Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233930 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Teo Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009 Mesaje: 2593
|
Trimis: 11 Oct 2009 16:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: Carti, atlase si harti astronomice |
|
|
|
Deoarece am dorit sa postez mai ales pentru incepatori , dar si pentru cei mai avansati unele carti, atlase stelare sau harti si nu am gasit un loc anume, m-am gandit ca nu ar strica un astfel de topic unde sa postam cu totii linkuri de unde putem descarca astfel de materiale didactice, atat de folositoare noua, astronomilor amatori.
Incep prin a posta o prima harta a cerului, la o rezolutie mare.
Ii invit pe toti cei ce detin linkuri valide sa postam accesul la aceste materiale folositoare.
Cu stima, Teo.
|
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 11 Oct 2009 16:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: Ar fi bine, ca toate aceste materiale |
|
|
|
Ar fi bine, ca toate aceste materiale sa nu mai fie imprastiate prin diferite topicuri si sa creem aici ca o mica biblioteca unde putem gasi mai usor ce ne intereseaza, sau macar ca o fisa a cartilor si atlaselor de unde putem pleca rapid spre a le gasi si eventual descarca.
|
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 11 Oct 2009 16:21 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Buna idee!
Mai jos un link la un super atlas fotogafic al Lunii, cu referiri la selenografie si altele. Se poate descarca in format pdf.
http://www.cityastronomy.com/moonbook-mirror.htm
_________________ Small minds discuss people, Average minds discuss events, Great minds discuss ideas
www.cloudynights.com |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009 Mesaje: 292
Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 11 Oct 2009 16:42 Download mesaj |
|
|
|
Harta lunii la rezolutie mare [cules de pe un alt topic al forumului]
Descriere: |
|
Marime fisier: |
1002.39 kb |
Vizualizat: |
de 17818 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 11 Oct 2009 17:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: Harta lunii de la National Geographic 1969 rezolutie imensa |
|
|
|
Aici aveti un link de unde puteti descarca celebra harta a Lunii realizata de National Geographic in 1969 , la o rezolutie de 7000 x 6000. Are o dimensiune de 21 MB ! A mai fost postata pe site dar acele linkuri nu mai sunt valide.
Pentru siguranta va dau 2 linkuri de unde se poate descarca sigur.
Se descarca foarte greu , mie lundu-mi 2 zile sa o descarc ( aprox 5 ore ) dar merita.
Iata si linkurile: http://www.torrentreactor.net/torrents/3069279/The-Earth's-Moon-1969-National-Geographic-(Malestrom)
Si celalalt link : http://isohunt.com/torrent_details/9634750...b=summary#
P.S. Daca nu reusiti sa o descarcati , imi puteti scrie un mesaj personal si v-o pot trimite pe messenger. Pe mail nu cred ca incape, avand 21 MB.
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6850
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 11 Oct 2009 17:32 Download mesaj |
|
|
|
Teo, am incercat si eu sa descarc, si nu am reusit. Mi-a aparut ca nu am destui bani in cont. Iar pe direct nu vrea.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 11 Oct 2009 17:50 Download mesaj |
|
|
|
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein)
Ultima modificare efectuata de catre Laurentiu la 11 Oct 2009 20:16, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Oliver Dragan Membru

Data inscrierii: 04 Iul 2008 Mesaje: 1616
Motto: Inima are ratiunile ei pe care ratiunea nu le cunoaste. Localitate: Braila
|
Trimis: 11 Oct 2009 18:21 Download mesaj |
|
|
|
Eu va sfatuiesc sa nu mai dati link-uri de torrent-e si tracker-e ca nu miroase a bine!
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Monea Membru

Data inscrierii: 31 Dec 2008 Mesaje: 544
|
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 11 Oct 2009 22:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: Linkuri de acest gen mai sunt pe site. |
|
|
|
Linkuri de acest gen mai sunt pe site.
In ceea ce priveste linkurile postate de mine , merg suta la suta. Chiar eu le-am descarcat, folosind aceste linkuri. Pentrul domnul Dragos. N, daca nu reusiti sa descarcati ceva de acolo, dati-mi o adresa de mail sau mess si va trimit pe ea, ceea ce am descarcat de acolo fara nici un ban.
Ati dat probabil pe direct download. Trebuia sa dati download torent si se descarca. Va recomand U Torrent sa il aveti instalat.
Daca nu testam aceste linkuri inainte, nu le-as fi postat.
Sunt simple torente puse la dispozitia publicului, nu de mine ci de companii mult mai mari decat simpli cetateni romani. Eu doar va prezint de unde se pot lua aceste materiale.
P.S. : Nu uitati ! Pentru a putea descarca de la aceste linkuri, trebuie sa aveti instalat unul dintre programele de genul BIT COMET sau U ( MIU ) TORRENT, care se gasesc gratuit pe net. Altfel nu veti putea descarca niciodata.
Cel mai bun program pt. asa ceva il descarcati gratis de aici : http://www.utorrent.com/
Numai bine.
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9695
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 11 Oct 2009 23:18 Download mesaj |
|
|
|
E o metodă bună, când e vorba de fișiere mari, ca să ajungă întregi la destinație. În comunitatea Linux e destul de răspândită. Nu înseamnă neapărat că torrent=piraterie, dar e bine să fim atenți ce și cum descărcăm, nu numai din cauză că s-ar putea să fie ilegal ci din cauză că unele materiale pot fi virusate.
|
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 11 Oct 2009 23:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: Sigur ca da, Erwin ! |
|
|
|
Sigur ca da, Erwin ! Multumesc ! Eu ce am descarcat , am scanat si nu erau virusate. Nu mi-ar face placere sa impart materiale virusate colegilor.
Multumesc inca odata lui Erwin, care ma intelege.
Si acum un mesaj pentru ceilalti care nu inteleg:
Prin postarea acestor linkuri doresc sa impart cu voi bucuria de a deschide o carte noua, un atlas, care nu ne sunt accesibile noua, romanilor de rand.
De cand atata indaraticie si ignoranta ?
De ce sa ne ascundem dupa degetul mic, de ce sa nu recunoastem ca peste 90 % dintre noi , fie romani sau straini, descarcam materiale (filme, muzica, carti ) din aceste surse.
Daca accesul la cultura este blamat, daca accesul la informatie intelectuala este CONDAMNAT, ce sa mai cred stimati colegi uniti prin pasiunea de a observa cerul ?
Ca este ilegal a citi o carte , a ne bucura de privirea unui atlas si de a confrunta ce am vazut cu telescopul in teren cu datele din carti ?
Puteam sa descarc aceste carti si sa nu ma intereseze de cei din jur, sa le tin numai pentru mine, dar am o mare bucurie de a impartasi cu voi ceea ce gasesc, pentru ca stiu ce inseamna sentimentul de a rasfoi o carte de astronomie, de a construi un istrument astronomic.
Daca se doreste reducerea la tacere datorita unor interese mult mai mari, desi educatia si dreptul la libera informare fac parte din drepturile omului, atunci imi cer scuze pentru initiativa in care puneam suflet si ma retrag in negura Universului, fara sa tin cont de paradoxul lui Olbers.
Las acest topic liber, sa posteze fiecare dintre voi, ceea ce va crede de cuviinta.
Dupa ce ca suntem atat de putini astronomi amatori, ni se limiteaza si aceasta pasiune pe care eu o pot numi NOBILA , de a citi despre lumea inconjuratoare, despre UNIVERS.
NUMAI BINE, STIMATI COLEGI PASIONATI DE OBSERVAREA CERULUI !
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6850
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Oct 2009 03:39 Download mesaj |
|
|
|
Initiativa de a aduna la un loc toate materialele documentare de un anumit tip este foarte buna. Din pacate la ora actuala, exista multe materiale raspandite pe multe topicuri, si uneori nu sunt nici macar in aceeasi sectiune.
Sa vedem ce se poate face.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Teo Membru

|
Trimis: 12 Oct 2009 13:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: Va prezint aici cel mai frumos atlas astronomic |
|
|
|
Va prezint aici cel mai frumos atlas astronomic pe care l-am vazut si pe care il detin. Are stele pana la magnitudinea 7 dar sunt suficiente pentru astronomii amatori. Este color si cuprinde si obiecte NGC , fiind realizat in 2008.
Vi-l recomand cu caldura si cine doreste sa i-l dau sa imi dea o adresa de messenger sa i-l pot trimite. Are o rezolutie mare si 56 MB.
Va spun ca e exceptional si merita sa il aveti.
Eu l-am printat color .
Daca are cineva o idee unde pot posta acest atlas PDF si sa il descarcati de acolo , cu mare placere o voi face. Va rog sa ma anuntati.
Iata si doua pagini exemplificative din acest atlas ( am micsorat rezolutia pentru a nu consuma spatiu pe forum ).
Pentru orice eventualitate va dau un link de unde puteti incerca sa il descarcati, dar va dura probabil cateva zile, in functie de cati donatori vor fi online. Eu de aici l-am descarcat si merge perfect, nefiind virusat.
http://www.mininova.org/tor/2515814
Ca sa il puteti descarca trebuie sa aveti U torrent instalat.
Poate imi dati o idee unde sa il postez ca sa il puteti descarca in conditii decente.
Numai bine !
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|