Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
KosmynC64 Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2008 Mesaje: 49
|
Trimis: 13 Aug 2008 22:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: Barlow lens 3x |
|
|
|
Se poate pune un Barlow lens de 3x de la unBarska60050 Starwatcher la un Luna SkyWatcher 130/900mm? sau toate acestea sunt un interschimbabile?Se va putea focaliza cu acestea? |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 14 Aug 2008 09:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
Banuiesc ca este vorba de un barlow 3x de 1,25" deci daca ambele au focusorul de 1,25 atunci DA. Daca barlow-ul este de 2" iar netonul are focusorul de 1,25 logic nu.
Referitor la barlow, unul de 3x pe un 130 nu prea recomand (am avut un 130/1000 mm) imaginea devine prea intunecata, mai bun ar fi unul de 2x nu ai pierderi atat de mari de lumina.
Numai bine
Emil |
|
Sus |
|
 |
KosmynC64 Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2008 Mesaje: 49
|
Trimis: 14 Aug 2008 11:48 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc mult. |
|
Sus |
|
 |
kreatoru Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 50
Motto: Atotstiutorii sa nu uite ca au fost si ei incepatori.... Localitate: Bistrita
|
Trimis: 05 Sep 2009 23:50 Download mesaj |
|
|
|
Buna seara !! Azi a fost prima mea zi cu un telescop in mana , [http://www.skywatcher.ro/Cel/powerseeker60.htm..]
Si acum dupa ce am citit pe forum , pareri pro si contra despre lentila barlow...eu nu am reusit sa vad nimik cu ea.....poate nu am puso in ordinea care trebuia???/ de fapt in manualul de la telescop imi arata ca trebuie pusa inaintea "ocularului de 20 mm" !!!!
De ex: ma uit la luna fara lentila barlow este ok -> pun lentila sus [telescopul nemiscat ] nu mai vad nimik !!!!! -> pun ocularul de 4mm nici atit !!!! DEJA SINT IN CEATA !!!!!!!!!
Cand trebuie folosita lentila barlow ??? in ce ordine inainte de oglinda [asa am inteles ca ii zice...] fara oglinda ,doar lentila si ocularu de 20 mm sau cel de 4 mm????
Aproximativ pe care corpuri ceresti pot sa folosesc oglinda barlow , cind , mai trebuie sa iau ceva in plus savad ceva prin barlow???
VA MULTUMESC !!!!!! |
|
Sus |
|
 |
M.Gabriel Membru

Data inscrierii: 24 Aug 2009 Mesaje: 292
Motto: Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga) Localitate: Petrila
|
Trimis: 06 Sep 2009 00:22 Download mesaj |
|
|
|
nu are nimic de a face cu oglinda in pozitionarea barlowlui. Aici ii doar barlow si ocular. 2 chestii care trebuie montate exact cum scrie pe manual. Nam avut experienta sa montez eu unu, asa ca nu iti pot spune exact cum se face. Iar daca este cetos, ce pot sa zic. |
|
Sus |
|
 |
Ionut Dohotariu Membru

Data inscrierii: 11 Noi 2008 Mesaje: 310
Motto: Ad augusta per angusta Localitate: Iasi
|
Trimis: 06 Sep 2009 08:12 Download mesaj |
|
|
|
Daca este cetos -- calitatea opticii!  |
|
Sus |
|
 |
kreatoru Membru

Motto: Atotstiutorii sa nu uite ca au fost si ei incepatori.... Localitate: Bistrita
|
Trimis: 06 Sep 2009 09:42 Download mesaj |
|
|
|
in manualul de utilizare scrie cam asa ceva :
" To use the Barlow lens with refractors, remove the diagonal and insert the Barlow directly into the focuser tube.
You then insert an eyepiece into the Barlow lens for viewing. You can also, insert the diagonal into the Barlow lens
and then use an eyepiece in the diagonal but you may not be able to reach focus with all eyepieces. "
Ce este acela " diagonal " ???? |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6030
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Sep 2009 11:33 Download mesaj |
|
|
|
kreatoru a scris: | Ce este acela " diagonal " ???? |
Ei bine, diagonalul este un soi de coclender cu volanpic roz care de multe ori serveste la rasturnarea situatiei de fapt iar in cazuri exceptionale chiar la oglindirea ei ...
Daca tot nu este clar mai poti citi detalii aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Star_diagonal |
|
Sus |
|
 |
kreatoru Membru

|
Trimis: 06 Sep 2009 12:59 Download mesaj |
|
|
|
Eu stiu ca un " coclender " este o unealta care se foloseste ptr a trage fire [ conductoare ] printr-un tub [ instalatia electrica la o casa ]
"volapnic" -nu am cunostinta
Si cred ca am scris la " Observatii astronomice pentru incepatori " dar vad ca am primit un raspuns de parca trebuia sa stiu ce e aia un diagonal ....in fine , asta scrie si la moto-ul meu ...
Multumesc ptr link !!!!!! |
|
Sus |
|
 |
|