Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
marius78 Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009 Mesaje: 682
Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 17 Mar 2009 00:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Felicitari Domnului Stanescu ,avem un Moderator de nadejde ,de la care avem multe de invatat.
As dori daca se poate,sa exemplificati metodele pe care le folositi la slefuire,in general miscarile pe care le faceti la inceput ,cam cu ce miscari incepeti.
Stiu ca meseria se fura sau se invata,dar nu este rau daca am sti cum sa incepem slefuirea unei oglinzi.Personal daca as incepe slefuirea ,prima intrebare care ar fi in capul meu ''O FI OARE BINE DACA FAC ASA ''. |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 17 Mar 2009 09:34 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc, in privinta miscarilor depinde cum incepi , doua discuri plane de sticla egale sau inegale in diametru, discuri pregenerate, scula de otel pregenerat.
La inceput daca faci sticla pe sticla cu diametre egale nu conteaza prea mult miscarile poti face 2-3-4 curse C/C (centru peste centru) cu amplitudinea 1/2 si 1/3 din Og apoi rotatie a oglinzii si in jurul postului de lucru in sens contrar. Trebuie stiut ca oglinda va fi miscata iar scula jos fixa astfel se genereaza incet concavitatea .
Povestea e lunga dar important e sa te apuci de lucru cand ajungi la polisare mai vorbim de miscari. |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 17 Mar 2009 22:13 Download mesaj |
|
|
|
As incepe cu o oglinda de 200 mm.Cam ce cantitati de abraziv imi trebuie si ce granulatii ? |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 18 Mar 2009 09:10 Download mesaj |
|
|
|
abrazivi necesari ar fi:
80 5kg
120 4kg
220 3kg
340 2kg
600 1 kg
800 0.5 kg
1200 0.5 kg
la cel fin 800 si mai ales la 1200 doar cu mare atentie la curatenie maginile sticlelor tesite la 45 G (frecate cu sticla plana) dur apoi fin 800.
600-800-1200 necesita decantare pt siguranta. |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 18 Mar 2009 09:24 Download mesaj |
|
|
|
Mi se pare prea mult ptr o oglinda de 200mm.Am vazut pe ''astroshop''.
Granulat slefuit ptr oglinda de 12 inch,nu are decat 4100gr ,diferite granulati. |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 18 Mar 2009 10:12 Download mesaj |
|
|
|
Crezi ca fiind icepator vei reusi de prima data fara sa te intorci la abraziv grosier ? e neplacut sa ramai fara abraziv , iar comanda iar bani de transport, nu e scump max 150 ron ce am dat acolo.
Nu strica sa ai in casa. daca vrei sa faci doar o singura oglinda in viata nu are rost sa te apuci. prima e de invatat nu va reusi grozav.
Nu este reteta sa faci prima oglinda buna. Sunt ani de munca din pacate  |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 18 Mar 2009 10:21 Download mesaj |
|
|
|
Am inteles acum.Dar daca nu o fac bine din prima ,cred ca nu ma mai apuc ,mai muncesc degeaba.Dar cred ca mai bine o sa slefuiesc cat pot de bine si dupa aceia se ocupa cineva cu experienta de ea ,ca am vazut ca se poarta pe aici.
Apropo.A cumparat cineva abraziv de la ''ABRAZCOM'''Dl Tompos cred '' |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 18 Mar 2009 12:56 Download mesaj |
|
|
|
Am primit raspuns de la firma de la care vreau sa achizitionez abrazivul.
Sincer habar n-am de care trebuie.Un exemplu.
''Granule electrocorindon tip 11 A culoare griGranule electrocorindon nobil tip 33 A veral culoare alba - superioaraGranule abrazive din carbura de siliciu tip 21 C culoare neagraGranule abrazive din carbura de siliciu tip 22 C culoare verde inchis - superioara ''
Mai sus am scris din e-maill trimis de firma .Ma intreaba de care imi trebuie.
Poate ma ajuta cineva. |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 18 Mar 2009 13:16 Download mesaj |
|
|
|
Preturile sunt intre 4 si 8 euro per Kg .Se merita ? |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 18 Mar 2009 13:28 Download mesaj |
|
|
|
astea sunt preturile , mai ieftin nu este incearca la firme straine de renume sa vezi preturi.
ca sa vorbim aceeasi limba recomand http://www.abrazivul.ro/pages/contact.asp
sunt mai multe moduri de notare a abrazivilor , amatorii ce decanteaza vorbesc in minute , alti in nr de ochiuri de sita pe inch altii in dimensiuni microni.rusii altfel ... cauta la firma de sus ce masoara clasic 80 e dur 1200 ultra fin 2-3 microni. electrocorindon(trioxid de aluminiu sau safir) e mai moale dacat carbura de siliciu . |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 18 Mar 2009 13:50 Download mesaj |
|
|
|
Pana la urma de care comand ?Sunt un pic in ceata scuze. |
|
Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 05 Apr 2009 21:22 Download mesaj |
|
|
|
Vreau sa fac o comanda serioasa de abraziv ,nu stiu de care sa iau ,din mesajele mele de pe topic se poate vedea nedumerirea mea.Am inceput sa slefuiesc cu ce mai aveam pe acasa 80 si 120 ,dar sa terminat si a fost si de calitate proasta .Ce imi trimite firma de la care vreau sa fac comanda este...
''Granule electrocorindon tip 11 A culoare griGranule electrocorindon nobil tip 33 A veral culoare alba - superioaraGranule abrazive din carbura de siliciu tip 21 C culoare neagraGranule abrazive din carbura de siliciu tip 22 C culoare verde inchis - superioara ''
De care cumpar ?>
Putin ajutor. |
|
Sus |
|
 |
|