Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
kreatoru Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 50
Motto: Atotstiutorii sa nu uite ca au fost si ei incepatori.... Localitate: Bistrita
|
Trimis: 07 Oct 2009 13:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
da asa e georgian ai dreptate ce e cel mai nasol e ca luni sau marti a fost luna plina si eu eram la munca sch 2 (
si cind is sch 1 e tot inorat dar o sa prind eu cindva si cer senin..... |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 258
|
Trimis: 07 Oct 2009 19:44 Download mesaj |
|
|
|
Acum e toamna si e cam innorat. Prin august au fost mai multe nopti senine. Atunci am invatat eu constelatiile (cate se vedeau). Tin minte cand au fost perseidele (a doua noapte de fapt) ca cerul a fost foarte senin. Atunci am vazut cel mai bine Calea Lactee si Ofiucus.
De obicei iarna e cerul senin. Anul trecut vedeam aproape mereu centura lui Orion si nu stiam ce e. Prin decembrie-ianuarie sper sa reusesc sa vad si Saturn.
Aici in Buzau e foarte innorat. Nu se vede nici macar Vega.  |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009 Mesaje: 292
Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 07 Oct 2009 21:44 Download mesaj |
|
|
|
e fain sa te uiti la cer prin decembrie-ianuarie la vreo -25 -30 grade ... crapa oglinda de la telescop ^^.
Am un avantaj ca pot vedea si de pe geam din casa, am vizibilitate spre leo, leo minor, cancer, geminii, o parte din orion si altele pe directia astora [nu stiu in romana constelatiile.] |
|
Sus |
|
 |
kreatoru Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 50
Motto: Atotstiutorii sa nu uite ca au fost si ei incepatori.... Localitate: Bistrita
|
Trimis: 08 Oct 2009 00:59 Download mesaj |
|
|
|
In sfarsit am prins si eu luna deasupra blokului meu vreo 25-30 de minute in noaptea asta ....cum am venit de la munka am sarit pe luneta mea( http://www.skywatcher.ro/Cel/powerseeker60.htm.), am deschis geamu si dai bataie .....
Sint foarte multumit de ce am vazut pe luna cu ea .....si de ambele oculare [20 mm si 4 mm ] ....am pus si lentila barlow[3x] cu care nu am vazut chiar nimik in afara de o pata alba cu ambele oculare ....cred ca lentila barlow e de jucarie
Acum am si o intrebare ...ca sa vad craterele lunare mai aproape ce ocular sa imi iau ???? sau alta lentila barlow ????
Si inca o intrebare ..acest telescop isi merita banii ? ??? http://www.skywatcher.ro/Cel/fs76.htm ..e mik si as putea sa il iau cu mine si la sch 2 la munca .....sau ce sa imi iau de 400 ron micut sa pot si observa ceva cu el???? un binoclu 15x70 ...
Va multumesc |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 08 Oct 2009 06:40 Download mesaj |
|
|
|
mai bine iati un binoclu 15x70 parerea mea de banii aia. Nu te mai complica cu telescoape ieftine, daca ai mai vrea sa iti achizitionezi unul strange bani si iati ceva mai calumea. |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009 Mesaje: 682
Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 08 Oct 2009 07:55 Download mesaj |
|
|
|
Telescopul acela este pe post de suvenir nu ai sa poti vedea mare lucru cu el in comparatie cu luneta de 60mm asa ca mai bine strange strange si cumpara ceva demn de un astronom amator. _________________ Refractor Meade 60/700
Refractor ''home made'' 80/900
Binoclu Militar 10x50 |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 08 Oct 2009 10:08 Download mesaj |
|
|
|
kreatoru barlow-ul intr-adevar e de jucarie, dar asta nu inseamna ca nu functioneaza, trebuie sa scoti oglinda diagonala cand pui barlow-ul 3x, asa vei putea focusa corect, pozitia de observatie devenind incomoda.
un reflector de 76cm e prea mic, nu reprezinta un upgrade fata de luneta de 60mm. |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

|
Trimis: 08 Oct 2009 10:11 Download mesaj |
|
|
|
Se poate focaliza si cu prisma diagonala, dar barlow-ul trebuie introdus direct in focalizator.  |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
Trimis: 08 Oct 2009 10:16 Download mesaj |
|
|
|
georgian, corect, si asa se poate. |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

|
Trimis: 08 Oct 2009 11:02 Download mesaj |
|
|
|
Si inca ceva: nu folosi lentila barlow cu ocularul de 4mm. Asta inseamna un grosisment de 525x , ceea ce este cu mult peste limita unui refractor de 60mm. |
|
Sus |
|
 |
Georgian Membru

|
Trimis: 08 Oct 2009 12:22 Download mesaj |
|
|
|
M.Gabriel a scris: | e fain sa te uiti la cer prin decembrie-ianuarie la vreo -25 -30 grade ... crapa oglinda de la telescop ^^.
Am un avantaj ca pot vedea si de pe geam din casa, am vizibilitate spre leo, leo minor, cancer, geminii, o parte din orion si altele pe directia astora [nu stiu in romana constelatiile.] |
Nu cred ca nu le stii chiar deloc . Leo este leu, Leo minor este Leul mic, Cancer este Rac, Geminii sunt Gemenii, Orion este Orion etc. Simplu, nu? Denumirea in latina este folosita in mai multe tari. Romana este o limba latina, deci seamana destul de mult denumirile. Erau pe Wikipedia denumirile tuturor constelatiilor. Le poti invata de acolo.  |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

|
Trimis: 08 Oct 2009 13:45 Download mesaj |
|
|
|
alea care se aseamana normal ca le stiu ... camelopardalis = ? Pegasus, perseus = ? ..etc ... nu le-am cautat in romana ... |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

|
Trimis: 08 Oct 2009 13:47 Download mesaj |
|
|
|
poti alterna in stellarium limba engleza-romana si le vei invata usor. |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

|
Trimis: 08 Oct 2009 13:49 Download mesaj |
|
|
|
stiu, erau si niste harti stelare in romana. Dar acu sincer, pe viitor ce o sa foloseasca mai mult, romana sau engleza ? Eu zic ca engleza, mai ales ca as avea avantajul daca as emigra pe viitor. Nu dau motive  |
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 08 Oct 2009 13:57 Download mesaj |
|
|
|
Daca le stii in Latina/original asta e. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
|