aug 2006 12:37 Download mesaj |
|
|
|
Și totuși, cum e cu povestea spațiului finit? Puteți face o sinteză pentru un „trăgător din maimuță”? Sincer, eu nu am înțeles foarte multe din ceea ce s-a discutat până acum. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

|
Trimis: 21 Aug 2006 07:42 Download mesaj |
|
|
|
Abel, daca nu ai observat inca, aceasta tocmai incerca sa fie o sinteza.
Problema ta este ca, punand prea mult accent pe cantitate, lasi descoperite aspectele calitative ale problemei (practic filosofia este un instrument mult mai performant decat subdiviziunea sa "matematica"). |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 21 Aug 2006 07:46 Download mesaj |
|
|
|
Chiar nu am observat. Încă mai aștept sinteza. Nu te supăra pe mine că nu am găsit-o.
Nu știu în ce măsură crezi că abordarea cantitativă (deci matematică) a legilor naturii este o problemă. Eu cred că este un vis. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
IACOB DUMITRU Membru

|
Trimis: 21 Aug 2006 08:22 Download mesaj |
|
|
|
Abel, eu nu cred ca abordarea matematica a legilor naturii este o preblema, cel putin pentru mine.
Eu am afirmat faptul ca tu nu stapanesti prea bine abordarea calitativa a acestor legi. Aceasta modalitate de abordare este premergatoare oricarui demers matematic.
Uneori, o abordare premergatoare reusita poate face calculele inutile. |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

|
Trimis: 21 Aug 2006 08:25 Download mesaj |
|
|
|
Sunt de acord cu faptul că întâi trebuie să înțelegem fenomenul bine din punct de vedere filosofic și abia apoi putem să-l abordăm matematic.
Dar spune-mi și mie unde am greșit cu abordarea calitativă, așa ca să știu și eu. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 22 Aug 2006 10:09 Download mesaj |
|
|
|
Din punctul de vedere al dl. Iacob ai gresit in multe puncte adica mai peste tot. In vreme ce tu esti un rationalist-mecanicist care sustine ca Universul poate fi cunoscut in totalitate si ca principiul nedeterminarii e o aberatie, pentru dl. Iacob principiul nedeterminarii e o mica gluma caci Universul insusi e o mare nedeterminare care-si modifica continuu parametrii. N-ai cum sa-l cunosti pentruca pana iti reglezi telescopul el deja s-a modificat putin.  |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

|
Trimis: 22 Aug 2006 23:33 Download mesaj |
|
|
|
Îmi place sinteza ta, dragon. _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 23 Aug 2006 09:49 Download mesaj |
|
|
|
Risc sa fac o profetie. Atunci cand Abel Cavasi si Iacob Dumitru vor ajunge sa cada de acord asupra teoriilor fizicii, marea unificare a campurilor nu va fi departe.  |
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2006 Mesaje: 1096
|
Trimis: 23 Aug 2006 11:45 Download mesaj |
|
|
|
numai ca noi nu vom mai apuca zilele acelea senine... _________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 23 Aug 2006 12:08 Download mesaj |
|
|
|
Hai mai, ca tu esti mai tanara. Ar trebui sa fii mai optimista. Poate, cine stie...  |
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

|
Trimis: 23 Aug 2006 17:03 Download mesaj |
|
|
|
Cine știe? poate până atunci se modifică parametrii universului (cu asta sunt de acord, nu știu cum e treaba cu viteza luminii) și v-o iau inainte...  _________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

|
Trimis: 23 Aug 2006 17:18 Download mesaj |
|
|
|
Lucia, eu îți țin pumnii și cred că ni-o poți lua înainte chiar dacă nu se schimbă parametrii Universului (și crede-mă că nu se schimbă pentru că, dacă se schimbă, nu sunt parametrii Universului, ci ai unei părți a lui).
Da’, se pare că stăpânul topicului ne cam lasă de capul nostru pe-aici!? _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
lucia lucia Membru

|
Trimis: 23 Aug 2006 17:34 Download mesaj |
|
|
|
Nu l-am mai văzut demult... într-adevăr.
Chiar, ce-i cu spațiul finit? Nu prea înțeleg întrebarea. _________________ vor veni straini aici, mult dupa ce ne vom stinge si se vor intreba:
CINE AM FOST? |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 24 Aug 2006 09:36 Download mesaj |
|