Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Sunspot_1106+1108.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233894
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Trepied Super Heavy Duty

Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje  

Vinde (privat)

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Catalin Beldea
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Mar 2009

MesajTrimis: 25 Mar 2009 16:13 Download mesaj
Titlul subiectului: Trepied Super Heavy Duty
Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua,

Vind trepied super heavy duty. Eu folosesc unul identic pentru echipament care contine: montura eq6 cu contragreutati – 30 kg, telescop SCT 9.25 – 10 kg. Tine asadar fara absolut nicio problema echipament de 40 de kg. De fapt poti pune pe el echipament de 100 de kg ca nu simte nimic. Capul si absolut toate prinderile sint din metal, picoarele telescopice sint din lemn (fiecare picior are 4 brate); e pliabil, are picioare telescopice si se ridica la circa 150 cm. Este nefolosit, dar datorita greutatii sale (peste 10 kg) are zgirieturi pe partile metalice de la baza, fara sa afecteze in vre-un fel capacitatile sale (in rest vopseaua originala e intacta semn ca nu a fost folosit). Pretul este de 120 de euro, fara taxele postale. Nu este chinezesc, nu se compara cu cele din comertul romanesc de asemenea piese, asa ca va astept emailurile pe catalin@astrofoto.ro

Catalin Beldea
catalin@astrofoto.ro

trepied1.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  1013.06 kb
 Vizualizat:  de 8823 ori

trepied1.jpg

Sus
theogon
Membru de onoare
Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009

Motto: impresie, rasarit de soare

MesajTrimis: 25 Mar 2009 18:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ceea ce vedem in imagine este un trepied de teodolit. Un astfel de echipament topografic este proiectat de regula pentru o sarcina de pana la 30 kg incluzand aici toate rotunjirile in plus care imi vin in minte.
Desigur ca in unele cazuri (aparat Wild T4, sau Theo 002) trepiedul aferent poate suporta o greutate mai mare 50-60 kg, dar in nici un caz cele 100 kg pentru uz astronomic.
Mi-am permis sa intervin deoarece am carat eu insumi in spate-cu multa osandire- astfel de echipamente - y compris si teodolitul aferent. Pentru cei ce nu cunosc greutatea unui teodolit, va pot spune ca are de regula o greutate cuprinsa intre 5- 15 kg,

Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

MesajTrimis: 25 Mar 2009 19:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cred ca e unul din cele mai bune trepiede Smile dar ai cam exagerat cu pretul Sad :

http://cgi.ebay.de/Zeiss-Theodolit-Dreibei...tliche_Geräte_1?hash=item400003313108&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318

http://cgi.ebay.de/Carl-Zeiss-Stativ-fuer-...240%3A1318
Sus
Catalin Beldea
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mar 2009 20:11 Download mesaj
Titlul subiectului: trepiedul buclucas

Stimate domn,

Sau doamna, pentru ca nu imi dau seama dupa nick-name-ul pe care-l folositi.

1. Un trepied este un trepied. La ce il folosim, dupa ce il avem pus in curte, putem decide singuri, in functie de necesitati.
2. Ceea ce vedeti in poza nu este un trepied de teodolit.
3. Cine vrea sa-l vada e liber sa-mi scrie si sa-mi faca o vizita. Ii garantez ca se poate sui si sta pe el cit doreste, pentru a se convinge ca tine 100 de kile. Eu v-am dat exemplul meu de 40 de kg de echipament, nu recomand nimanui sa puna 100 de kg pe el. Asta nu inseamna ca nu poate tine 100 de kilograme!
4. Am un binoclu militar. Oare il pot folosi la observatii astronomice? Sau nu-mi da voie manualul de utilizare?

Stiu ca nu ati avut intentii ascunse atunci cind ati facut acest comentariu, dar as fi apreciat daca v-ati fi semnat cu nume si prenume.

Domnule Doru Dragan,

Trepiedul pe care l-am propus spre vinzare nu este cel din imaginea de pe ebay. Nici pe departe. Uitati-va, va rog, atent la forma picioarelor.
Daca tineti neaparat, va pot spune care a fost destinatia lui initiala, daca imi dati adresa de email. Stiu ca aveti simtul umorului si ca veti aprecia in consecinta raspunsul...

Catalin Beldea
Sus
Catalin Beldea
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mar 2009 20:54 Download mesaj
Titlul subiectului: trepied

Acum am deschis si al doilea link de pe ebay dat de Dl. Doru Dragan: http://cgi.ebay.de/Carl-Zeiss-Stativ-fuer-...otohosting

Trepiedul de acolo de-abia se tine pe propriile picioare! Cred ca e dat la pretul acela numai din considerente de anticariat. Daca ar fi fost nou, nu s-ar califica in clasa super-heavy duty. Cred ca nici in clasa heavy duty. La fel si cel din prima imagine. Sint mici in comparatie cu ce am eu.

Nu am cautat imagini cu EXACT trepiedul propus spre vinzare, dar ar fi cu adevarat interesant sa-l vedem daca poate fi sub 200 Euro, uzat.

Apropo de pret. Nici eu nu pot intelege cum un astfel de trepied poate fi asa de scump: http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=43...=&st=0 . Cred ca un timplar talentat l-ar face la o zecime din pretul de acolo... iar lemnul pun pariu ca e din China Smile.

Catalin Beldea
Sus
theogon
Membru de onoare
Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009

Motto: impresie, rasarit de soare

MesajTrimis: 25 Mar 2009 21:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stimate (probabil) domn,

Numele meu este Mihai Boaca, iar pseudonimul este numele firmei mele de topografie. Daca ati fi citit cu atentie, ati fi remarcat faptul ca am semnat cu prenumele, deci intrebarea dvs. retorica de la inceput nu cred ca isi avea rostul, mai ales ca amandoi avem un hoby care ar trebui, daca nu sa ne apropie, macar sa ne faca mai toleranti unul cu altul.
In privinta fondului postarii mele, va pot spune respectos ca un trepied de teodolit ramane un trepied de teodolit, indiferent de scopul pentru care il folositi.
Comentariul meu se opreste aici, nu inainte de a va ura succes in ceea ce v-ati propus.

Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2007

MesajTrimis: 25 Mar 2009 22:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Trepiedul își merită prețul; este pentru un instrument de precizie (teodolit) și este din metal (e adevărat că a fost "deturnat"!). Poate s-a exagerat la încărcarea lui, dar poate să ducă!
Eu am unul, dar din lemn și seamănă cu cele de pe trimiteri!
Și ăsta din lemn poate să ducă destul și este "țapăn" la îmbinări, nu ca unele EQ-uri!

Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mar 2009 22:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Domnule Boaca,

Nu am intentionat in nici un fel sa va jignesc. Nu am observat in josul paginii prenumele Dvs, v-am vazut doar pseudonimul.
Am fost doar putin amuzat ca incercati sa-mi spuneti ce am in casa.

Daca trepiedul ar fi unul de teodolit, ar fi cu siguranta cel mai bun si cel mai solid de acest tip.

Catalin Beldea
Sus
marius78
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009

Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii.

MesajTrimis: 25 Mar 2009 22:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Trepiedul este cu siguranta unul militar,poate de la un teodolit militar .Mie unul mi se pare suspect de ce nu vrea sa ne spuna de la ce provine ,asa ar lamuri multe aspecte.
Sus
Catalin Beldea
Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mar 2009 23:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca ati citi cu atentie postarea initiala (va reamintesc faptul ca e o postare la topicul VINDE) ati observa umila mea cerinta sa-mi scrieti un email pe catalin@astrofoto.ro aceia dintre voi care sinteti interesati de achizitia trepiedului.
Va raspund cu placere si va trimit poze suplimentare.
Daca doriti o discutie publica despre trepiezi de teodolit/militari/de masa va recomand sa deschideti alt topic in alta sectiune.

Catalin Beldea
Sus
Andi
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2007

MesajTrimis: 25 Mar 2009 23:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Și eu sunt curios ce aparat susținea trepiedul.
Cumva un telemetru? Rolling Eyes

Membru
Membru

MesajTrimis: 25 Mar 2009 23:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu raspund decit in fata marii adunari nationale! si pe email bineinteles! Very Happy

Catalin Beldea
Sus
marius78
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009

Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii.

MesajTrimis: 25 Mar 2009 23:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poti sa imi trimiti un PM ,daca nu este prea mare deranjul.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Acest subiect este inchis, nu se pot crea sau raspunde la mesaje   Vinde (privat)

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact