Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 22 Oct 2009 14:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: intervalometru pentru Nikon |
|
|
|
Salut,
Intrebare: pentru un DSLR Nikon exista vreo schema electronica de constructie a unui dispozitiv care sa imi permita sa fac expuneri repetate de aceeasi durata ? (in mod normal un astfel de dispozitiv se numeste, din cate stiu eu, intervalometru).
Alternativ (intrebare tot pentru cei cativa utilizatori de Nikon), ce metoda folositi pentru a face mai multe expuneri de aceeasi durata ? (pentru stacking). Mi-e cam greu sa stau cu ochii pe ceasul de la mana, pe intuneric  _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 426
|
Trimis: 22 Oct 2009 15:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Folosind asa ceva - n-am incercat, sau legand camera de un PC si controland-o cu Camera Control Pro. |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 22 Oct 2009 15:23 Download mesaj |
|
|
|
Am incercat cu soft-ul Camera Control Pro dar, din pacate, nu permite expuneri repetate mai lungi de 30 secunde (adica nu permite expuneri in modul bulb). _________________ Laurentiu
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Oct 2009 15:25 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca cel mai bine e sa conectezi camera la un calculator. Eu folosesc tot Camera Control Pro 2.
Nu am auzit de dispozitiv electronic de genul ala. Adica banuiesc ca exista, dar nu am vazut pe nicaieri. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 426
|
Trimis: 22 Oct 2009 15:25 Download mesaj |
|
|
|
iti poti potrivi un contra-cromnometru pe telefonul mobil care sa-ti piuie cand a trecut durata de expunere. Combinat cu o telecomanda IR te poate rezolva. |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 22 Oct 2009 15:36 Download mesaj |
|
|
|
La varianta propusa de mircear m-am gandit si eu (chiar am si folosesc telecomanda-breloc pe IR). Dar pare destul de incomod pentru expuneri repetate. _________________ Laurentiu
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |